kids
vanaf € 3125,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Deze reis is uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen. U verblijft in familiekamers
Ontdek de koloniale en tropische hoofdstad Paramaribo
Maak een fietstocht door het platteland naar de voormalige Plantage Peperpot
Verblijf in de Danpaati River Lodge in het binnenland van Suriname
Maak kennis met de traditionele leefwijze van de lokale bevolking
Overnacht in Sentea Dan in een kamp in een hangmat
Verblijf in gerestaureerde plantagewoningen op Plantage Frederiksdorp
Uw reisgezelschap kan per touronderdeel verschillen

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Paramaribo

U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam naar Paramaribo. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor vier overnachtingen. Paramaribo is een samensmelting van culturen waar Hindoestanen, Creolen, Javanen, Indianen, Chinezen en Europeanen hand in hand gaan. In deze stad woont ongeveer de helft van de Surinaamse bevolking, maar desondanks heeft het de sfeer van een dorp waar iedereen elkaar kent. Met z’n koloniale huizen en levendigheid op straat is het een gezellige stad om te verblijven.

Dag
2

Paramaribo

De historische binnenstad van Paramaribo met haar prachtige koloniale gebouwen heeft een Caraïbische uitstraling en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de ochtend staat een stadswandeling op het programma. Uw gids geeft u onderweg uitleg over de historische monumenten, gebouwen en straten. U begint met een bezoek aan de bloemenmarkt naast hotel Torarica. Van daaruit loopt u naar het complex van Fort Zeelandia. Vanaf het Onafhankelijkheidsplein heeft u een mooi uitzicht op een aantal koloniale gebouwen waaronder het Presidentieel Paleis, het Ministerie van Financiën en het Hof van Justitie. U wandelt verder naar de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen en eetkraampjes. De Centrale Markt is dé markt van Paramaribo. Op de begane grond worden onder meer groenten, fruit en vis verkocht en op de eerste verdieping kleding en schoenen. Tenslotte voert de wandeling langs een aantal winkelstraten, de houten kathedraal, een synagoge en een moskee die gebroederlijk naast elkaar staan. (O)

Op vrijdag zijn de synagoge en moskee gesloten.

Dag
3

Paramaribo

Vandaag maakt u een fietstocht door het platteland naar de voormalige Plantage Peperpot. Deze wordt nog bewoond door een kleine Javaanse gemeenschap en het gebied staat bij vogelliefhebbers hoog op het verlanglijstje. (O,L)

Dag
4

Paramaribo

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Jodensavanne, een gebied dat zich kenmerkt door een variatie van laagland tropisch regenwoud en witzand savanne. De naam verwijst naar de eerste Portugees-Joodse immigranten die in de 17e eeuw naar Suriname kwamen. Op de Jodensavanne is nog altijd de sfeer te proeven van deze ooit zo rijke en unieke gemeenschap. U ziet hier de ruïne van de oudste synagoge van het gehele Amerikaanse continent. Tevens is er de oudste Joodse begraafplaats en een bron waarvan al in de 17e eeuw werd beweerd dat het een geneeskrachtige werking heeft. Langs de rivier liggen nog verschillende dorpjes en kleine woongemeenschappen op verlaten Joodse plantages. Bij Overbridge is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier en te relaxen aan de oever. (O,L)

Dag
5

Paramaribo – Danpaati

U wordt ’s ochtends rond 08.00 uur opgehaald voor de rit naar het binnenland van Suriname. Deze rit eindigt in Atjoni, de aanmeerplaats voor kleine bootjes die naar de verschillende dorpen in het binnenland gaan. U stapt hier in een gemotoriseerde korjaal voor de verdere reis naar de Danpaati River Lodge. Dit resort, dat geheel gerestaureerd is, ligt op ca. 3 uur varen van Atjoni (afhankelijk van de waterstand). Onderweg ziet u de adembenemende natuur, onstuimige stroomversnellingen en diverse Marrondorpen met zwaaiende kinderen en wassende vrouwen langs de rivierbedding. Uiteindelijk bereikt u het gebied, waar zich diverse Sarammaccaanse dorpjes bevinden. Deze dorpjes zijn gesticht door slaven, die zich hebben vrijgevochten. De bewoners van dit gebied zijn de Sarammaccaners, de grootste Marrongemeenschap in Suriname. De Marrons leven hier van jacht, visvangst en landbouw op hun zogenoemde kostgrondjes. Door de moeilijke bereikbaarheid zijn de Afrikaanse culturele en religieuze tradities nog steeds in gebruik. Bij aankomst in de Danpaati River Lodge wordt u verwelkomd door de lodge manager en bespreekt u, onder het genot van een koel drankje, het programma voor de komende dagen. Hierna kunt u genieten van een overheerlijke lokale lunch. Eén van de medewerkers begeleidt u daarna naar uw cabin, waar u de tijd krijgt om uit te pakken, op te frissen en uit te rusten. Als u uitgerust bent, kunt u een rondleiding op het eiland krijgen of zelf op onderzoek uit gaan. Na het diner staat een spannend avontuur op het programma. U gaat op zoek naar kaaimannen! Geniet tijdens de boottocht van een prachtige sterrenhemel en de stilte van het Amazone regenwoud. (O,L,D)

Dag
6

Danpaati

Vandaag is het tijd om de omgeving van Danpaati te verkennen. Een ervaren gids neemt u mee voor een dorps- en boswandeling. U maakt kennis met de unieke manier van leven van de lokale bevolking en hun traditionele gewoontes en gebruiken die hun voorouders meebrachten uit Afrika. Ook leert u meer over de traditionele en medicinale bomen en planten en komt u met een beetje geluk een paar exotische dieren en insecten tegen. Na de lunch kunt u relaxen bij het zwembad of in de hangmat, kanoen, zwemmen in de rivier of met een gids op speurtocht gaan. Later op de avond, na het diner, kunt u genieten van een speciaal cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen worden uitgevoerd. De gids zal de betekenis van deze dansen uitleggen. (O,L,D)

Dag
7

Danpaati – Kosindo

Na het ontbijt vaart u richting de machtige stroomversnellingen van Tapawatra. U maakt een wandeling door het oerwoud waar u meer te weten komt over de ‘natuurlijke drogisterij’. Daarna stapt u over in een andere boot die u naar het dorp Kosindo brengt. U vaart nog dieper de jungle in en kunt genieten van het natuurschoon en misschien komt u onderweg wel wilde dieren tegen. (O,L,D)

Dag
8

Kosindo – Sentea Dan

Vandaag staat er weer een avontuurlijke tocht op het programma. Het wordt een lange dag varen, maar ook genieten van de natuur. Soms moet de korjaal over ondieptes heen getrokken worden of zijn stroomversnellingen niet te bevaren. Dan wordt de boot uitgeladen en weer ingeladen. En daarbij geldt: vele handen maken licht werk! Onderweg zal u stoppen om te lunchen op een rots langs de rivier. In het basiskamp in Sentea Dan overnacht u in een hangmat met muskietennet en bent u één met de natuur. Geniet van een eenvoudige maaltijd bij het kampvuur en de nachtelijke junglegeluiden. (O,L,D)

Dag
9

Sentea Dan – Kosindo

Na een frisse ochtendwandeling reist u terug naar Kosindo waar u laat in de middag aankomt. (O,L,D)

Dag
10

Kosindo – Danpaati

Afhankelijk van de waterstand bezoekt u vanochtend een lokaal schooltje of maakt u een boswandeling. Vervolgens reist u naar Danpaati voor uw laatste overnachting in het binnenland van Suriname. (O,L,D)

Dag
11

Danpaati – Paramaribo – Plantage Frederiksdorp

Vandaag staat er een lange dag op het programma. De ochtend is ter vrije besteding. Na de lunch keert u per boot terug naar Atjoni. Daar wordt u opgewacht en vervolgens naar Plantage Frederiksdorp gebracht. Plantage Frederiksdorp is een voormalige koffie- en cacaoplantage uit de 18e eeuw. De geschiedenis van Plantage Frederiksdorp herinnert aan zowel Europese als Afrikaanse tradities en is het centrum van de rechteroever van de Commewijne rivier. Door de nabijgelegen plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrovebossen, moerassen met talloze vogels, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden heeft deze plek een heel eigen karakter. Plantage Frederiksdorp bestaat uit gerestaureerde plantagewoningen en een politiepost. Het is verklaard tot historisch werelderfgoed en verbouwd tot een sfeervol vakantieoord. De comfortabel ingerichte woningen zijn voorzien van airco, wifi en warm water. Daarnaast is er een zwembad en een groot rivierterras. Op het landgoed wordt fruit geplant dat u zelf mag plukken. De plantage beschikt tevens over een goed restaurant waar u kunt genieten van met zorg bereide maaltijden. Van februari t/m augustus gaat u ’s middags of ’s avonds naar het schildpaddenstrand waar u schildpadden uit het water kunt zien komen om hun eieren op het strand te leggen. Ook maakt u na zonsondergang een boottocht door de moerassen en gaat u op zoek naar kaaimannen. (O,L,D)

Dag
12

Plantage Frederiksdorp

Na het ontbijt gaat u samen met een gids een fietstocht maken naar Kronenburg. Onderweg passeert u diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. De rest van de middag is ter vrije besteding. (O,L,D)

Dag
13

Plantage Frederiksdorp – Paramaribo

’s Ochtends brengt u een bezoek aan Plantage Rust & Werk. Op deze voormalige koffieplantage werden later ook cacao en katoen verbouwd. De gids vertelt u over de plantageperiode en het hedendaagse leven op Rust & Werk. U bezoekt de weilanden en de garnalenkwekerij. Na de lunch keert u terug naar uw hotel in Paramaribo voor de laatste overnachting. (O,L)

Dag
14

Paramaribo

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u op eigen gelegenheid Paramaribo verkennen. (O)

Dag
15

Paramaribo – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Paramaribo voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany