Kids
vanaf € 1824,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Familiereis met privé-chauffeur en gids
Complete rondreis met leuke activiteiten, cultuur, natuur, actie en rustmomenten
U verblijft in uitstekende accommodaties met familiekamers en zwembaden
Inclusief strandverlenging in Seminyak in een villa met eigen zwembad
Inclusief vliegreis per Garuda Indonesia. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Bali

Vandaag begint de reis waar jullie al een tijdje naar uitkijken, de familiereis naar Bali. Dit leuke eiland met stranden, jungle, rijstvelden, tempels, apen en kleurrijke vissen. Vanaf Schiphol vliegen jullie met een nachtvlucht en een overstap op Jakarta naar de luchthaven van Bali, Denpasar. Nadat alle bagage is verzameld worden jullie hartelijk welkom geheten op het ‘Eiland van de Goden’. Met een busje reizen jullie naar Ubud en meteen vanaf de luchthaven kijken jullie verwonderd naar het drukke verkeer. Als dat maar goed gaat! Tijdens de transfer verandert het landschap naar groene jungle en rijstvelden, wat een prachtige omgeving. Na het inchecken kunnen jullie direct gaan genieten van een verfrissende duik in het zwembad. Jullie verblijven drie nachten in Ubud.

Dag
3

Ubud

Na een heerlijk nachtje slapen en een lekker ontbijt hebben jullie vandaag een vrije dag. De kinderen kunnen ’s middags al meteen kennis maken met de Balinese cultuur. Ze krijgen uitleg over de Balinese offers die ze misschien al op straat hadden zien liggen en ze mogen zelf een offer maken. Ook leren ze iets leuks te maken van de bladeren van de kokosnotenboom. (O)

Dag
4

Op de vierde dag maken jullie een excursie door de omgeving. Ubud staat namelijk ook wel bekend als kunstenaarsdorp. In de lobby van het hotel maken jullie kennis met de gids en deze neemt jullie mee naar Celuk, Mas en Ubud. In ieder plaatsje zie je direct de specialiteit van de lokale bewoners, te weten zilver en goud, houtsnijwerk en schilderijen. De straten staan er vol mee. Vervolgens bezoeken jullie een dansschool, want dansen is een belangrijk onderdeel van de Balinese cultuur. Door te dansen uiten de Balinezen hun toewijding naar de goden en beelden ze verhalen uit met sierlijke gebaren en kleurrijke kostuums. Na het observeren van de leerlingen mogen jullie zelf ook proberen om mee te doen met een traditionele dans. Ten slotte bezoeken jullie het Paleis van Ubud, waar de koninklijke familie woont. Het paleis bestaat uit typische Balinese gebouwen met prachtige versieringen. De excursie eindigt met een lunch en tijdens de lunch kunnen jullie bedenken wat jullie ’s middags willen gaan doen. Lekker zwemmen of de winkeltjes bezoeken in het centrum van Ubud? (O,L)

Dag
5

Op de laatste dag in Ubud stappen jullie op de fiets en neemt de gids jullie mee naar diverse dorpjes en langs rijstvelden. Vroeger was Ubud echt een dorpje, tegenwoordig beslaat het 14 aan elkaar gegroeide dorpjes. Overal langs de route zien jullie Balinese offers en tempels van klein tot groot. De gids geeft regelmatig uitleg over het dagelijkse leven, het bidden, de rijstvelden en de vele fruitsoorten die overal lijken te groeien. Jullie kunnen volop genieten van de landschappelijke omgeving en terug zwaaien naar de vriendelijk lachende Balinezen, want de fietstocht gaat voornamelijk bergafwaarts. Desondanks zullen jullie steeds meer zin krijgen in het zwembad en na de lunch mogen jullie de hele middag afkoelen in het water. (O,L)

Dag
6

Ubud – Sidemen

Tijdens deze familiereis over Bali zullen jullie ontdekken hoe verschillend Bali kan zijn. Vandaag reizen jullie naar Sidemen. Ook hier zien jullie rijstterrassen en tempels, maar zijn de uitzichten veel weidser en is het rustiger. De dag begint met een bezoek aan een fabriek waar ze traditionele munten maken met een gat erin voor het gebruik bij offers. Nadat jullie weer hebben genoten van de lunch rijden jullie naar het dorpje Kamasan, waar jullie uitleg krijgen over de traditionele weeftechniek Endek en een workshop krijgen over de lokale schilderkunst.

Voordat jullie bij het hotel arriveren voor de komende nachten wordt een stop gemaakt bij het voormalige gerechtsgebouw Kerta Gosa van het Klungkung koninklijk Paleis. Hier werd recht gesproken over problemen die niet binnen families of dorpsgemeenschappen konden worden opgelost. Aan de plafonds zijn weer prachtige schilderingen in dezelfde stijl die jullie net hiervoor geoefend hebben. Jullie verblijven twee nachten in Sidemen en misschien zien jullie vanuit het zwembad wel een boer die met zijn ossen op het land bezig is. (O,L)

Dag
7

Sidemen

Elke ochtend is er een ochtendmarkt in het centrum van Sidemen, maar om de stalletjes met vis, groenten en fruit te zien dienen jullie vroeg op te staan. Na het ontbijt worden jullie opgehaald door een lokale gids. Jullie gaan op ontdekking door de rijstvelden. De gids kan over alles vertellen in deze omgeving, dus vraag maar raak als je iets geks ziet groeien aan de boom of tussen de rijstplanten. Later op de dag gaan jullie naar Tirtagangga, waar de koning van Karangasem een waterpaleis liet bouwen. Zijn echte naam was trouwens Ida Anak Agung Agung Ketut Karangasem Anglurah. Kunnen jullie deze naam uitspreken?

Het waterpaleis ligt te midden van de rijstvelden en bestaat uit meerdere baden met fonteinen, omgeven door mooi aangelegde tuinen met beelden en bloemen. Het water wordt als heilig en reinigend beschouwd. Trek zwemkleding aan, stap in het water en duik onder de fonteinen. Stap wel in het goede bad, sommige zijn alleen voor de goudvissen en Koi karpers. Als jullie weer opgedroogd zijn, rijden jullie verder naar Tenganan. Dit is het dorpje van de Bali Aga stam, de oorspronkelijke Balinezen. Het dorp wordt omringd door een fort. Zodra jullie door een van de vier poorten naar binnen stappen lijkt het wel of je ineens in een andere wereld belandt. Na deze bijzondere belevenis keren jullie weer terug naar het hotel. (O,L)

Dag
8

Sidemen – Pemuteran

De dag begint met een bezoek aan de bijzondere Besakih tempel, een van de belangrijkste op Bali. Dit complex is op de heuvels gebouwd van de Agung vulkaan en jullie dienen eerst een hele lange trap te beklimmen voor je naar binnen kunt. Er zijn circa 80 tempels van klein naar en groot en allemaal gebouwd van zwart lavasteen. Erg bijzonder om te zien. Vervolgens rijden jullie verder naar Kintamani voor een panoramisch uitzicht over het meer en op de actieve vulkaan Batur. Zal er nog lava uitkomen als jullie er zijn? Na de lunch gaan jullie naar Pemuteran, gelegen aan de noordkust van Bali. De rest van de middag is ter vrije besteding en kunnen jullie genieten aan het strand. (O,L)

Dag
9-10

Pemuteran

Deze ochtend gaan jullie eerst nog op excursie, maar daarna is de invulling van deze dagen aan jullie zelf. Even helemaal niks doen is ook belangrijke na alle cultuurrijke belevenissen tijdens deze familiereis over Bali. Met een klein bootje varen jullie in een half uur naar het eiland Menjangan. Hier zetten jullie de snorkelmaskers op en duiken het water in, op zoek naar de kleurrijkste vissen en koralen van Bali. Wie telt de meeste soorten? Tijdens de picknicklunch kunnen jullie erover vertellen. Het hotel waar jullie verblijven heeft een uitgebreid aanbod aan excursies om meer van de omgeving te zien. Bijvoorbeeld dolfijnen spotten, een trekking door het West Bali Nationaal Park, een fietstocht of een bezoek aan een schildpaddenopvang. (O,L dag 9)

Dag
11

Pemuteran – Tabanan

Op weg naar Tabanan bezoeken jullie weer enkele plekken die Bali zo leuk maken. Als eerste maken jullie een avontuurlijke wandeling naar de Gitgit Waterval. Terwijl je door de groene jungle loopt, zie je de waterval al in de verte en wil je er alleen maar sneller naar toe lopen om eronder te zwemmen. Bij de waterval staat ook een altaartje die bescherming schijnt te bieden aan de omgeving. Vervolgens rijden jullie naar het bergdorpje Bedegul voor een mooi uitzicht over het Beratan Meer. In Bedegul is ook altijd een levendige markt en misschien vinden jullie daar nog iets lekkers of leuks om mee te nemen. Na een stop bij de Ulun Danu Tempel aan de rand van het meer maken jullie een wandeling door de rijstterrassen van Jatiluwih. Hier zullen jullie ook lunchen, waarna de reis verder gaat naar het plattelandsdorpje Tabanan. Jullie verblijven twee nachten in een bijzondere accommodatie waarvan de eigenaar een lid is van de koninklijke familie van Mengwi. (O,L)

Dag
12

Tabanan

De laatste excursie van deze rondreis is een bijzondere. Jullie worden meegenomen naar een lokale boerderij waar jullie uitleg krijgen over wat er zoal verbouwd wordt zoals koffie, cacao, jackfruit en mangosteen. Ook wordt uitgelegd waarom de relatie tussen god, de natuur en de mensen zo belangrijk is. Hierna lopen jullie naar de ijzersmid die laat zien hoe traditionele Parangs (=kapmessen) worden gemaakt. De smid legt ook uit welke filosofie en rituelen erbij horen voor hij aan een nieuw mes kan beginnen. Na deze interessante ochtend genieten jullie van een authentieke lunch. In de middag kunnen jullie ontspannen van het zwembad en de prachtige omgeving. (O,L)

Dag
13-15

Tabanan – Seminyak

Na het ontbijt en nadat alle koffers weer zijn ingepakt reizen jullie naar de laatste bestemming van deze familiereis over Bali, het levendige Seminyak. Hier kunnen jullie genieten van strand, zee, winkeltjes en leuke eettentjes. En als de kinderen het leuk vinden kunnen ze aan het strand surflessen nemen. Jullie verblijven drie nachten in Seminyak in de buurt van het Double Six strand. (O)

Uiteraard kunt u uw verblijf in Seminyak naar wens inkorten of verlengen. Tevens kunt u ook kiezen voor een strandverlenging op Nusa Lembongan of Gili Trawangan.

Dag
16-17

Seminyak – Amsterdam

Helaas komt er echt een einde aan de familiereis op Bali. Vandaag kunnen jullie nog volop genieten van het strand, of toch nog achter die leuke souvenirs of kleding aan. Op het afgesproken tijdstip worden jullie opgehaald voor de transfer naar de luchthaven en is het tijd om afscheid te nemen van dit heerlijke eiland. Met een overstap op Jakarta en een nachtvlucht vliegen jullie weer terug naar Nederland waar jullie op dag 17 aankomen. Met alle leuke herinneringen kunnen jullie nog de hele dag nagenieten. (O dag 16)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany