vanaf € 2555,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Deze relatief onbekende streek in het noorden van Zuid-Afrika bevat prachtige wildparken en de boeiende cultuur van de Venda bevolking
Bezoek het drielandenpunt met Botswana en Zimbabwe
Vele activiteiten mogelijk: paardrijden, wandelen, fietsen, game-drives
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

U vliegt vandaag naar Johannesburg, waar u in de avond aankomt. Uw hotel is gelegen op de luchthaven.

Dag
2-3

Johannesburg – Kololo/Welgevonden Game Reserve  (271/257 km)

U haalt vandaag uw huurauto op. Op 3,5 uur rijden van Johannesburg ligt Welgevonden Game Reserve, in het hart van het Waterberg gebied. Dit malariavrije reservaat beschikt over een prachtig landschap, waarin de Big Five (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard) voorkomt. Kololo Game Reserve grenst aan Welgevonden en heeft een eigen toegangspoort. Vanuit de lodge maakt u tijdens uw verblijf onder begeleiding van een gids in totaal 4 game-drives in Welgevonden en u kunt op eigen gelegenheid wandelen en fietsen. U verblijft hier twee nachten.

Terwijl u met een open jeep door de savanne rijdt, maakt u kans op giraffen en ander wildleven te zien

Dag
4-5

Kololo/Welgevonden Game Reserve – Mapungubwe National Park (371/358 km)

Tegen de grens met Zimbabwe ligt Mapungubwe National Park, een prachtig park met een rijk wild- en vogelbestand, oude baobabbomen en rotstekeningen. In het noorden stroomt de Limpopo rivier en bevindt zich het drielandenpunt met Botswana en Zimbabwe. U verblijft twee nachten in het aangrenzende Mapesu Nature Reserve, waar u per dag een sunset drive en een begeleide wandeling maakt. U kunt tevens optioneel game-drives maken, wandelen, paardrijden en tours naar de San rotstekeningen maken in Mapungubwe National Park. Tijdens de Treetop walk heeft u een prachtig uitzicht op de rivier en het drielandenpunt.

Dag
6-7

Mapungubwe National Park – Louis Trichardt (191 km)

Louis Trichardt is gelegen in een bergachtig gebied. Vanuit uw accommodatie heeft u prachtig uitzicht op de bergen. U kunt hier optioneel diverse excursies boeken, zoals een tour naar Lake Fundudzi, vogels gaan spotten, culturele tours maken, mountainbiken en wandelingen in de Soutpansberg. Een aanrader is de Venda Lifestyle tour, waarbij u kennismaakt met de interessante cultuur van de Venda’s.

Dag
8-9

Louis Trichardt – Kruger National Park/Hoedspruit (287/244 km)

Afhankelijk van de keuze in hotelcategorie rijdt u naar het Kruger National Park of naar Hoedspruit. Kiest u voor de middenklasse of familie accommodaties dan verblijft u twee nachten in verschillende restcamps in het Kruger National Park. Ze liggen 168 kilometer uit elkaar. De restcamps in het Krugerpark zijn van het niveau toeristenklasse. Omdat deze eigendom zijn van de overheid is de service en kwaliteit niet helemaal te vergelijken met een privé accommodatie. Deze eenvoudige restcamps zijn echter de enige accommodaties in het Krugerpark en dat maakt uw verblijf de moeite waard. Tip: koop een braaipakket in de winkel van het restcamp voor een barbecue bij uw huisje. U rijdt zelf in uw huurauto door het park en gaat op zoek naar wild. Ga op zoek naar de ‘Big Five’ (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard). Ons advies is om vroeg in de ochtend en aan het einde van de middag op pad te gaan. Dan zijn de dieren namelijk het meest actief en heeft u de grootste kans om ze te spotten. Kiest u voor de eerste klasse accommodaties dan verblijft u in een game-reserve nabij Hoedspruit. Hier maakt u met een ranger game-drives in een open safarivoertuig. Het is ook mogelijk om hier begeleide wandelingen te maken.

Dag
10

Kruger National Park/Hoedspruit – Ohrigstad (199/90 km)

Op weg naar Ohrigstad rijdt u de fameuze Panoramaroute. Dit is zeker een van de hoogtepunten van uw reis. Deze route (de R532) van 133 kilometer lang loopt tussen de Abel Erasmus pas en het plaatsje Sabie en is een aaneenschakeling van prachtige vergezichten en mooie natuur. Wij raden u aan om zeker stops te maken bij de Three Rondavels, Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes en het uitzichtpunt God’s Window. U kunt lunchen (niet inbegrepen) in Pilgrim’s Rest, een voormalig goudzoekersdorpje. U overnacht in Ohrigstad.

Vanaf verschillende uitzichtpunten kunt u genieten van de zonsondergang bij Blyde River Canyon

Dag
11-12

Ohrigstad – Johannesburg (365 km) – Amsterdam

Een lange rit vandaag terug naar de luchthaven van Johannesburg. U levert uw huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam, waar u op dag 12 in de ochtend aankomt.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany