Kamperen
vanaf € 3730,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

De prijzen in de prijsbijlage(n) zijn geldig voor 1 jaar (april-maart)
Uitgebreide kennismaking met de Kimberley
Avontuurlijke rondreis met verblijf in tenten of swags binnen de nationale parken
Internationaal gezelschap
Vele maaltijden inbegrepen
Inclusief Windjana Gorge, Bell Gorge, Bungle Bungles en Broome
Tevens kortere reizen door de Kimberley mogelijk. Wij geven u graag meer informatie
Wij boeken ook graag uw vliegreis naar Australië, gebaseerd op de actuele tarieven en de luchtvaartmaatschappij van uw keuze. Daarbij geven wij advies over stopover mogelijkheden in Azië of het Midden-Oosten

Dag tot dag

Dag
1

Broome – Cygnet Bay

Het Dampier schiereiland biedt ongerepte stranden en dramatische kustlijnen en is rijk aan traditionele Aboriginal culturen. De eerste stop is bij de Beagle Bay Aboriginal Community, waar zich de Beagle Bay Church met het glinsterende altaar van parelschelpen bevindt. Vervolgens komt u aan bij de One Arm Point Community, gelegen op het puntje van Dampier, waar u een rondleiding krijgt. De lokale gids vertelt over de tradities en cultuur. Na de lunch gaat u naar de afgelegen Cygnet Bay Pearl Farm, de oudste pearl farm in Australië. U maakt een boottocht langs de Giant Tides eilanden. In de avond kunt u bij het kampvuur relaxen. Overnachting in Cygnet Bay. (L,D)

Dag
2

Cygnet Bay – Broome

Vanmorgen neemt u een kijkje bij de werkzaamheden op de pearl farm. Word zelf een parel expert! U ziet hoe ze de parels cultiveren en er een waarde aan toekennen. Uw lokale gids vertelt verhalen over het opgroeien in de afgelegen Bardi Jawi-gemeenschap en deelt een paar bushtucker-geheimen. Na een picknicklunch stopt u bij het uitkijkpunt Round Rock waar u wellicht dolfijnen en schildpadden in de baai ziet. Hierna neemt u een verfrissende duik bij het nabijgelegen Jologo Beach. De dag eindigt in Broome. (O,L)

Dag
3

Broome – Kimberley

U rijdt door het afgelegen en prachtige Kimberley gebied. Onderweg leert u meer over de geschiedenis en de omgeving. U ziet de Fitzroy rivier en de Derby ‘Boab Prison Tree’ en komt aan bij de Gibb River Road, de bekende 4WD route door de Kimberley. U maakt een stop bij het Mowanjum Aboriginal Art & Cultural Centre voor een kijkje in de cultuur van de Worrorra, Ngarinyin en Wunumbal stammen. In de middag bezoekt u Tunnel Creek, een bijzonder grottenstelsel van 750 meter lang. Kom meer te weten over de Jandamarra legende, een Aboriginal vrijheidsvechter die zich schuil hield in de grotten. Tevens kunt u een verfrissende duik nemen bij een waterhole. (O,L,D)

Dag
4-5

West Kimberley

De Napier Range is meer dan 350 miljoen jaar oud; hier bevindt zich het geologische wonder Windjana Gorge. U gaat hier op zoek naar zoetwaterkrokodillen, vele vogelsoorten en ‘bushtucker’, het voedsel uit de bush wat door de Aboriginals gegeten wordt. In de middag vertrekt u naar Bell Gorge, een van de hoogtepunten van de West Kimberley. U vindt hier watervallen en kristalheldere waterpoelen. De volgende dag gaat u zwemmen bij de mooie Galvins Gorge en Adcock Gorge. En ook bij Manning Falls zwemt u in diep helder water. U kampeert bij een billabong op Mt Barnett Cattle Station. (O,L,D)

Dag
6-7

El Questro Wilderness Park

De reis langs de Gibb River Road gaat verder naar het iconische El Questro Wilderness Park. Hier kunt u optioneel deelnemen aan een of meerdere van de vele activiteiten die worden aangeboden. U neemt een verfrissende duik in de Zebedee Springs en u wandelt naar Emma Gorge. Optioneel kunt u een cruise door Chamberlain Gorge of een birdwatching tour maken. U kampeert twee nachten in El Questro. (Dag 6: O,L,D, dag 7: O,L)

Dag
8-9

El Questro Wilderness Park – Lake Argyle

U verlaat de Gibb River Road en rijdt verder naar Kununurra. U kunt deze plaats op eigen gelegenheid verkennen. Proef lokaal gemaakte rum in de Hoochery en koop wat lokale, op sandelhout geïnspireerde schoonheids-, gezondheids- en lifestyleproducten bij de Sandalwood Factory. Vervolgens rijdt u naar Lake Argyle. Lake Argyle is met ca. 900 km² het grootste zoetwatermeer van Australië.

U heeft genoeg tijd om te genieten van een verfrissende duik in de pool, met een prachtig uitzicht over het meer, en om een van de vele optionele activiteiten te ondernemen. Zo kunt u een rondvlucht maken of een kajak huren. Misschien vindt u het leuk om met uw gids mee te gaan naar het historische Durack Homestead Museum of tijdens een bushwalk de omgeving te ontdekken. Een boottocht bij zonsondergang op het meer wordt ten zeerste aanbevolen (ongeveer AUD 100 per persoon. Overnachting bij Lake Argyle. (Dag 8: O,D, dag 9: O,L)

Dag
10-11

Lake Argyle – Bungle Bungles

Na een relaxte ochtend rijdt u over de Great Northern Highway naar Purnululu National Park, met de spectaculaire 20 miljoen jaar oude Bungle Bungles. Dit gebied staat op de Werelderfgoedlijst. U maakt hier wandelingen en kunt optioneel deze bijzondere rotsformaties vanuit de lucht bekijken. Tijdens de wandelingen ziet u Echidna Chasm (2 km) bekend om de hoge Livistonia palmbomen en u wandelt naar Cathedral Gorge (2-3 km) waar een natuurlijk amfitheater door de rotsen gevormd is. In de middag kunt u een ​​optionele rondvlucht boven de Bungle Bungles maken. U verblijft twee nachten in het Bungle Safari Camp, gelegen in het hart van het park. Een ideaal uitgangspunt om de omgeving te verkennen. (O,L,D)

Dag
12

Bungle Bungles – Fitzroy Crossing

Op weg naar het afgelegen Fitzroy Crossing bezoekt u het goudmijnstadje Halls Creek, de China Wall en een Aboriginal Art Gallery. U overnacht in Fitzroy Crossing, een outback stadje gelegen aan de oevers van de Fitzroy River. (O,L,D)

Dag
13

Fitzroy Crossing – Broome

In de ochtend maakt u een cruise door de spectaculaire Geikie Gorge. De fascinerende kloof is ontstaan door de Fitzroy River. Het niveau van de rivier kan in het regenseizoen stijgen tot 16,5 meter boven het normale niveau. Het hoge peil is duidelijk op de wanden van de kloof zichtbaar door de schurende werking van het water op de witte kalksteen. Houd uw ogen open voor zoetwater krokodillen, vogels en andere dieren. Aan de rivier geniet u van een lunch. Hierna rijdt u terug naar Broome. (O,L)

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany