vanaf € 3888,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

De mooiste natuurgebieden van Brazilië in één reis
Bezoek het beroemde Christusbeeld in het bruisende Rio de Janeiro
Bewonder de spectaculaire Iguaçu watervallen
Ontdek de fascinerende natuur van de Braziliaanse Amazone
Ga op safari in de Pantanal en spot de mooiste dieren
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Rio de Janeiro

Vertrek vanaf Amsterdam naar Rio de Janeiro. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel. Rio de Janeiro ligt aan de prachtige baai van Guanabara en was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië. De stad is beroemd om zijn drukbezochte stranden zoals Copacabana en Ipanema, maar heeft ook volop bezienswaardigheden op historisch en religieus gebied. De inwoners van Rio de Janeiro, de Carioca’s, zijn vriendelijk, zelfverzekerd en houden van muziek, uit eten gaan, het nachtleven en natuurlijk van voetbal. Carioca’s gaan niet naar het strand om te zwemmen, maar om te sporten, te flaneren en er met vrienden af te spreken.

Dag
2

Rio de Janeiro

Vandaag maakt u een stadstour door Rio de Janeiro waarbij u een bezoek brengt aan de Suikerbroodberg en de Corcovado berg. Tijdens het eerste gedeelte van de tour ziet u een aantal interessante bezienswaardigheden in het centrum van Rio de Janeiro waaronder de kathedraal met zijn enorme glas-in-loodramen en het Aterro do Flamengo park. Vervolgens rijdt u naar de voet van de Suikerbroodberg. Hier neemt u de kabelbaan, in twee etappes, naar de top van berg (395 meter) waar u een onvergetelijk uitzicht heeft over de stad en de baai van Guanabara. 

Daarna rijdt u door de weelderige begroeiing van het Tijuca bos naar de top van de 710 meter hoge Corcovado berg. De berg is bekend vanwege het 30 meter hoge Christusbeeld, één van de meest bezochte monumenten ter wereld en tevens één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Neem de tijd om het reusachtige beeld te bewonderen en geniet van één van de bekendste panorama’s op aarde. Tot slot daalt u weer af door het Tijuca bos dat in de jaren 60 is uitgeroepen tot nationaal park. (O)

Dag
3

Rio de Janeiro

U heeft vandaag een vrije dag. Geniet van de zon en de zee op het goudgele strand van Copacabana of Ipanema. Of breng een bezoek aan de oude koloniale wijk Santa Teresa. Deze wijk ligt in de koele heuvels en is vooral in trek bij kunstenaars, musici en dichters. U vindt hier smalle straatjes met hippe muurschilderingen, kleurrijke historische gebouwen, gezellige restaurants, trendy winkels en de beroemde Selarón trappen. De trappen zijn ontworpen door de Chileense kunstenaar Jorge Selarón en bevatten ingewikkelde, felgekleurde mozaïektegels. De tegels werden door Jorge verzameld uit de straten van Rio, maar een groot deel is ook geschonken door bezoekers over de hele wereld. (O)

Dag
4

Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht en vliegt u naar Foz do Iguaçu. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. De Iguaçu watervallen bevinden zich op het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het is de grootste verzameling watervallen ter wereld. Het nationale park bestaat uit 275 watervallen van ca. 80 meter hoog die zich over 2,7 km uitstrekken. Rondom de watervallen bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor zoals de reuzenmiereneter, tapir, jaguar en kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. (O)

Dag
5

Foz do Iguaçu

Vandaag bezoekt u het Braziliaanse deel van het nationale park. Hier heeft u het beste overzicht. De tour begint in het bezoekerscentrum waar u op de bus statpt en door de weelderige subtropische vegetatie naar de watervallen rijdt. U maakt een wandeling over de speciale loopbruggen en bereikt een uitzichtpunt met een fantastisch zicht over de spectaculaire Garganta do Diablo, een bijna cirkelvormige waterval van 80 meter hoog. ’s Middags kunt u deelnemen aan de optionele Macuco bootsafari. Deze excursie begint met een rit in een open voertuig over een onverharde weg door de jungle waarbij u uitleg krijgt over de flora en fauna om u heen. De laatste 500 meter gaat u te voet naar de oever van de snelstromende Iguaçu rivier waar u aan boord gaat van een speciaal aangepaste rubberboot. U vaart op spectaculaire wijze langs kleine watervalletjes en stroomversnellingen tot vlakbij het watergeweld. (O)

Dag
6

Foz do Iguaçu

Na het ontbijt bezoekt u het Argentijnse deel van het nationale park. Hier kunt u de watervallen bijna aanraken. De speciale loopbruggen en diverse trappen over het snelstromende water bieden onvergetelijke uitzichten. Het bulderend geraas van het water, de betoverende regenbogen en de weelderige vegetatie zorgen hier voor een grandioos natuurspektakel. ’s Middags kunt u deelnemen aan de optionele Gran Aventura boottocht. Ook deze excursie begint met een rit door de jungle waarbij u onderweg meer leert over de flora en fauna in dit gebied. Vervolgens stapt u in de boot waarmee u naar het eiland San Martin vaart voor een prachtig uitzicht. Daarna vaart u naar de Tres Mosqueteros waterval waar u zowel de Braziliaanse als Argentijnse kant van het nationale park kunt zien evenals de spectaculaire Garganta do Diabo. Tot slot vaart u tot vlakbij de zinderende San Martin waterval, een onvergetelijke ervaring! (O)

Dag
7

Foz do Iguaçu – Manaus

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Foz do Iguaçu gebracht en vliegt u via Sao Paulo naar Manaus. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Manaus ligt in het hart van de Braziliaanse Amazone. Het ligt zo afgelegen dat de stad alleen per boot of per vliegtuig te bereiken is. Manaus is vaak het startpunt van een verblijf in de Amazone. Doordat hier in de 19e eeuw rubber werd gevonden in de jungle is Manaus uitgegroeid tot de grote stad die het nu is met ca. 2 miljoen inwoners. (O)

Dag
8

Manaus – Amazone

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel in Manaus en naar de haven gebracht. Vanaf hier maakt u een ontspannende boottocht naar het punt waar de immense rivieren Rio Negro en Rio Solimões bij elkaar komen. Hier ziet u the meeting of the waters, een prachtig kleurenspel dat wordt veroorzaakt door vermenging van het zwarte en lichtbruine water van beide rivieren. Vervolgens vaart u naar Careiro waar u overstapt in een auto die u naar Torch Lake brengt. Hier stapt u weer op de boot die uw naar de Amazon Lodge brengt. Deze drijvende lodge ligt diep verscholen in het regenwoud op 80 km van Manaus en wordt omgeven door veel wilde dieren zoals brulapen en roze dolfijnen. Na aankomst in de lodge staat er een welkomstdrankje voor u klaar en kunt u genieten van de lunch. (O,L,D)

Dag
9

Amazone

Vandaag stapt u rond 05.30 uur in een gemotoriseerde kano om samen met uw gids de zonsopgang in de Amazone te bewonderen. Het is een geweldige ervaring om ’s ochtends alle geluiden te horen en de zon boven de toppen van de bomen te zien opkomen. U ziet hoe duizenden vogels het nest verlaten. Na het ontbijt staat er een junglewandeling op het programma. Van de gids krijgt u meer uitleg over de exotische flora en fauna en u leert hoe de indianen vroeger ziektes genazen door middel van medicinale planten. ’s Middags gaat u tijdens een kanotocht vissen en kunt u proberen om een angstaanjagende piranha of een andere vissoort aan de haak te slaan. Bij terugkomst in de lodge laat de gids u zien hoe u de vangst moet bereiden en braden zodat u het ’s avonds bij het diner kunt proeven. (O,L,D)

Dag
10

Amazone

Na het ontbijt vertrekt u samen met een gids in een kleine gemotoriseerde kano om de verschillende geografische gebieden vanaf de rivier te observeren. Het gebied rondom de Amazon Lodge bestaat uit ongerept primair regenwoud. U vaart over de Juma rivier en gaat op zoek naar apen, dolfijnen, luiaards en papegaaien. Op sommige momenten wordt de motor uitgezet en peddelt u door de nauwe ‘steegjes’ van het ondergelopen regenwoud. Na de lunch gaat u op bezoek bij de lokale bevolking. Zij worden ook wel caboclos genoemd en zijn afstammelingen van inheemse indianen. De lokale familie laat u zien hoe zij in dit gebied (over)leven, hoe zij producten verbouwen op hun plantages en hoe zij lokale gerechten maken zoals maniok. Op de terugweg naar de lodge kunt u genieten van de prachtige zonsondergang. Na het diner gaat u op zoek naar kaaimannen en ander wildlife dat ’s avonds actief is. (O,L,D)

Dag
11

Amazone – Manaus – Cuiabá

’s Ochtends wordt u terug gebracht naar de luchthaven van Manaus en vliegt u via Brasília naar Cuiabá. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Cuiabá is gelegen op de grens van het Amazone regenwoud en de Pantanal. Het is tevens het geografische middelpunt van het Zuid-Amerikaanse continent. De stad heeft een koloniaal verleden maar er zijn ook veel moderne gebouwen te vinden. (O)

Dag
12

Cuiabá – Pantanal

Aan het begin van middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar uw lodge in het noorden van de Pantanal gebracht. De Pantanal is het grootste wetland ter wereld en heeft het rijkste ecosysteem ter wereld. Het is een gigantisch stuk land dat de staten Mato Grosso en Mato Grosso do Sul in Brazilië beslaat, maar ook delen van Argentinië, Paraguay en Bolivia, gezamenlijk zo groot als Frankrijk! Omdat een groot deel van de Pantanal gedurende het jaar onder water staat, zijn er weinig bewoners en geen grote steden. Rivieren, meren, uitgestrekte weides en bossen vormen het landschap. Het is dan ook niet verrassend dat juist hier volop wildlife te spotten is.

Vanuit uw hotel in Cuiabá rijdt u naar Poconé. Daar begint de Transpantaneira, een onverharde zandweg van ca. 150 km dwars door de Pantanal. De kanaaltjes die zich naast deze weg hebben gevormd, hebben een grote aantrekkingskracht op dieren waardoor u tijdens dit deel van de rit door de wetlands al de gelegenheid heeft wilde dieren te spotten. Bij aankomst in de Araras Eco Lodge staat er een welkomstdrankje voor u klaar. Daarna maakt u een korte wandeling naar een 12 meter hoge observatietoren waar u een prachtig uitzicht heeft over het weidse landschap. Na het diner maakt u een avondwandeling waarbij u kennis maakt met de wilde dieren die vooral in de avond en nacht actief zijn. (O,D)

Dag
13

Pantanal

Na het ontbijt maakt u een fotosafari. U rijdt over onverharde wegen naar de Clarinho rivier. Aan de oever stapt u in een kano waarmee u de rivier rustig kunt afpeddelen. Dit is het leefgebied van de reuzenrivierotter. Met een beetje geluk kunt u een gezin zien spelen met hun baby’s. ’s Middags maakt u een wandeling naar de 25 meter hoge Howler Monkey Tower, de hoogste observatietoren in dit gebied. Hier kunt genieten van de magische zonsondergang. Na het diner staat er een avondsafari op het programma waarbij u op zoek gaat naar reuzenmiereneters, kaaimannen, capibara’s, vossen en natuurlijk de jaguar. (O,L,D)

Dag
14

Pantanal

’s Ochtends maakt u een  wandeling naar de ranch waar de cowboy en zijn paarden op u staan te wachten. Op de rug van het paard maakt u een mooie rit door de wetlands. Tijdens het regenseizoen loopt dit gebied onder water waardoor u tijdens de rit tot uw knieën nat kunt worden. Een bijzondere ervaring! De paarden zijn erg kalm en gehoorzaam dus ervaring heeft u niet nodig. In de middag bezoekt u de 13 meter hoge Jabiru Stork Tower vanwaar u een Jabiru ooievaarsnest kunt bewonderen. (O,L,D)

Dag
15

Pantanal – Cuiabá – Amsterdam

Vandaag staat u vroeg op om een wandeling te maken tijdens de zonsopgang. Terwijl het langzaam licht wordt, hoort u de vogels zingen. Na het ontbijt keert u terug naar Cuiabá en vliegt u via Sao Paulo of Rio de Janeiro terug naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Het programma in de Amazone & Pantanal is afhankelijk van de weersomstandigheden en is daarom onder voorbehoud van wijzigingen.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany