vanaf € 2923,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Prachtige rondreis met vele hoogtepunten van Sri Lanka
U reist met privé-chauffeur/gids
Vele excursies inbegrepen, zoals jeepsafaris, tempelbezoeken en dolfijnen spotten
Heerlijk ontspannen aan de stranden van Kalpitiya, Trincomalee en Unawatuna
De vanaf prijs is inclusief vliegreis per Emirates vanaf Schiphol. Wilt u met een andere maatschappij vliegen of vertrekken vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf, dan maken we graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Negombo

U vliegt vanaf Amsterdam naar Colombo, waar u in de ochtend van dag 2 aankomt. Na de douane en een hartelijk welkom volgt een transfer naar Negombo waar u een nacht zult verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt relaxen aan het strand, een wandeling door de omgeving maken of een kijkje nemen bij het Hollandse kanaal met de vele kleurrijke bootjes en de drukke bedrijvigheid.

Dag
3

Negombo – Kalpitiya

Na het ontbijt wordt u door uw chauffeur/gids opgehaald en gaat u op weg naar Kalpitiya. Onderweg brengt u een bezoek aan de Munneswaram tempel in Chilaw. Dit is een van de heiligste hindoetempels van het land. Tijdens het jaarlijkse festival in juli/augustus kunt u getuige zijn van gelovigen die over brandende kolen lopen. Na circa 5 uur rijden bereikt u het rustige vissersdorpje Kalpitiya. In de 17e eeuw hebben Nederlanders hier een fort gebouwd met daarin een Nederlands Gereformeerde kerk. De meeste reizigers bezoeken het schiereiland vooral vanwege de enorme populatie dolfijnen tussen november en april of voor de uitstekende omstandigheden om te kitesurfen in de zomermaanden. Na het inchecken bij het hotel kunt u genieten van het strand of een wandeling door de omgeving maken. (O)

Dag
4

Kalpitiya – Wilpattu Nationaal Park – Anuradhapura

Voor vandaag dient u de wekker te zetten, want u kunt kiezen voor een vroege dolfijnsafari of een jeepsafari in de ochtend in het Wilpattu Nationaal PArk. Op de beste dagen tussen november en april zijn er wel honderden aanwezig en ziet u ze ook kunstjes vertonen. Met heel veel geluk spot u misschien ook wel een walvis. Het Wilpattu Nationaal Park staat bekend om zijn vele meren en omdat hier veel minder reizigers komen, is de kans groter dat u oog in oog komt te staan met olifanten, buffels, krokodillen, vele herten- en vogelsoorten en misschien wel luipaarden.

Na deze fantastische kennismaking met de lokale flora en fauna reist u verder naar Anuradhapura, één van Sri Lanka’s meest indrukwekkende steden. Deze heilige stad die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat fungeerde lange tijd als hoofdstad van het koninkrijk Anuradhapura. Meer dan 12 eeuwen lang was deze koningsstad het machtscentrum waar politiek, cultuur, economie en religie samenkwamen. De schatten uit het verleden zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Met de koninklijke tuinen, het paleis Mahasena en de prachtige tempels met enorme koepels is Anuradhapura een waar openluchtmuseum! Na een bezoek aan de absolute hoogtepunten eindigt deze lange, maar indrukwekkende dag bij uw hotel. (O)

Dag
5

Anuradhapura – Jaffna

Na het ontbijt vertrekt u richting het onbekende noorden van Sri Lanka. Tot het einde van de burgeroorlog in 2009 was het niet mogelijk naar dit gebied te reizen. Inmiddels wordt de regio steeds meer ontdekt door reizigers en komt men met enthousiaste verhalen terug. Optioneel en in overleg met uw chauffeur kunt u eventueel na uw vertrek uit Anuradhapura een bezoek brengen aan Mihintale, een heilige plaats die bekend staat als de wieg van het Sri Lankaanse boeddhisme. Het is een grote rots met talloze kleine tempels en rotswoningen. De monumentale trap met 1840 treden voert u naar de top van de rots met uiteraard een prachtig uitzicht.

Hierna volgt een lange reis naar Jaffna via Vavuniya, waar een Boeddha uit de 5e eeuw te zien is, en Murikandy. Het schiereiland Jaffna is in veel opzichten anders dan de rest van Sri Lanka. Er leven overwegend hindoeïstische Tamils en de natuur bestaat uit woestijn- en kalksteenachtige landschappen met aan de kust moerassen en eilandjes met koraalriffen. In Jaffna zijn de sporen van de langdurige oorlog nog steeds aanwezig en tegelijkertijd is het een levendige stad met veel Indiase invloeden. U ziet er veel groen, charmante straatjes, koloniale huizen en prachtige tempels. U verblijft drie nachten in Jaffna. (O)

Dag
6

Jaffna: Nallur Kovil & het Jaffna Fort

De Nallur Kandaswamy Kovil is de meest indrukwekkende hindoetempel van Sri Lanka. Het schijnt dat deze tempel al in 948 gebouwd is, maar door de eeuwen heen is hij vaak vernietigd, verplaatst en weer opgebouwd. Na de burgeroorlog is de tempel weer in schitterende staat gerestaureerd. Bij het binnentreden dient u uw schoenen uit te doen en mannen ook hun shirt.

In augustus vindt elk jaar het Nallur festival plaats dat 26 dagen duurt en eindigt op de poya dag (volle maan). Tijdens deze dagen ziet u kleurrijke processies met muziek, dans en prachtige geklede dorpelingen. Het hoogtepunt is op de 24ste avond waarop een enorme tempelkoets door tientallen mannen door de stad wordt getrokken. De volgende dag ziet u vele gelovigen bij en op weg naar de tempel. Al lopend of dansend kastijen zij zichzelf met haken en spiesen om de oorlogsgod Skanda te eren. Ook bezoekt u het Jaffna Fort, gebouwd door de Portugezen in 1618, overgenomen en uitgebreid door de Nederlanders in 1658 en uiteindelijk in Britse handen vanaf 1795. Vanaf het fort heeft u een mooi uitzicht over de lagunes. Als laatste bezoekt u het treinstation van Jaffna en de bibliotheek die ooit de grootste van Azië is geweest. (O)

Dag
7

Omgeving Jaffna: Delft & Nilaveri

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar het legendarische eiland Delft. Delft is het grootste eiland voor de kust van Jaffna en is alleen per boot bereikbaar. Op Delft is veel koloniale historie te zien. Op het eiland zijn de ruïnes te zien van een Nederlands fort, dat volledig van dood koraal is gemaakt. Ook ziet u op het eiland veel wilde paarden. Aansluitend bezoekt u de bodemloze bron in Nilaveri waarbij de gids u over de bijbehorende Rama legende zal vertellen. (O)

Dag
8

Jaffna – Trincomalee

Na het ontbijt verlaat u Jaffna en via Elephant Pass reist u naar de havenstad Trincomalee. Hier kunt u vandaag en morgen ontspannen aan één van de mooiste stranden van Sri Lanka, Nilaveli. Bezienswaardigheden in de stad zijn het Nederlandse Fort Frederick en de hindoetempel Koneswaran. (O)

Dag
9

Trincomalee

U kunt genieten van een vrije dag. Tussen mei en oktober is het hier prachtig weer en de zee is kalm waardoor vele watersporten mogelijk zijn. Geniet van het strand of boek een optionele excursie naar Pigeon Island om te gaan snorkelen, bezoek de warmwaterbronnen van Kanniya of ga op dolfijn- en walvissafari. (O)

Dag
10

Trincomalee – Polonnaruwa – Sigiriya

U verlaat de goudgele stranden en rijdt weer richting het binnenland. Uw eindpunt vandaag is Sigiriya, maar onderweg brengt u eerst nog een bezoek aan de ruïnestad Polonnaruwa. De tweede koningsstad van Sri Lanka staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en staat vol met indrukwekkende standbeelden, stoepa’s en tempels. Op de fiets komt u onder andere langs de Gal Vihara tempel met vier enorme boeddha beelden. Eén liggend, één staand en twee zittende Boeddha’s. Andere bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn: de stoepa Rankot Vihara, het heiligdom Lankatilaka, de stoepa Vatadage en de Gal Pota, ‘Boek van Steen’. Aan het einde van de dag arriveert u in Sigirya waar u twee nachten zult verblijven. (O)

Dag
11

Sigiriya

De dag begint vroeg met een beklimming via stenen trappen van de 200 meter hoge ‘Leeuwenrots’. Het Sigiriya Rock Fortress staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege het koninklijk paleis dat in de 5de eeuw gebouwd is door Koning Kassapa. Bovenop de rots heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende jungle. Naast de ruïnes van het paleis ziet u ook prachtige watertuinen, beroemde fresco’s van de koningsmeisjes en de restanten van de Leeuwenpoort. De middag is ter vrije besteding. U kunt relaxen aan het zwembad, een bezoek brengen aan de spa of een optionele excursie boeken zoals een jeepsafari door het Minneriya Nationaal Park. (O)

Dag
12

Sigiriya – Dambulla – Kandy

Op weg naar Kandy maakt u diverse stops. De eerste is bij de Dambulla grottentempel. De vijf grotten liggen op ongeveer 100 meter hoogte en zijn per trappen bereikbaar. Voor veel koningen hebben de grotten, met schitterende wandschilderingen, als schuilplaats gediend. Drie van de vijf grotten zijn het best bewaard gebleven. In de eerste grot ligt een ruim 15 meter lange uit de rots gehouwen Boeddha en vindt u fresco’s op de muren, die dateren uit de 15e eeuw. De tweede grot is de grootste en het meest indrukwekkend. Hier bevinden zich 150 levensgrote beelden van goden, waaronder beelden van de Hindoeïstische goden Vishnu en Ganesha. Het plafond is versierd met fresco’s, die gebeurtenissen in het leven van Boeddha uitbeelden en belangrijke fragmenten uit de geschiedenis van de Singalezen.

In Kandy brengt u een bezoek aan de Tempel van de Tand, een van Sri Lanka’s mooiste tempels. In deze tempel wordt Sri Lanka’s belangrijkste religieuze relikwie bewaard: de Heilige Tand van Boeddha. Dé Tand krijgt u niet echt te zien, die is te kostbaar. In de kamer en achter tralies staat de gouden dagoba, die op een tafel rust. Deze is gemaakt van een gouden kistje waar nog zes andere kistjes in zitten. De kistjes passen in elkaar en worden steeds kleiner. De waarde van het kistje stijgt naarmate het formaat van het kistje kleiner wordt. In de kleinste zou de Tand liggen. Vooral de sfeer en de massa pelgrims maken dit bezoek tot een bijzondere belevenis. U verblijft twee nachten in Kandy. (O)

In 2022 vindt het Perahera Festival plaats van 2 augustus t/m 12 augustus. Wilt u hierbij zijn? Dan adviseren we u om op tijd te boeken.

Dag
13

Kandy

Vrije dag om op eigen gelegenheid Kandy en de omgeving te ontdekken. De omgeving is prachtig groen en heuvelachtig. U kunt een wandeling maken langs theeplantages en watervallen of een bezoek brengen aan Peradeniya, een van de beroemdste botanische tuinen ter wereld. Deze koninklijke botanische tuin was bestemd als privé-tuin voor de koningen van Kandy. In de kruidentuin groeien alle kruiden die in Sri Lanka te vinden zijn: muskaat, kaneel, kardemom, vanille en kruidnagel en in het orchideeënhuis vindt u – naar zeggen – de fraaiste collectie orchideeën van heel Azië. Een andere leuke optionele excursie is naar drie tempels. Deze kleine en weinig bezochte tempeltjes zijn Gadaladeniya, Lankatilaka en Embekke. Één keer per dag is er in de Lankatilaka tempel een puja-dienst. Met gebeden, zang en muziek worden offers gebracht. (O)

Dag
14

Kandy – Nuwara Eliya – Ella

U start de dag met één van de mooiste treinreizen ter wereld. Vanaf Kandy reist u door de prachtige bergomgeving met theeplantages, watervallen en groene valleien. Geniet van de weidse uitzichten en het lokale treinleven. In Nanu Oya stapt u uit waar uw chauffeur/gids al op u staat te wachten. U maakt een stadstour door Nuwara Eliya en bezoekt een theeplantage. Het voormalige Engelse vakantieoord ligt op 1.900 meter hoogte en wordt ook wel ‘Little England’ genoemd. De hotels, huizen, tuinen, parken, straatnamen en zelfs de temperatuur herinneren aan de Engelse tijd. Het rood geschilderde postkantoor is het beste voorbeeld van een gebouw met een typisch Engelse sfeer en het is een van de oudste in Sri Lanka. Nadat u genoten heeft van de Ceylon thee gaat de reis verder naar Ella, waar u twee nachten zult verblijven. (O)

Dag
15

Ella

Vrije dag in Ella. Omdat Ella wat hoger in de bergen ligt heerst er een aangenaam klimaat. ’s Avonds kan het zelfs flink afkoelen. Ideaal om mooie wandelingen te maken in de omgeving. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand, maar indien u tijd wilt besparen dan kunt u via het hotel ook een tuktuk met chauffeur huren voor een dag. De leukste bezienswaardigheden zijn de Nine Arched Bridge, Little’s Adam Peak en het dorpje zelf met de heerlijk ontspannen sfeer. (O)

Dag
16

Ella – Yala – Tissamaharama

Na het ontbijt verlaat u de bergen en daalt u af richting de kust. In het Yala Nationaal Park maakt u een jeepsafari waar u mogelijk buffels, luipaarden en kuddes wilde olifanten zult spotten. Ook zijn er talloze vogels, waaronder flamingo’s en watervogels te zien. Vervolgens rijdt u naar Tissamaharama voor uw overnachting. (O)

Dag
17

Tissamaharama – Galle – Unawatuna

Langs de zuidkust rijdt u naar Galle en Unawatuna. Bij Weligama kunt u een stop maken om de bekende paalvissers op houten stelten te zien vissen. In het historische stadje Galle bezoekt u het Dutch Fort. Galle staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is de meest Hollandse stad in Sri Lanka. Nog altijd zijn er straten met Nederlandse namen, zoals de ‘Leynbaanstreet’ en het ‘Utrecht’ of ‘Akersloot Bastion’. De Verenigde Oost-Indische Compagnie bouwde het Fort van Galle in 1663. Heel imposant zijn de metersdikke vestingmuren. In ruim een uur kunt u over de muren en de zware bastions rond het oude centrum wandelen, waarbij u een prachtig uitzicht hebt over het plaatsje en de zee. In de Nederlands Hervormde Kerk vindt u antieke grafstenen met Oudnederlandse teksten. Aansluitend rijdt u naar Unawatuna voor drie overnachtingen. (O)

Dag
18-19

Unawatuna

U heeft twee volle dagen om te genieten van de goudkleurige stranden, het blauwe water, wuivende palmbomen en prachtige zonsondergangen. Unawatuna heeft een van de mooiste stranden aan de zuidkust van Sri Lanka en kent een levendige sfeer. In de omgeving vindt u veel winkels, restaurants en leuke barretjes. Ook zijn er optionele excursies te boeken. In de maanden november tot april heeft u grote kans om walvissen te spotten nabij Mirissa. (O)

Dag
20

Unawatuna – Colombo

Na heerlijke dagen van ontspanning komt uw rondreis door Sri Lanka nu toch echt aan een einde. Vandaag reist u van Unawatuna naar Colombo. U kunt ervoor kiezen om na het uitchecken in één stuk naar Colombo te reizen of vroeg te vertrekken om onderweg nog enkele bezienswaardigheden te bezoeken. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de schildpaddenboerderij in Kosgoda en/of een boottocht maken over de Madu rivier. Tijdens uw laatste overnachting in Sri Lanka verblijft u in een luchthavenhotel inclusief diner. (O,D)

Dag
21

Colombo – Amsterdam

Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven van Colombo voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u ’s avonds zult aankomen. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany