bestseller
vanaf € 2084,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Inclusief vliegreis per KLM tot en met 31 oktober. Vanaf 1 november per Garuda Indonesia. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat
Omdat vliegtickets maximaal 11 maanden voor vertrek kunnen worden geboekt, zijn bovenstaande 'inclusief vliegreis' prijzen voor zomer 2021 onder voorbehoud. Wij leggen graag alvast uw privé-rondreis exclusief vliegreis vast en zoeken t.z.t. het voordeligste vliegtarief voor u uit
Kennismaking met Java & Bali
Reis met privé-chauffeur en gids
Uit te breiden met vele en leuke optionele excursies
Gemakkelijk te verlengen met een verblijf in één van de strandhotels op Bali

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Jakarta

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Jakarta.

Dag
2

Jakarta

Aankomst op de luchthaven van Jakarta. Daarna volgt de transfer naar uw hotel voor overnachting.

Dag
3

Jakarta – Bandung

Tijdens een tour door het oude Batavia Kwartier bezoekt u de oude specerijenhaven Sunda Kelapa. Vooral de aanwezigheid van de prachtige Boeginese schoeners maakt een bezoek aan deze haven tot een ‘must’. Iedere dag liggen er een honderdtal schoeners aangemeerd, volgeladen met handelswaar uit de gehele archipel. Vervolgens reist u verder naar Bogor voor een bezoek aan de botanische tuinen. In de tuinen staan duizenden soorten planten en honderden soorten palmen die een enorme aantrekkingskracht hebben op vele soorten vogels. Na de lunch reist u naar Bandung voor uw overnachting. Bandung ligt in de hooglanden, daarom heeft het een aangenaam koel klimaat. (O,L)

Indien u het Nationaal Museum wilt bezoeken in Jakarta dan adviseren we u om een extra overnachting bij te boeken.

Dag
4

Bandung

Vandaag heeft u een vrije dag. Verken te voet of op de fiets Bandung en ontdek lange lanen met prachtige koloniale en art-deco gebouwen. Optioneel kunt u in de middag ook de Angklung excursie boeken waarbij u een lokale muziekschool (buiten Bandung) bezoekt en kennis maakt met de Angklung. Een instrument met een eigen karakteristieke klank uit West-Java. De Angklung bestaat uit holle bamboepijpen van verschillende lengten. Nadat de kinderen een optreden hebben verzorgd, mag u zelf uw muzikale talent tonen. Meer bezienswaardigheden zijn de koffiefabriek Kopi Aroma en de winkelstraat Jalan Braga. U kunt bovendien ook een dagexcursie maken naar de actieve vulkaan Tangkuban Perahu. Vanaf de top heeft u een prachtig zicht op de krater. Na de afdaling reist u naar het dorpje Ciater, waar u een theeplantage bezoekt. U maakt hier niet alleen een korte wandeling, maar krijgt ook uitleg over de plantage en het verwerken van de blaadjes tot thee. Overnachting in Bandung (O)

Dag
5

Bandung – Yogyakarta

Per trein reist u van Bandung naar Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Java die kortweg ook wel Yogya wordt genoemd. Tijdens de treinrit kunt u genieten van het prachtige landschap van Java. U krijgt voor onderweg een lunchbox mee. Na aankomst in Yogyakarta wordt u door uw chauffeur opgehaald en naar uw hotel gebracht. Yogyakarta is de stad van de wayangpoppen, batik en zilverwerk. In één van de vele straatjes kunt u op bezoek bij de lokale poppenmaker, waar u ziet hoe deze wayangpoppen gemaakt worden. Overnachting in Yogyakarta. (O,L)

Dag
6

Yogyakarta

Na een vroeg ontbijt brengt u een bezoek aan de Borobudur, het vermaarde boeddhistische heiligdom uit de 8e eeuw. De Borobudur in Centraal-Java is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld en ligt op ongeveer 40 km ten noordwesten van Yogyakarta. Door de grote oppervlakte van het complex is de Borobudur tegelijkertijd ook een van de grootste monumenten van de wereld. De negen verdiepingen waaruit de Borobudur is opgebouwd vormen een route naar de boeddhistische verlichting voor priesters en pelgrims. Op de eerste vier verdiepingen zijn ruim 1500 reliëfs te zien waarin het leven van de Boeddha wordt afgebeeld. Op de drie hoger gelegen cirkelvormige terrassen zijn meer dan 400 stoepa’s te vinden. Wie door de gaten in de stoepa’s de Boeddha beelden aan kan raken ontvangt, volgens het lokale bijgeloof (niet volgens het boeddhisme), het eeuwige geluk.

De middag is ter vrije besteding. Optioneel kunt u een excursie maken naar Candirejo waar u in een dokar (paard en wagen) een tocht over het platteland maakt. U gaat op bezoek bij de lokale bevolking die u graag hun dagelijks leven laat zien. U leert bijvoorbeeld hoe kroepoek gemaakt wordt van o.a. de cassave plant. In de plaatselijke kruidentuin ziet u hoe vanille en peper groeit. Optioneel kunt u in de avond een Ramanyana balletvoorstelling (inclusief diner) bijwonen. Een prachtige dansshow begeleid door traditionele gamelan muziek. Door middel van dans wordt u een historisch verhaal verteld. Overnachting in Yogyakarta. (O)

Dag
7

Yogyakarta

Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u uw dag besteden aan de Yogyakarta stadstour & Prambanan excursie inclusief lunch. Tijdens de tour bezoekt u de Kraton (paleis van de sultan) dat nog steeds wordt bewoond door de huidige sultan van Yogyakarta. In één van de drukke straatjes achter de Kraton ligt de populaire Vogeltjesmarkt. Tegenover het paleis ligt het Waterpaleis, een labyrint van baden, vijvers en paden. Er is een ondergrondse doorgang van het Waterpaleis naar de Kraton waardoor de sultan vroeger met zijn harem de baden kon bereiken. In het district Kota Gede maakt u een wandeling langs de vele handwerkwinkels. U ziet hoe lokale kunstenaars zilver bewerken en prachtige sierraden maken.

Na de lunch bezoekt u het grote hindoeïstische tempelcomplex Prambanan. Het Prambanan tempelcomplex in Centraal-Java is de grootste hindoetempel in Indonesië en staat geregistreerd als UNESCO Werelderfgoed. De drie grootste tempels zijn gewijd aan de goden Shiva, Vishnu en Brahma. Tegenover deze tempels staat een rij van kleinere tempels ter ere van de drie huisdieren van deze goden. Nandi de stier voor Shiva, Garuda de adelaar voor Vishnu en Angsa de zwaan voor Brahma. Andere optionele excursies zijn een fietstocht over het Javaanse platteland, een kookworkshop, een foodtour of een stadswandeling. Overnachting in Yogyakarta. (O)

Dag
8

Yogyakarta – Malang

Transfer naar het treinstation voor een rit door het prachtige landschap naar Malang. Twee overnachtingen in Malang. (O,L)

Dag
9

Malang

Optioneel kunt u een excursie naar de Bromo vulkaan maken. Tegen middernacht vertrekt u richting de Bromo vulkaan, waarvandaan u op Mt. Penanjakan (2775 meter) het opgaan van de zon afwacht: een indrukwekkend schouwspel over het fascinerende maanlandschap. De temperatuur op de berg kan dalen tot 5 graden Celsius. Het is dus aan te raden een trui of sweater mee te nemen. Na de zonsopgang bezoekt u Mt. Bromo. Via de zandzee rijdt u per jeep naar de Bromo krater, vanwaar u de vulkaan van dichtbij kunt bekijken. Te voet of per paard gaat u omhoog tot vlakbij de kraterrand. De top bereikt u door een trap te beklimmen. Hierna keert u terug naar het hotel voor het ontbijt. In de middag maakt u een stadstour per fietstaxi en bezoekt u het stadhuis, de Vogeltjesmarkt en de Ang Eng Kiong tempel in het Chinese gedeelte van Malang. (O)

N.B. Mt. Bromo is een actieve vulkaan. Afhankelijk van de vulkaanactiviteit kan een bezoek aan de kraterrand niet mogelijk zijn. Uw programma wordt dan ter plaatse aangepast.

Dag
10

Malang – Kalibaru

Na het ontbijt vertrekt u naar Kalibaru. Oost-Java is minder dichtbevolkt dan de rest van Java en staat bekend om de mooie plantages. Onderweg naar Kalibaru geniet u van het agrarische landschap. Tijdens een tour over de plantage naast uw hotel krijgt u uitleg over de productie van o.a. koffie, cacao, nootmuskaat, peper en kaneel. (O,L)

Dag
11

Kalibaru – Ubud

Vanuit Ketapang, het uiterste puntje van Java, maakt u de oversteek naar Bali. Daar verblijft u in het kunstenaarsdorp Ubud, het culturele centrum van Bali en zonder twijfel de leukste stad van het eiland. Ubud ligt temidden van groene rijstvelden aan de uitlopers van het Centrale Gebergte. Eigenlijk is de stad een verzameling van kleine dorpjes, met totaal zo’n 60.000 inwoners. Toch ademt Ubud nog steeds de sfeer van een echt Balinees dorp. (O,L)

Dag
12

Ubud

Dag ter vrije besteding. U kunt de stad makkelijk te voet of per fiets verkennen. Er zijn veel leuke winkeltjes, mooie tempels, heerlijke restaurants en interessante musea. Ook een fietstocht door de mooie omgeving met groene rijstvelden is een leuke dagbesteding. Optioneel kunt een dagexcursie maken door de omgeving, inclusief lunch. U bezoekt in dat geval de watertempel Tirta Empul, waar u een bad kunt nemen in een van de twee heilige baden met elk 30 fonteinen. Elke fontein heeft een functie in het badritueel. Tevens brengt u een bezoek aan de tempel Pura Gunung Kawi, verscholen in een bos, en het Koninklijk Paleis in het centrum van Ubud. Als laatste bezoekt u de traditionele markt waar u kunt speuren en shoppen voor originele souvenirs. (O)

Dag
13

Ubud – Sanur

U reist door naar de laatste bestemming van deze reis, de gezellige en ontspannen badplaats Sanur. Langs het strand loopt een lang fiets- en voetpad waaraan hotels, restaurants, bars en winkeltjes liggen. Voor de kust ligt een koraalrif dat zorgt voor een rustige zee met lage golven, ideaal om te zwemmen. Twee overnachtingen in een comfortabel (strand)hotel. (O)

Dag
14

Sanur

Dag ter vrije besteding. U kunt genieten van zon, zee en strand. (O)

Dag
15

Sanur – Denpasar

Transfer naar de luchthaven van Denpasar voor uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany