vanaf € 999,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek alle hoogtepunten van de Galápagos eilanden
Spot de Galápagos Big 15 zoals de blauwvoetgent, de reuzenschildpad en nog veel meer!
Verblijf in hotels op één of meerdere eilanden
Reis per ferry van eiland naar eiland
Kies uit vier arrangementen van 4 t/m 8 dagen
Wij geven u graag advies over de actuele vliegtarieven naar de Galápagos eilanden

Dag tot dag

U heeft keuze uit vier verschillende arrangementen, zie hieronder. Daarna vindt u de dag tot dag beschrijving van het 8-daagse arrangement.

 Aantal dagen  Hotel  Eilanden

 4 dagen

 Santa Cruz

 North Seymour, Bartolomé, Santa Fé of Plazas

 5 dagen

 Santa Cruz
 San Cristóbal

 North Seymour, Bartolomé, Santa Fé of Plazas en
 Kicker Rock of Isla Lobos

 6 dagen

 Santa Cruz
 Isabela

 North Seymour, Bartolomé, Santa Fé of Plazas

 8 dagen

 Santa Cruz
 Isabela
 San Cristóbal

 North Seymour, Bartolomé, Santa Fé of Plazas en
 Kicker Rock of Isla Lobos

Dag
1

Baltra & Santa Cruz

Na aankomst op de luchthaven van Baltra volgt de transfer naar Santa Cruz, het op één na grootste en meest dichtbevolkte eiland. De beroemde eilandengroep ligt bijna 1.000 km ten westen van Ecuador en midden in de Grote Oceaan. De eilanden zijn de toppen van een aantal vulkanen die zich onder het water bevinden. Wat de eilanden zo uniek maakt is dat ze, in tegenstelling tot de meeste eilanden, nooit verbonden zijn geweest met het vasteland. Ze zijn rechtstreeks uit de zeebodem omhoog gestuwd. Dit isolement bracht de Galápagos eilanden hun unieke ecosysteem. Veel dieren die op de eilanden leven, komen nergens anders ter wereld voor. Ze hebben instinctief geen angst voor de mens waardoor u ze van dichtbij kunt observeren.

Nadat u per ferry het Itabaca kanaal bent overgestoken, gaat u op weg naar de hooglanden voor uw eerste kennismaking met de Galápagos eilanden. In het hooggelegen binnenland vindt u verschillende vegetatiezones waaronder de pampa met grassen en varens, zoals de Galápagosvaren die wel 3 meter hoog kan worden. U brengt een bezoek aan een privé-ranch waar u reuzenschildpadden in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Hier zal tevens de lunch geserveerd worden. Daarna bezoekt u enkele lavatunnels van het eiland. Na afloop volgt de transfer naar uw hotel in Puerto Ayora waar u een meet & greet heeft met onze lokale agent. Zij zullen het programma voor de komende dagen met u doornemen. De rest van de middag bent u vrij om Puerto Ayora op eigen gelegenheid te verkennen. (L)

Dag
2

Santa Cruz & Isabela

U heeft een vrije ochtend om het eiland Santa Cruz op eigen gelegenheid te verkennen. Wandel langs de souvenirwinkeltjes of pak uw rust en neem de gemoedelijke sfeer van de Galápagos in u op. In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de haven van Santa Cruz gebracht vanwaar u per motorboot naar het eiland Isabela vaart. De boottocht duurt ca. 2 uur en afhankelijk van het weer kan de overtocht nogal ‘hobbelig’ zijn. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Isabela is gevormd door zes vulkanen en is met een oppervlakte van 4.588 km² het grootste, maar ook het minst ontdekte eiland van de archipel. (O)

Dag
3

Isabela: excursie Los Tuneles

Vandaag maakt u een dagexcursie naar Los Tuneles. Dit is één van de mooiste snorkelplekken van het eiland vanwege het ondiepe, heldere en kalme water. Los Tuneles wordt gekenmerkt door zijn unieke geologische formaties. Verschillende lavastromen hebben hier ervoor gezorgd dat er zowel boven als onder water een aantal bogen en tunnels gecreëerd zijn. Rondom deze prachtige formaties hebben diverse dieren hun intrek genomen waaronder zeeschildpadden, manta’s, witte haaien en zeepaardjes. U maakt tevens een wandeling door een fantastisch landschap. (O,L) 

Dag
4

Isabela & Santa Cruz

U heeft een vrije ochtend om het prachtige eiland Isabela op eigen gelegenheid te verkennen. In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de haven gebracht. U keert per motorboot terug naar uw hotel op het eiland Santa Cruz. (O) 

Dag
5

Santa Cruz: excursie North Seymour, Bartolomé, Santa Fé of Plazas

Om de dieren niet te storen in hun natuurlijke leefomgeving wordt het toerisme op de Galápagos eilanden sinds enige jaren gereguleerd. Dit betekent dat bezoekersstromen beperkt worden en niet alle eilanden voor iedereen toegankelijk zijn. Maar dit verandert niets aan uw beleving. Ieder eiland binnen deze archipel is uniek en u zult een veelzijdigheid aan flora en fauna zien die u nergens anders ter wereld kunt vinden.

Vandaag heeft u een dagexcursie naar één van de volgende eilanden: North Seymour, Bartolomé, Santa Fé of Plazas. Welke van deze eilanden u gaat bezoeken wordt op een later moment bevestigd. Tijdens alle dagexcursies zijn de lunch en snorkeluitrusting inbegrepen. Met een beetje geluk ziet u tijdens de boottocht dolfijnen of de schaduw van enorme zeeschildpadden. Afhankelijk van het eiland dat u bezoekt, ziet u vandaag groen-, geel- en oranjegekleurde landleguanen die vredig samenleven met de zeeleeuwen. Ook heeft u de kans om vele vogels te spotten waaronder de zwaluwstaartmeeuw, blauwvoetgent, roodsnavelkeerkringvogel, fregatvogel en pelikanen. Tijdens het snorkelen kunt u de spectaculaire onderwaterwereld verkennen. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar uw hotel op Santa Cruz. (O,L)

Dag
6

Santa Cruz & San Cristóbal

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de haven van Santa Cruz gebracht vanwaar u per motorboot naar het eiland San Cristóbal vaart. De boottocht duurt ca. 2 uur en afhankelijk van het weer kan de overtocht nogal ‘hobbelig’ zijn. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. U heeft vanmiddag de tijd om zelf het eiland te ontdekken. Een aanrader is een wandeling over de boulevard. Hier liggen vele zeeleeuwen te slapen of te luieren in de zon. Dit is ideaal te combineren met het bezoekerscentrum van San Cristóbal. In een expositieruimte leert u meer over het ontstaan en de betekenis van de eilanden. Sluit de avond af met een diner in het gezellige centrum, met uitzicht over de haven. (O)

Dag
7

San Cristóbal: excursie Isla Lobos of Kicker Rock

Vandaag brengt u een bezoek aan Isla Lobos of Kicker Rock. Tijdens de wandeling op Isla Lobos komt u veel dieren tegen zoals fregatvogels, blauwvoetgenten en zeeleeuwen. Na de wandeling is er tijd om te snorkelen. Zwem samen met zeeleeuwen en observeer de roggen en zeeschildpadden. De excursie eindigt op een prachtig wit zandstrand waar u rond kunt wandelen of kunt zwemmen in het lauwwarme water.

De lavarotsformatie Kicker Rock, gelegen in het midden van de oceaan, heeft de vorm van een slapende zeeleeuw. U vaart rondom de rots om de vele vogels te observeren die deze plek als rust- of broedplaats gebruiken. Daarna gaat de boot voor anker en heeft u de mogelijkheid om te snorkelen. Naast vele vissen treft u hier met een beetje geluk ook roggen, haaien en zeeschildpadden. De excursie eindigt op een prachtig wit zandstrand waar u rond kunt wandelen of kunt zwemmen in het lauwwarme water. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel op San Cristóbal. (O,L)

Dag
8

San Cristóbal

U heeft een vrije ochtend om het eiland op eigen gelegenheid te verkennen. ’s Middags volgt de transfer naar de luchthaven waar het arrangement eindigt. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany