vanaf € 470,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Natuur & strand
Optionele excursies mogelijk: kajakken op zee bij Byron Bay en in de Noosa Everglades
Veel wandelmogelijkheden

Dag tot dag

Dag
1

Brisbane – Tamborine Mountain (82 km)

Deze autorondreis is een leuke combinatie van het mooie achterland en het zonnige kustgebied. Tamborine Mountain ligt even ten zuiden van Brisbane. Het is een langgerekt plateau op 525 m hoogte. Hier kunt u wandelingen door het regenwoud maken, zoals bij de Skywalk. Hier loopt u over stalen bruggen hoog door het regenwoud. Maar er zijn ook diverse wineries, restaurants en leuke winkeltjes. Bezoekt u in ieder geval de Gallery Walk in Long Road, een straat met art galleries, cafés en souvenierwinkeltjes. De bekendste wandelroutes zijn naar Curtis Falls en de Knoll. De Palm Grove wandeling is een 30 minuten durende afdaling naar een enorme omgevallen vijgenboom (verwoest door stormen in 2013) en u loopt door woud van hoge palmen. Tijdens deze route ziet u bergbeekjes en een waterval.

Dag
2

Tamborine Mountain – Byron Bay (125 km)

U verlaat Queensland en rijdt naar New South Wales. Het sfeervolle Byron Bay, gelegen op het meest oostelijke punt van Australië, is bekend om de goede surfstranden en de vuurtoren bij Cape Byron. Deze vuurtoren is prachtig gelegen en biedt een spectaculair uitzicht op zee en op de baai. U kunt hier ook kajakken op zee en op zoek gaan naar dolfijnen. Byron Bay heeft vele winkeltjes en restaurants. In de jaren zeventig werd Byron Bay ontdekt door de hippies die een flowerpower sfeertje aan de surfcultuur toevoegden. De hippiecultuur is er nog steeds een beetje in de vorm van alternatieve festivals, galleries, yogascholen, biologische eettentjes, winkeltjes met wierook en geneeskrachtige kruiden. Geniet aan het eind van de dag van een prachtige zonsondergang bij Main Beach.

Dag
3-4

Byron Bay – Lamington National Park (130 km)

U rijdt weer terug naar het binnenland van Queensland. Lamington National Park beschikt over een ruig berglandschap, watervallen, regenwoud en een unieke flora en fauna. Hier zijn vele prachtige wandelingen mogelijk; er is maar liefst 160 km aan wandelroutes in het park. Geniet van de rust en van de mooie natuur. U verblijft hier twee nachten, dus u heeft voldoende tijd de indrukwekkende natuur te ontdekken. Geniet van de spectaculaire zonsondergang en aansluitend kunt u optioneel een wandeling naar de gloeiwormen maken (alleen bij verblijf in O’Reilly’s).

Dag
5

Lamington National Park – Glass House Mountains (176 km)

Uw volgende bestemming is wederom een bijzonder gebied. De Glass House Mountains zijn gevormd door vulkanische activiteit miljoenen jaren geleden. De bergen hebben hun naam gekregen van Captain Cook. Hij zag de bergen door de reflectie van de zon en ze deden hem denken aan de glasovens van Yorkshire in Engeland. Het is een groep van 11 heuvels, die liggen in de kustvlakte. Ze zijn het leefgebied van vogels en andere dieren. Geniet van de panoramische uitzichten. U kunt hier vele wandelingen maken en tevens ligt de Australia Zoo in de omgeving.

Dag
6-7

Glass House Mountains – Noosa (92 km)

Wij raden u aan om het eerste deel naar Noosa via de mooie route 23 door het binnenland te rijden. Zo komt u langs diverse leuke dorpjes, zoals Montville. Vervolgens komt u aan in Noosa, een sfeervolle plaats aan de kust, waar u een nacht verblijft. Hiervandaan zijn excursies te maken naar Fraser Island en de Noosa Everglades, een schitterend wetland gebied waar u kunt kanoën of een boottochtje maken. Tevens beschikt Noosa over een heerlijk strand en een leuke boulevard. Ook Noosa National Park is een aanrader; hier kunt u diverse wandelingen maken. In Noosa eindigt deze autorondreis. Wij geven u graag advies over een vervolg van uw reis door Australië.

 

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.