vanaf € 2923,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Inclusief game-drive en boottocht in Chobe National Park
Inclusief bush walk en stokstaartjes tour bij Makgadikgadi Pans
U ziet ook de Caprivi in Namibië
Wilt u de reis verlengen met een verblijf diep in de Okavango dan raden wij u de 3-daagse Okavango bouwsteen aan. Wij maken voor u graag een offerte op maat.

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Amsterdam – Maun

U vliegt vandaag naar Johannesburg waar u overnacht in een hotel bij de luchthaven. Op dag 2 vliegt u naar Maun. Hier haalt u de huurauto op en rijdt naar de lodge in Maun. (Dag 2: O)

Dag
3-4

Maun – Okavango (391 km)

Vanuit Maun rijdt u in noordwestelijke richting naar de zogenaamde Panhandle van de Okavango. Dit is een gebied van ongeveer 70 kilometer langs de Okavango rivier. U komt hier diverse dorpjes tegen en de rivier is een ideaal leefgebied voor vissen en vogels. Een boottocht is de perfecte manier om de Panhandle te ontdekken. De Tsodilo Hills zijn ook een bezoek waard: hier vindt u meer dan 20.000 jaar oude rotstekeningen. (O)

Dag
5-6

Okavango – Caprivi (290 km)

U verlaat Botswana en rijdt Namibië in naar de Caprivi. De tropische Caprivi regio bestaat uit savannelandschap, bossen en moerassen. Door het afwisselende landschap leven hier vele diersoorten. U kunt een optionele boottocht op de Kwando rivier maken of tijdens een game-drive op zoek gaan naar het wild in Mudumu Game Park. Houd uw ogen open voor o.a. olifanten, leeuwen, buffels en luipaarden. De Caprivi is ook de plek om vogels te spotten: er leven maar liefst meer dan 430 verschillende soorten, waaronder de Afrikaanse visarend. (O)

Dag
7-8

Caprivi – Chobe National Park (265 km)

Chobe National Park in Botswana staat met name bekend om de enorme kuddes olifanten die hier leven. Door de ligging aan de Chobe rivier trekt dit nationale park ook vele andere soorten wild aan, waaronder leeuwen, nijlpaarden en krokodillen. Ook voor de vogelliefhebber is Chobe een paradijs. U verblijft in een lodge in Kasane, gelegen aan de rivier. Tijdens uw verblijf maakt u een game-drive in het nationale park en een boottocht op de Chobe rivier. (O)

Dag
9-10

Chobe National Park – Gweta (Makgadikgadi Pans) (403 km)

Na een lange rit arriveert u in Gweta, gateway naar de Makgadikgadi Pans. De zoutpannen zijn overblijfselen van een enorm groot meer. Tijdens het droge seizoen zijn het uitgestrekte droge vlaktes, in het regenseizoen ontstaan er ook grasvlakten waar kuddes zebra’s en wildebeesten komen grazen. U maakt een wandeling door de bush en bezoekt het leefgebied van de schattige stokstaartjes. U verblijft enige tijd bij deze dieren en ziet hoe ze constant in de aarde naar voedsel (kikkers en schorpioenen) aan het graven zijn. Een aantal stokstaartjes staat in kaarsrechte positie op de uitkijk. Tevens kunt u een bezoek brengen aan een dorpje en veeboerderij. (Dag 9: D, dag 10: O, D)

Dag
11

Gweta (Makgadikgadi Pans) – Maun (225 km)

Vandaag begint u met de terugreis en is uw eindbestemming Maun. Hier kunt u nog even heerlijk ontspannen bij uw lodge. (O)

Dag
12-13

Maun – Amsterdam

U levert de huurauto in op de luchthaven van Maun. U vliegt via Johannesburg naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt. (Dag 12: O)

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany