vanaf € 366,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

U kunt deze bouwsteen onderdeel maken van een rondreis op maat of combineren met andere bouwstenen. Wij geven u graag advies over de verschillende mogelijkheden.

Dag tot dag

Dag
1

Osaka – Koya-San

Vandaag reist u voor twee overnachtingen naar het bergdorpje Koya-San. De reis er naartoe is niet eenvoudig, maar het is het wel waard, want eenmaal ter plekke bevindt u zich te midden van vele tempels, bijzondere sferen en unieke overnachtingsplekken. Vanaf het Namba treinstation neemt u de Nankaï lijn naar het treinstation van Gokurakubashi. Hier stapt u over op de steile Koya-San kabelbaan die u naar het station van Koya-San brengt. Vandaar rijden er bussen die u naar het centrum van het dorpje brengen. Alle bezienswaardigheden zijn lopend te bezoeken, maar ter plaatse zijn er ook fietsen te huur. U verblijft twee nachten in een tempel inclusief ontbijt en diner. (D)

Dag
2

Koya-San

Mount Koya, gelegen in het Koya-Ryujin Quasi Nationaal Park, is het centrum van het Shingon-Boeddhisme, dat gesticht is door de Japanse monnik Kobo Daishi. Na jaren zoeken vond hij in Koya-san de perfecte plek voor zijn Shingon school en begon in 826 met de bouw van de Garan tempel. Sindsdien zijn er honderden tempels bij gekomen in en rondom Koya-San. Een deel van de tempels biedt overnachtingsmogelijkheden en daardoor kunt u van dichtbij het leven van een monnik ervaren. De levensstijl, de vegetarische maaltijden (shojin ryori) en de gebedsmomenten zullen mooie indrukken op u maken. Koya-San bestaat uit twee delen, Garan in het westen en Okunoin in het oosten. Okunoin is een begraafplaas met het mausoleum van Kobo Daishi. Aanhangers van deze stroming geloven dat Kobo Daishi niet is overleden, maar in meditatie rust, in afwachting van de Boeddha van de toekomst. De begraafplaats ligt in een bos van hoge cederbomen en langs het twee kilometerlange pad naar het mausoleum liggen en staan duizenden grafstenen. Een hele bijzondere plek en als de mist aanwezig is omgeven door mystieke sferen. In Garan vindt u diverse tempels en pagodes waaronder de Kongobuji tempel, de Garan tempel en de Banryutei rotstuin. Allemaal indrukwekkende monumenten in een magische, bosrijke omgeving, waarin ook enkele oude pelgrimspaden liggen voor een ontspannen wandeling. (O,D)

Dag
3

Koya-San – Osaka

Na het ontbijt eindigt dit arrangement en reist u weer terug naar Osaka. (O)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.