vanaf € 1371,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Vertrek in 2020, mét vroegboekkorting? De autorondreis The Deep South neemt u mee, met een vernieuwde route, nog dieper in het diepe zuiden! (zie binnenkort elders op deze website)
Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Charleston, Savannah, New Orleans, Memphis, Nashville
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Atlanta

U vliegt naar Atlanta, waar u na aankomst uw auto ophaalt. De belangrijkste zuidelijke stad tijdens de burgeroorlog staat tegenwoordig mede bekend vanwege de Olympische Spelen van 1996. Na aankomst gaat u naar uw hotel in Atlanta. Vanavond kunt u deze afwisselende stad ontdekken. De volgende ochtend kunt u een bezoek brengen aan het huis van Margaret Mitchell, die bekend staat voor hét romantische epos over de burgeroorlog, Gone with the Wind. De roman uit 1936 werd bekroond met de Pulitzerprijs en tevens verfilmd. Atlanta biedt bovendien het CNN Center waar u tijdens een zeer interessante rondleiding een kijkje kunt nemen achter de schermen van de nieuwsgigant. Vlakbij ligt het Centennial Olympic Park met vele openlucht voorstellingen. Drink tenslotte een drankje tijdens een bezoek aan the World of Coca Cola.

Dag
3-4

Atlanta – Augusta – Charleston (507 km)

U reist vandaag naar Augusta: beleef de sfeer van de 18e eeuw tijdens een wandeling vanuit het Cotton Exchange gebouw naar de levendige Riverwalk. Uw tocht door het zonnige zuiden neemt u verder naar Charleston, waar u twee nachten logeert. De volgende dag kunt u zich verdiepen in de historie van de stad: bekijk Fort Sumter of Boone Hall Plantation, bekend door onder andere de beroemde serie ‘North and South’.

Dag
5

Charleston – Savannah (188 km)

U rijdt verder zuidwaarts naar Savannah en maakt een stop in Beaufort, decor voor de film ‘Forrest Gump’. Savannah is uw eindbestemming voor vanavond. U leert meer over de fascinerende historie van de Ante Bellum residenties wanneer u een wandeling maakt door het National Historic Landmark District. ’s avonds is het heerlijk toeven en genieten van de typische zuidelijke gastvrijheid en swingende atmosfeer. Savannah behoort tot de fraaiste en aantrekkelijkste steden van de Deep South.

Dag
6

Savannah – Jacksonville – Tallahassee (507 km)

Onderweg naar de groene hoofdstad van Florida passeert u diverse charmante steden rijk aan historie waaronder Jacksonville, vernoemd naar generaal Andrew Jackson. U overnacht in Tallahassee, met haar mooie Victoriaanse gebouwen.

Dag
7-8

Tallahassee – New Orleans (644 km)

De route gaat naar New Orleans, waar u twee nachten te gast bent. Deze unieke stad is een verzameling van Franse, Spaanse, Afrikaanse en Caribische invloeden. New Orleans is de bakermat van de slavenmuziek en de gospels. Geniet van het heerlijke eten, de bijzondere architectuur en natuurlijk de aanstekelijke jazz-muziek.

Dag
9

New Orleans – Natchez (277 km)

U rijdt naar Natchez, een betoverende 19e eeuwse stad aan de oevers van de Mississippi, waar u overnacht. Natchez is een buitengewoon Zuidelijke stad, omgeven door natuurlijke schoonheid en vol charme en gastvrijheid. Natchez bevindt zich op een natuurlijke klif op 60 meter boven de Mississippi River, met een uitzicht dat 50 kilometer noord- en zuidwaarts reikt. Het herbergt meer dan 600 voorbeelden van antebellumarchitectuur – meer dan welke stad in het Zuiden dan ook. Zowel deze huizen en gebouwen als historische kerken en ander erfgoed maken Natchez een must voor geschiedenisliefhebbers.

Dag
10-11

Natchez – Memphis (523 km)

Vandaag volgt u de mooie Natchez Trace Parkway, door een omgeving die warm en vruchtbaar is: net als de blues, die in deze streek is ontstaan. U logeert twee nachten in Memphis, het Land van Blues, Barbecue en Beale. Er is geen plek op aarde zoals Memphis, met zijn wereldberoemde muziek, bezienswaardigheden, verscholen barbecuetentjes en het nachtleven van Beale Street. Muziek is overal in deze prachtige stad in het zuiden. Volg de melodie naar de machtige Mississippirivier en Beale Street, waar bluespioniers voor het eerst lieten zien wat ze waard waren. B.B. King, Muddy Waters, W.C. Handy, Al Green, Isaac Hayes en Justin Timberlake zijn maar enkele muzieklegendes, die in Memphis thuis zijn. Tijdens uw muzikale ontdekkingsreis in Memphis komt u onherroepelijk Elvis tegen. In Lauderdale Courts bijvoorbeeld, de eerste woning van de familie Presley nadat ze naar Memphis verhuisden, of in het Arcade Restaurant, de prachtig behouden gebleven fifties-diner, waar Elvis via een zijdeur onopvallend aan tafel schoof voor zijn lievelingseten. En dan is daar natuurlijk nog het meest beroemde adresje van de rock ‘n’ roll – Graceland. Dit landhuis in Memphis was van 1956 tot 1977 Elvis’ thuis. En zo legendarisch dat Graceland, na het Witte Huis, het op één na populairste huis van Amerika is! Maak kennis met de pioniers van rock en soul door een bezoek te brengen aan het Rock ’n Soul Museum. Soul staat centraal in het Stax Museum, gehuisvest in het voormalige Stax Music Records. Bekijk hier memorabilia van wereldsterren die het in Memphis maakten en hun verhaal, onder genot van fantastische muziek. Maak vooral tijd voor het National Civil Rights Museum. Dr. Martin Luther King Jr. werd in 1968 in Memphis vermoord bij het Lorraine Motel dat nu onderdeel is van het museum.

Dag
12

Memphis – Nashville (343 km)

U vervolgt uw reis naar Nashville ‘The Home of 1000 Hits’. In deze hoofdstad van Country en Western muziek komen de opnames van legendarische artiesten opnieuw tot leven. Het muzikale hart van Nashville klopt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Sinds jaar en dag staat Music City bekend als de wereldhoofdstad van country, maar ook pop, rock, gospel, bluegrass, jazz, klassiek, moderne Christelijke muziek, blues en soul krijgen hier ruim baan. Met meer dan 120 gelegenheden voor livemuziek zult u door de hele stad sterren zien stralen. Pickers en songwriters spelen overal, zoals in de bluegrasszaal Station Inn, het rockende Exit/In, de honky-tonks aan Broadway, het Bluebird Café voor het betere lied of het legendarische Ryman Auditorium. Natuurlijk zijn er ook de vele bezienswaardigheden, die Music City groot maakten; van de wereldberoemde Country Music Hall of Fame & Museum tot het ultieme country-mekka de Grand Ole Opry. Met zijn charmante mix van muzikale, historische en culturele ingrediënten is Nashville met recht een stad voor alle seizoenen en smaken. Of u nu komt om te genieten van livemuziek, kunst, historie of ontspanning; u zult ontdekken dat er vele manieren zijn om van Music City te genieten en waarom muziek hier thuis is.

Dag
13

Nashville – Chattanooga – Atlanta (430 km)

U verlaat Music City en rijdt richting Atlanta, waar u overnacht. Onderweg maakt u kennis met Chattanooga. Deze treinstad is fraai gelegen in de Tennessee River Valley en omgeven door de uitlopers van de Smokey Mountains.Chattanooga’s indiaanse naam komt van de spitse berg Historic Lookout Mountain, waar veel te doen en zien is. Geniet van de Lookout Mountain Incline Railway, een van de steilste spoorwegen ter wereld, en Ruby Falls, met een 44 meter hoge ondergrondse waterval diep binnenin de berg. Maar geen tripje naar Chattanooga is compleet zonder een bezoek aan het Chattanooga Choo Choo Terminal Station Complex & Hotel. Dit treinstation uit 1909 werd bekend door het liedje “Pardon me boy – is that the Chattanooga Choo Choo?”, de eerste gouden plaat ter wereld waarvan meer dan een miljoen exemplaren werd verkocht. Voordat u terugkeert in Atlanta kunt u eerst het plantagehuis Bulloch Hall in Roswell bezoeken.

Dag
14

Atlanta – Amsterdam

Vandaag levert u de auto in op de luchthaven en vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany