kids
vanaf € 1817,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf met uw gezin in één kamer
Groot aanbod aan kindvriendelijke excursies
Tortuguero Nationaal Park
Maak een paardrijdtocht of relax in de warmwaterbronnen nabij de Arenal vulkaan
Rookpluimen en spuitende geisers in Rincón de la Vieja Nationaal Park
Manuel Antonio Nationaal Park
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met een van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route naar Tortuguero.

Dag
1

Amsterdam – San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging die u naar uw hotel in San José brengt voor uw overnachting.

Dag
2

San José – Tortuguero Nationaal Park

De eerste dagen van uw reis door Costa Rica maakt u nog geen gebruik van de huurauto want uw verblijf in Tortuguero Nationaal Park is inclusief retour transfer. U wordt vroeg in de ochtend opgehaald om te vertrekken naar dit nationale park. U rijdt door het Braulio Carrillo Nationaal Park in de richting van de Caraïbische kust. Na een heerlijk ontbijt reist u verder naar een lokale aanleghaven vanwaar u per boot vertrekt naar het Tortuguero Nationaal Park. De ca. 1,5 uur durende boottocht voert u door kanalen die verscholen liggen in het regenwoud. Onderweg maakt u kennis met de prachtige flora en fauna van het park. Na aankomst is er een korte informatiebijeenkomst waarna de lunch wordt geserveerd. ’s Middags bezoekt u het dorpje Tortuguero waar u meer te weten kunt komen over de bescherming van de schildpadden die hier elk jaar naar toe komen om hun eieren te leggen. Twee overnachtingen in Tortuguero. (O,L,D)

Dag
3

Tortuguero Nationaal Park

Een volle dag om te genieten van de schitterende natuur! Het 19.000 ha grote park bestaat voornamelijk uit moerasgebied, lagunes en kanalen en de beste manier om dit gebied te verkennen is per boot. Tijdens een boottocht door de kanalen komt u dichter bij de natuur. U hoort de geluiden van het oerwoud en ziet in het dichtbegroeide regenwoud talloze tropische vogels, apen, luiaards, leguanen en kaaimannen. De middag heeft u ter vrije besteding. Relax bij het zwembad van de lodge of zweef van boom tot boom tijdens een canopy tour. Een onvergetelijke belevenis is een turtle watching tour naar het strand waar groene zeeschildpadden van juli t/m september ’s avonds hun eieren leggen. Deze kunt u ter plaatse bij de lodge reserveren en afrekenen. (O,L,D)

Dag
4

Tortuguero Nationaal Park – Arenal (160 km)

Na het ontbijt wordt u per boot terug gebracht naar de haven. Daarna wordt u afgezet in de omgeving van Guapiles waar u de huurauto ophaalt. In ongeveer 3,5 uur rijdt u daarmee naar Arenal waar u de intrigerende actieve Arenal vulkaan kunt zien. Dit is uw uitvalsbasis voor de komende dagen. Drie overnachtingen in Arenal. (O,L)

Dag
5-6

Arenal

In de omgeving van Arenal zijn tal van leuke excursies te maken. Natuurlijk moet u een bezoek brengen aan de Arenal vulkaan. Vooral in de avond kunt u de rode lava goed langs de helling zien lopen. Maar u kunt ook kiezen uit één van de volgende excursies. (O)

  • Natura Premium tour: U wandelt door een lagune met kaaimannen en bezoekt een slangen- en kikkertuin en een reptielenpark.
  • Arenal Vida Campesina tour: U gaat op bezoek bij een boerderij waar u samen met uw kinderen koeien kunt melken, tortilla’s kunt maken of suikerriet kunt bewerken. U heeft tevens een lunch op deze boerderij.
  • Chocolade tour: U leert meer over de geschiedenis van de cacaoteelt in Costa Rica en mag natuurlijk ook wat proeven!
  • Drijvende safari over de Peñas Blancas rivier: U gaat op zoek naar apen, luiaards, leguanen en krokodillen en u hoort de geluiden van het regenwoud terwijl u rustig over de Peñas Blancas rivier peddelt.
  • Arenal Hanging Bridges: U wandelt over de 15 hangende bruggen van La Fortuna en ziet het regenwoud van bovenaf.
  • Pure Trek Canyoning tour: U gaat abseilen langs watervallen, klimmen langs rotsen en ziplinen. Zeer geschikt voor sportievelingen!
  • Kalambu Hot Springs Water Park: U heeft samen met uw gezin volop plezier van het warme bronwater en de waterkanonnen, glijbanen en de reuzenwateremmer die omkiept nét als je dat niet verwacht! 

Dag
7

Arenal – Rincón de la Vieja (145 km)

Na het ontbijt vertrekt u in westelijke richting. Dit is een mooie route langs het meer bij de Arenal vulkaan waar vaak kitesurfers te zien zijn. Via de plaatsjes Tilarán, Cañas en Liberia bereikt u na 3,5 uur Rincón de la Vieja in het Guanacaste gebergte. Hier verblijft u twee nachten. (O)

Dag
8

Rincón de la Vieja Nationaal Park

Dit nationale park wordt gekenmerkt door diverse vulkanische verschijnselen zoals bubbelende modderpoelen, rookpluimen en spuitende geisers. U kunt prachtige wandelingen maken naar verborgen watervallen, warmwaterbronnen en helderblauwe bergmeertjes. Ook kunt u wederom kiezen uit een aantal leuke optionele excursies waaronder een paardrijdtocht naar de warmwaterbronnen van de Rio Negro of een wandelexcursie naar een vlindertuin en serpentarium. Tijdens de avontuurlijke Canyon Canopy tour kunt u abseilen, klimmen of als Tarzan zweven van platform naar platform. (O)

Dag
9

Rincón de la Vieja – Manuel Antonio (278 km)

Na het ontbijt staat er een mooie rit op het programma waarbij u in 5 uur van het Guanacaste gebergte richting de Grote Oceaan rijdt. De eindbestemming is Manuel Antonio Nationaal Park waar u drie nachten zult verblijven. (O)

Dag
10-11

Manuel Antonio Nationaal Park

In dit prachtige natuurgebied vindt u mangroves, moerassen, tropisch regenwoud en prachtig ongerepte stranden. Kies uit één van de optionele excursies en ga paardrijden door de bergen waarbij u onderweg kunt stoppen om een bad te nemen in een verkoelende waterval. Tijdens de Catamaran Adventure tour geniet u van een halve dag op zee en kunt u de onderwaterwereld ontdekken tijdens de snorkeltour. Ook kunt u een tocht per kajak maken door de riviermonding van Isla Damas waarbij u vogels, slangen, miereneters en apen kunt spotten. (O)

Dag
12

Manuel Antonio – San José (160 km) – Amsterdam

U rijdt in 4 uur terug naar San José waar u op de luchthaven de huurauto inlevert en vervolgens incheckt voor uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
13

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.