vanaf € 3199,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bezoek Buenos Aires dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd
Ga op zoek naar pinguïns en walvissen op Península Valdés
Ontdek de prachtige omgeving van Ushuaia
Perito Moreno gletsjer, één van de grootste actieve gletsjers ter wereld
De spectaculaire Iguazú watervallen
Maak een keuze uit één van de vele optionele excursies
Reizen in internationaal gezelschap of op privé-basis

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Buenos Aires

Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.

Dag
2

Buenos Aires

U komt ’s ochtends aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango, is één van de mooiste steden ter wereld. U vindt er prachtige barokke gebouwen zoals in Parijs, theaters zoals in London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter helemaal Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De vele verschillende wijken hebben elk een eigen karakter en geschiedenis. Daarnaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars en een bruisend uitgaansleven.

Dag
3

Buenos Aires

’s Ochtends maakt u een stadstour door deze elegante stad. U ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan en het Plaza de Mayo waar de zetel van de regering zich bevindt. Op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes vindt u het Plaza de la Républica. Dit plein wordt gekenmerkt door de 67 meter hoge Obelisk, de meest karakteristieke bezienswaardigheid van Buenos Aires. De Obelisk werd hier geplaatst ter ere van het 400-jarig bestaan van de stad. U neemt tevens een kijkje in de trendy wijken Puerto Madero, Palermo en Recoleta waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boetiekjes en prachtige, in Franse stijl gebouwde, huizen die nu vaak als ambassade gebruikt worden. U bezoekt Palermo Chico dat bekend staat om de mooie parken. De tour eindigt bij Galerias Pacifico, een enorm winkelcentrum of aan de Avenida de 9 Julio. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om een speciaal diner inclusief onvergetelijke tangoshow bij te wonen. (O)

Dag
4

Buenos Aires – Puerto Madryn

’s Ochtends wordt u naar de nationale luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt u naar Trelew. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Puerto Madryn voor twee overnachtingen. Deze havenplaats is het uitgangspunt voor het maken van verschillende excursies en heeft leuke restaurantjes waar u heerlijk vis kunt eten. U heeft vandaag de mogelijkheid om na aankomst in Trelew een optioneel bezoek te brengen aan Punta Tombo. Hier vindt u de grootste broedplaats van magelhaenpinguïns ter wereld. De pinguïns komen hier jaarlijks rond begin september naartoe om te broeden en hun jongen op te voeden. In april vertrekken ze weer om vervolgens het volgende jaar terug te komen. Het hoogtepunt is in januari wanneer u er zo’n 800.000 kunt verwachten. In het reservaat kunt u rustig wandelen over de speciaal aangelegde wandelpaden. Overal ziet u deze komische vogels van dichtbij. Om voedsel te halen nemen ze de kortste weg naar zee zodat ze vaak voor uw voeten langs dribbelen. (O)

Dag
5

Puerto Madryn: excursie Península Valdés

Vandaag bezoekt u Península Valdés, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Hoewel de begroeiing schaars is, komen er veel dieren voor op dit schiereiland. Península Valdés is een beschermd natuurgebied en staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U zult er kolossale zeeolifanten tegenkomen en speelse zeeleeuwen waarnemen die liggen te zonnen op de stranden van Punta Delgada. De omgeving van Puerto Madryn is één van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Van juni tot december kunt u optioneel een boottocht maken om op zoek te gaan naar deze imposante dieren. De boot vertrekt vanuit Puerto Piramides op het schiereiland Península Valdes en de tocht duurt ca. 1,5 uur. (O)

Dag
6

Puerto Madryn – Ushuaia

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Trelew gebracht en vliegt u naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Ushuaia, gelegen in Tierra del Fuego, is de toegangspoort tot het immense en mysterieuze Antarctica. In dit levendige stadje bevinden zich vrolijk gekleurde huizen en vele restaurantjes en bars. Ook zijn er een paar kleine musea die het bezoeken waard zijn, zoals het Museo del Fin del Mundo. Het nabijgelegen Tierra del Fuego Nationaal Park is zeer geschikt voor vogelliefhebbers en het maken van wandeltochten. Imposante meren, gletsjers, overweldigende flora en fauna en fraai uitzicht op het Beaglekanaal met op de achtergrond de bergen maken het park uniek. (O)

Dag
7

Ushuaia

Vandaag heeft u een vrije dag in Ushuaia om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Boek optioneel een excursie naar het Tierra del Fuego Nationaal Park. Hier maakt u een ca. 3 uur durende trekking. De route voert door ongetwijfeld één van de mooiste gebieden van het park, langs de oever van de Ensenada baai en door prachtige bossen. Het tempo is rustig en onderweg wordt voldoende tijd genomen om te genieten van de omgeving en om foto’s te maken. Na de lunch (inbegrepen) rijdt u naar Lapataia baai waar u een kanotocht maakt. Voor aanvang krijgt u eerst een korte instructie en vervolgens peddelt u ca. 1,5 uur door riviertjes en lagunes naar Lapataia baai. Aan het eind van de middag bent u weer terug in uw hotel. Voor de trekking adviseren wij u stevige wandelschoenen met een goed profiel te dragen omdat sommige paden door smeltwater glibberig kunnen zijn. (O)

Dag
8

Ushuaia – El Calafate

’s Ochtends kunt u optioneel een tocht per catamaran over het Beaglekanaal maken. Tijdens deze tocht kunt u niet alleen genieten van prachtige vergezichten over het kanaal en het berglandschap maar u kunt ook een grote variëteit aan zeevogels zien zoals albatrossen en meeuwen. Bij Isla de los Lobos heeft u de kans om zeeolifanten en zeeleeuwen te zien. Ook vaart u langs Isla de los Pájaros, waar u talloze soorten zeevogels kunt observeren waaronder diverse soorten aalscholvers, albatrossen, stormvogels, skua’s (roofmeeuwen) en soms ook pinguïns. Aansluitend volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar El Calafate. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor drie overnachtingen. El Calafate is een klein en gezellig stadje en ligt aan de zuidelijke oever van Lago Argentino en aan de voet van het Andesgebergte. Dit is het uitgangspunt voor het maken van excursies naar de gletsjers in de nabije omgeving. (O)

Dag
9

El Calafate: excursie Perito Moreno gletsjer

Na het ontbijt vertrekt u voor een prachtige rit langs Lago Argentino naar het Glaciares Nationaal Park. Hier bevindt zich de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste actieve gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen die uitzicht bieden op de gletsjer, kunt u dit wonder der natuur, dat onder bescherming van de UNESCO staat, aanschouwen. U ziet over elkaar schuivende ijsbrokken en enorme ijsrichels losbreken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten en zich vervolgens tot staalblauwe drijvende ijsbergen vormen. Na het bezoek aan de gletsjer is er de mogelijkheid om de gletsjer vanaf een heel ander perspectief te bekijken. Met de optionele excursie Nautica Safari vaart u naar de zuidelijke punt van de Channel of Ice waar u met de boot tot vlakbij de ijsmuur van de gletsjer komt. U hoort het bewegen van het gletsjerijs en ziet de ijsblokken van dichtbij losraken en met veel geraas in het water vallen. Een unieke ervaring! (O)

Dag
10

El Calafate

U heeft een volle dag de tijd om vanuit uw hotel in El Calafate deel te nemen aan verschillende optionele excursies. Kies uit één van de excursies hieronder. (O)

Rivers of Ice

Vanuit El Calafate rijdt u langs de oever van Lago Argentino naar Punta Bandera. Dit is het startpunt van een prachtige boottocht door een adembenemend landschap. Via Boca del Diablo, het smalste stuk van het meer, vaart u naar de Upsala gletsjer. Vervolgens bezoekt u de Spegazzini gletsjer, de hoogste gletsjer van het park. De indrukwekkende gletsjermuur is maar liefst 130 meter hoog en 25 km lang. Na afloop keert u weer terug naar Puerto Bandera en wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Trekking Laguna Capri

Het toeristische dorpje El Chalten is het startpunt van de (gemakkelijke) trekking door Glaciares Nationaal Park naar Laguna Capri. Samen met een gids gaat u op pad en in ongeveer 2 uur bereikt u Fitz Roy Hill. Hier heeft u schitterend uitzicht op Laguna Capri. Aan de oever van de lagune kunt u uw lunch (niet inbegrepen) nuttigen en genieten van de schitterende omgeving. Deze excursie is alleen te boeken van oktober t/m april.

Estancia Cristina Classic of Discovery

Vanuit El Calafate rijdt u langs de oever van Lago Argentino naar Punta Bandera. Dit is het startpunt van een prachtige boottocht door een adembenemend landschap. U vaart door het Upsala kanaal naar de adembenemende Upsala gletsjer, de grootste gletsjer van Zuid-Amerika. Vlakbij Estancia Cristina gaat u van boord. De estancia wordt omringd door schilderachtige uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen, meren, rivieren en gletsjers. Bij de Estancia Cristina Classic excursie maakt u samen met een gids een wandeling door de vallei naar een prachtig uitzichtpunt en de Los Perros River waterval. Bij de Estancia Cristina Discovery excursie maakt u samen met een gids een tocht per 4×4 voertuig. Tijdens de rit van ca. 10 km door het Feruglio gebergte heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Vervolgens wandelt u naar een uitzichtpunt waar u een fantastisch zicht heeft op de Upsala gletsjer. Eenmaal terug op de estancia staat er een typisch Patagonische lunch (inbegrepen) voor u klaar. Na de lunch bezoekt u het Costumbrista museum en het landgoed van Estancia Cristina. Na afloop keert u weer terug naar Puerto Bandera en wordt u terug gebracht naar uw hotel. Deze excursie is alleen te boeken van oktober t/m april.

Dag
11

El Calafate – Puerto Iguazú

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u via Buenos Aires naar Puerto Iguazú. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. De Iguazú watervallen bevinden zich op het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het is de grootste verzameling watervallen ter wereld. Het nationale park bestaat uit 275 watervallen van ca. 80 meter hoog die zich over 2,7 km uitstrekken. Rondom de watervallen bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor zoals de reuzenotter, reuzenmiereneter, tapir, jaguar en kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. (O)

Dag
12

Puerto Iguazú

Vandaag bezoekt u het Argentijnse deel van het nationale park. Hier kunt u de watervallen bijna aanraken. De speciale loopbruggen en diverse trappen over het snelstromende water bieden onvergetelijke uitzichten van zowel boven als beneden. Het bulderend geraas van het water, de betoverende regenbogen en de weelderige vegetatie zorgen hier voor een grandioos natuurspektakel. U kunt optioneel de Gran Aventura boottocht boeken. Met een speciale truck rijdt u via een onverharde weg de jungle in. Onderweg leert u van uw ervaren gids meer over de flora en fauna in dit gebied. Daarna gaat u aan boord van een speciaal aangepaste motorboot waarmee u door de canyon van de Iguazú rivier naar de watervallen vaart. U vaart u op spectaculaire wijze langs kleine watervalletjes en stroomversnellingen tot vlakbij het watergeweld. (O)

Dag
13

Puerto Iguazú – Buenos Aires

’s Ochtends bezoekt u het Braziliaanse deel van het nationale park. Hier heeft u het beste overzicht. Bij de ingang van het park stapt u op een bus die u naar de verschillende bezienswaardigheden brengt. U maakt een wandeling over de speciale loopbruggen en bereikt een uitzichtpunt met een fantastisch zicht over de spectaculaire Garganta do Diablo (Duivelskeel), een bijna cirkelvormige waterval van 80 meter hoog. Aansluitend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Buenos Aires. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor één overnachting. (O)

Dag
14

Buenos Aires – Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany