vanaf € 303,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Deze wandeling kunt u in beide richtingen lopen, van Tsumago naar Magome of andersom
U kunt deze bouwsteen onderdeel maken van een rondreis op maat of combineren met andere bouwstenen. Wij geven u graag advies over de verschillende mogelijkheden.

Dag tot dag

De Kiso vallei, ook wel ‘Kiso-ji’ genoemd, is omgeven door prachtig beboste bergen. In deze vallei liggen 11 oude poststeden, waarvan Magome, Tsumago en Narai het best bewaard zijn gebleven. Ze liggen aan de ‘Nakasendo’, een oude bergweg en postroute uit het Edo tijdperk. De gehele route liep tussen Edo (het huidige Tokio) en Kyoto. Sinds 1970 zijn delen van deze postroute gerestaureerd en een van de mooiste stukken om te wandelen is de ca. 8 kilometer lange route tussen Magome en Tsumago.

Dag
1

Aankomst Tsumago

Op eigen gelegenheid reist u naar het hotel van uw keuze in Tsumago. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u eventueel in de middag alvast een wandeling maken naar het naastgelegen Nagiso en per bus terugkeren. Deze wandeling duurt ca. 1,5 uur. In Tsumago zijn een aantal bezienswaardigheden zoals het Waki-honjin, de belangrijkste herberg van het dorpje, het Nagiso museum dat vertelt over de geschiedenis van de omgeving, de Kabuto Kannon schrijn, de Rurisan Kotoku-ji tempel en het Tsumago kasteel dat tegenwoordig enkel uit ruïnes bestaat. De grootste bezienswaardigheid echter zijn de herstelde huizen langs de postroute. Door de beschermde status van Tsumago zult u geen moderne faciliteiten zien. Alle telefoonlijnen, kabels en lantaarnpalen zijn zorgvuldig weggewerkt. Twee overnachtingen in Tsumago. 

Dag
2

Tsumago – Magome of v.v.

Vandaag maakt u de wandeling van Tsumago naar Magome of andersom. Tussen de twee dorpjes is een busverbinding. U loopt door dichtbeboste heuvels met ceder- en lariksbomen, langs stroompjes en watervallen. Onderweg kunt u een stop maken bij een theehuis. Het hoogste punt van de wandeling ligt op 801 meter, de Magome pas. In Magome vindt u diverse musea, vele restaurantjes, een historisch mortuarium, diverse steentabletten, de Kumano schrijn en de Eisho-ji tempel. Nadat u terug bent in Tsumago, kunt u er eventueel nog voor kiezen om de hot springs te bezoeken bij hotel Kisoji (tegen betaling). Een heerlijke ontspanning na een dag wandelen. (O)

Dag
3

Tsumago

Na het ontbijt eindigt dit arrangement. U kunt uw reis door Japan voortzetten met een van onze andere bouwstenen of op eigen gelegenheid verder reizen. (O)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.