vanaf € 1600,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Spirituele kloosters en paleisen in Lhasa, Gyantse, Shaigtse en Tsedang
Indrukwekkende natuur op grote hoogte tussen de bergtoppen

Dag tot dag

Dag
1

Aankomst Lhasa

Bij aankomst in Lhasa wordt u opgevangen en welkom geheten door uw gids. De rondreis kan nu echt beginnen! Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht in het centrum van Lhasa. Op slechts enkele minuten loopafstand liggen diverse bezienswaardigheden zoals heiligste tempel van Tibet: de Jokhang en het Ramoche klooster. De rest van de dag is ter vrije besteding. Doet u vooral rustig aan zodat u goed aan de hoogte kunt wennen. U verblijft drie nachten in Lhasa.

Dag
2

Lhasa

Uw gids staat klaar om u mee te nemen door een van de meest spirituele steden op aarde. Er is geen vast programma, dus u kunt bij uw gids aangeven wat u graag wilt zien. Entreegelden en eventueel vervoer betaalt u ter plaatse. Aanraders zijn de Jokhang tempel, het Barkhor plein en de straatjes eromheen. In het centrum liggen prachtige tempels ,waaronder de vier grote ‘Lin’ tempels. Deze verwijzen naar de woningen van de vier Tibetaanse levende Boeddha’s tijdens de Qing dynastie. Hierna kunt u bij een theehuis de Tibetaanse zoete thee proberen. Op de Tromsikhang Markt vindt u onder meer Tibetaanse specialiteiten, namelijk gedroogd fruit en noten. In de middag kunt u een bezoek brengen aan het Sera Klooster, op circa 7 kilometer van het centrum. Of bezoek het grootste klooster ter wereld: het Drepung klooster. Het ligt op 20 kilometer van het centrum, op de Utse berg. (O)  

Dag
3

Lhasa

Vandaag bezoekt u het Potala Paleis, misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Tibet. Het wordt ook wel het winterpaleis genoemd omdat het ooit de winterresidentie van de Dalai Lama was. Het is het indrukwekkendste paleis van Lhasa. Het telt 13 verdiepingen, is 117 meter hoog en heeft meer dan 1100 kamers. Het gebouw torent hoog boven Lhasa uit en is gebouwd op de zogenaamde ‘Rode Berg’. In de middag kunt u op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken waar u gisteren misschien niet meer aan toe bent gekomen. (O)

Dag
4

Lhasa –  Gyantse

Na het ontbijt wordt u opgehaald en start uw rondreis door Tibet. Via het schitterende turquoise Yamdrok meer en de Karo La gletsjer reist u naar Gyantse. (O) 

Dag
5

Gyantse – Shigatse

In de ochtend bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van Gyantse, het Palkhor klooster. Hier bevindt zich de Kumbum stoepa die de eer valt de grootste stoepa van Tibet te zijn. Het is een schitterend museum en een prachtig bouwkundig wonder. Vervolgens reist u naar Shigatse. (O)

Dag
6

Shigatse – Tsedang

Het imposante Tashilhunpo klooster is de belangrijkste bezienswaardigheid van Shigatse. Het gebouw ligt boven op een heuvel in de stad en is gebouwd in 1447. In het klooster ziet u een stoepa van goud dat de graftombe van de 4e Panchen Lama markeert. Het is een belangrijk pelgrimsoord in Tibet. Na het bezoek aan het klooster reist u verder naar Tsedang. (O)

Dag
7

Tsedang

U bezoekt het oudste gebouw in Tibet, de Yumbulagang. Volgens de voortlevende legende is dit het eerste gebouw van Tibet en is het gebouwd in de 2e eeuw v. Chr. Tevens bezoekt u het indrukwekkendste en oudste klooster, het Samye klooster. (O)

Dag
8

Tsedang – Lhasa

Vanuit Tsedang reist u naar de luchthaven van Lhasa waar dit arrangement eindigt. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany