- prijs op aanvraag -

Dit product betreft een maatwerkoplossing
en kent geen vaste vanafprijs.

In het kort

Dit arrangement kent geen vaste vanafprijs. Heeft u interesse voor deze reis dan maken wij voor u graag een offerte op maat

Dag tot dag

 

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

Deze autorondreis door Zuid-Afrika biedt een combinatie van safari en de Kaap. Tijdens de rondreis wordt het traject van Johannesburg naar Kaapstad per vliegtuig afgelegd. Deze binnenlandse vlucht levert u extra tijd op om te genieten van twee interessante regio’s van Zuid-Afrika. Vandaag vliegt u naar Johannesburg. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en gaat u per shuttlebus naar uw accommodatie voor overnachting.

Dag
2-4

Johannesburg – Phalaborwa (482 km)

In de ochtend haalt u uw auto op en rijdt naar Phalaborwa, grenzend aan het bekendste park van Zuid-Afrika: Kruger National Park. Dit park is het leefgebied van o.a. de ‘Big Five’ (olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard). De komende dagen zijn verschillende activiteiten inbegrepen. Zo gaat u onder begeleiding van een deskundige gids op pad voor een mooie avondsafari inclusief een traditionele braai in de boma van de lodge. Tevens gaat u met een ranger een gehele dag op zoek naar het wild en u maakt een begeleide ochtendwandeling. Het is een unieke ervaring om te voet het wild in de bush te spotten! U verblijft hier 3 nachten.

Dag
5

Phalaborwa – Hazyview (226 km)

De kortste route naar Hazyview is 170 km, maar wij raden u aan de Panoramaroute te rijden. Dit is een van de mooiste routes van Zuid-Afrika met bijna na elke bocht een adembenemend uitzicht over de bergen en ravijnen. Deze route (de R532) van 133 km lang loopt tussen de Abel Erasmus pas en het plaatsje Sabie. Onderweg kunt u bij diverse uitzichtpunten stops maken, zoals bij Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window. Tevens kunt u het voormalige goudzoekersdorpje Pilgrim’s Rest bezoeken.

Dag
6

Hazyview

Vandaag kunt u met uw eigen auto door Kruger National Park rijden en op zoek gaan naar het wild. Wij raden u aan om vroeg te vertrekken omdat de dieren vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag het meest actief zijn. Kruger National Park is het leefgebied van de Big Five en vele andere diersoorten. Ook kunt u onder begeleiding van een gids een game-drive maken.

Dag
7

Hazyview – Johannesburg (391 km) – Kaapstad (inclusief vlucht en 24 km)

Het is tijd om Kruger achter u te laten en af te reizen naar de Kaap! Een vroeg vertrek naar de luchthaven van Johannesburg, waar u uw auto inlevert. U vliegt naar Kaapstad waar u weer een auto ophaalt en naar uw accommodatie in Kaapstad rijdt. In de avond kunt u een van de leuke restaurantjes in V&A Waterfront bezoeken.

Dag
8

Kaapstad

Kaapstad is mede dankzij de ligging aan zee en aan de voet van de Tafelberg, een van de mooist gelegen steden ter wereld. Optioneel kunt u diverse excursies boeken. Wat dacht u van een bezoek aan Robben Island, waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten, of de Tafelberg? Bij helder weer geniet u bovenop de berg van een fantastisch panoramisch uitzicht. U kunt ook een dagtocht maken over het Kaaps schiereiland.

Dag
9

Kaapstad – Hermanus (124 km)

Vanuit Kaapstad rijdt u naar de kustplaats Hermanus. In de maanden juli tot november kunt u vanaf de kust walvissen spotten. In deze periode komt u misschien de enige walvisomroeper ter wereld tegen. Zodra de omroeper een walvis heeft gespot laat hij dit weten middels zijn trompet. De lange stranden zijn ook de moeite waard voor een wandeling of een dag relaxen.

Dag
10-11

Hermanus – De Hoop Nature Reserve (145 km)

De Hoop Nature Reserve, een prachtig natuurreservaat dat zeer geliefd is bij wandelaars en vogelliefhebbers. Tijdens een wandeling, fietstocht of begeleide nature drive kunt u o.a. zebra’s, elanden, struisvogels en bavianen tegenkomen. U verblijft hier twee nachten.

Dag
12

De Hoop Nature Reserve – Swellendam (56 km)

Swellendam is een van de oudste plaatsen in Zuid-Afrika. In het sfeervolle centrum vindt u veel historische monumenten en gebouwen in Cape Dutch stijl. Het openlucht museum Drosty toont deze mooie gebouwen en een Kaapse tuin. Swellendam ligt aan de voet van de Langeberg Mountains. De top van de berg biedt een spectaculair uitzicht over de vallei waarin Swellendam ligt.  

Dag
13

Swellendam – Tulbagh (168 km)

Tulbugh ligt in het noordelijke wijngebied. De Kerkstraat heeft het grootste aantal historische gebouwen in het land. Er zijn diverse musea om te bezichtigen of bezoek een van de vele wijnhuizen. Tulbagh wordt omringd door prachtige natuur die zich uitstekend leent voor wandelingen of een tocht te paard.

Dag
14

Tulbagh – Stellenbosch (199 km)

Vanuit Tulbagh rijdt u naar de gezellige en pittoreske stad Stellenbosch, gelegen in het wijngebied. In de omgeving zijn vele wijnboerderijen te vinden. Wij raden u aan een wijngaard te bezoeken en de overheerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen te proeven. Ook is het mogelijk om een fietstour door het wijngebied te boeken. Maar een wandeling door het centrum van Stellenbosch is ook een aanrader. Nabij ligt het rustige plaatsje Franschhoek, dat zeker een bezoek waard is.

Dag
15-16

Stellenbosch – Kaapstad (29 km) – Amsterdam

Op dag 15 heeft u nog de tijd om Stellenbosch en de omgeving te verkennen. Aan het einde van de middag rijdt u terug naar de luchthaven van Kaapstad en levert uw auto weer in. Aankomst op Schiphol op dag 16 in de ochtend.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany