vanaf € 1899,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek alle hoogtepunten van de Galápagos eilanden
Spot de Galápagos Big 15 zoals de blauwvoetgent, de reuzenschildpad en veel meer diersoorten!
Kies uit vier vaarroutes van 4, 5 of 8 dagen
Verblijf op het kleine schip Fragata incl. alle maaltijden en excursies

Dag tot dag

U heeft keuze uit vier verschillende vaarroutes, zie hieronder. Daarna vindt u de dag tot dag beschrijving van de 8-daagse route C cruise-expeditie.

 Aantal dagen  Route  Eilanden

 4 dagen

 A

 Baltra, Santa Cruz, Isabela, Rábida, Santa Cruz, Baltra

 5 dagen

 B

 Baltra, Mosquera, Isabela, Fernandina, Isabela, Santiago, Santa Cruz, Baltra

 8 dagen

 C

 Baltra, Santa Cruz, Genovesa, Bartolomé, Santiago, South Plaza, Santa Fé,
 San Cristóbal, Española, Floreana, Santa Cruz, North Seymour, Baltra

 8 dagen

 D

 Baltra, Mosquera, Isabela, Fernandina, Isabela, Santiago, Santa Cruz, Baltra, Isabela, Rábida, Santa Cruz, Baltra

Dag
1

Baltra & Santa Cruz

Na aankomst op de luchthaven van Baltra volgt de transfer naar het schip. Fragata is een klein schip dat plaats biedt aan 16 passagiers. Alle hutten zijn voorzien van 2 eenpersoonsbedden, airconditioning en een privé-badkamer met douche en toilet. Daarnaast beschikt het schip over een restaurant, lounge, bar, zonnedek en een duikplatform. Aan boord zijn in totaal 7 bemanningsleden inclusief een gids. Wetsuits en snorkeluitrusting zijn te huur. Na de lunch bezoekt u het Las Bachas strand op het eiland Santa Cruz. Dit is een belangrijk nestgebied voor de groene zeeschildpad. Achter het strand zijn in de lagunes diverse watervogels te vinden waaronder flamingo’s. Het heldere water nodigt uit om een verfrissende duik te nemen of te gaan snorkelen. (L,D)

Dag
2

Genovesa

’s Ochtends komt u aan op het eiland Genovesa, gelegen in het noorden van de archipel. Dit eiland heeft de vorm van een hoefijzer en wordt met name door vogels bewoond. Er bevinden zich hier getijdepoelen met broedgebieden voor fregatvogels, masker- en roodpootgenten, zwaluwstaartmeeuwen en duizenden stormvogels. Andere voorkomende vogel- en diersoorten zijn witwangpijlstaarteenden, Darwinvinken, geelkruinnachtreigers, lavameeuwen en zeeleeuwen. U gaat aan land bij El Barranco waar u via een steil en rotsachtig pad naar de hoge kliffen wandelt en van een prachtig uitzicht kunt genieten. ’s Middags brengt u een bezoek aan het koraalstrand bij Darwin Bay waar u een wandeling maakt. Indien gewenst kunt u ook zwemmen, snorkelen of kajakken langs de rotsen. (O,L,D)

Dag
3

Bartolomé & Santiago

In de ochtend komt u aan op het eiland Bartolomé. Dit kale eilandje is vooral bekend vanwege Pinnacle Rock, een kegelvormige rots. Als u aan land bent gegaan, maakt u een wandeling naar de top van de vulkaan waar u een prachtig uitzicht heeft op een maanachtig landschap van gestolde lava en kraters. Bij Pinnacle Rock bevindt zich één van de mooiste stranden van het eiland omgeven door lavarotsen in diverse kleuren. Dit is een ideale plek om te snorkelen en te genieten van de tropische vissen.

’s Middags bezoekt u Sullivan Bay op het eiland Santiago. U gaat aan land op een wit koraalstrand en maakt een wandeling over een lavaveld dat nog geen 100 jaar geleden is ontstaan. Dit is de perfecte plaats om de vulkanische oorsprong van de Galápagos eilanden te zien en te voelen en meer te weten te komen over het ontstaan van de planten- en dierenwereld in dit vulkanische gebied. In de wateren van deze baai kunt u snorkelen met zeehonden en pinguïns. (O,L,D)

Dag
4

South Plaza & Santa Fé

Na het ontbijt komt u aan op het eiland South Plaza. Dit is één van de kleinste eilanden in de archipel. Maar ondanks de kleine omvang is South Plaza de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan diersoorten en beroemd vanwege de buitengewone flora. De roodsnavelkeerkringvogel en de zwaluwstaartmeeuw nestelen zich langs de kliffen van dit eiland. Daarnaast vindt u hier ook een grote kolonie zeeleeuwen en landleguanen. De landleguanen op dit eiland zijn de kleinste van de hele archipel.

’s Middags bezoekt u Santa Fé, een klein en relatief vlak eiland. Op dit eiland vindt u één van de oudste vulkanen van de archipel. U gaat aan land op het strand waar veel zeeleeuwen te vinden zijn. Er kunnen twee wandelingen gemaakt worden. Tijdens de wandelingen heeft u een grote kans om de Santa Fé leguanen tegen te komen evenals de Galápagos havik. Na afloop kunt u zwemmen of snorkelen bij het strand. De natuurlijke dam die de baai afsluit, biedt hiertoe uitstekende mogelijkheden. (O,L,D)

Dag
5

San Cristóbal & Isla Lobos

San Cristóbal is het meest oostelijke eiland van de Galápagos archipel. Dit was het eerste eiland waar Darwin aan land ging. Na het ontbijt bezoekt u Kicker Rock, een lavarotsformatie in de vorm van een slapende zeeleeuw. Verschillende soorten zeevogels gebruiken de steile rotswanden als rust- of broedplaats. Bij Witch Hill, een uitgeholde heuvel, vindt u een prachtig strand met wit poederachtig zand en een overvloed aan dieren zoals zeeschildpadden, roggen en verschillende soorten genten. In het heldere water kunt u heerlijk zwemmen en snorkelen. Na de lunch brengt u een bezoek aan Isla Lobos, een klein rotsachtig eiland. Tijdens de wandeling komt u veel dieren tegen zoals fregatvogels, blauwvoetgenten en zeeleeuwen. (O,L,D)

Dag
6

Española

Española is het meest zuidelijke eiland van de Galápagos archipel en tevens één van de oudste eilanden. Door de hoeveelheid en variëteit van wildlife is dit één van populairste en meest aantrekkelijke eilanden van de archipel. Vanwege de afgelegen locatie vindt u hier een groot aantal endemische dierensoorten waaronder de Española spotlijster, de Española lavahagedis en de Galápagos albatros. U brengt in de ochtend een bezoek aan Punta Suarez, één van de populairste bezoekerslocaties van de archipel. De luie zeeleeuwen dwingen u bij het van boord gaan om over of om ze heen te stappen. In het water vindt u groepen spelende jonge zeeleeuwen. Felgekleurde rode en groene zeeleguanen bevinden zich langs de kustlijn.

Daarna gaat u aan wal bij Gardner Bay waar u een prachtig fijn wit koraalstrand vindt. Op het strand maakt u kennis met ingedutte zeeleeuwen, Darwinvinken en Española spotlijsters. De spotlijsters kennen geen angst en landen vaak op de hoofden en schouders van de bezoekers op zoek naar voedsel. U heeft hier tevens de mogelijkheid om te zwemmen of te snorkelen, evenals bij Gardner Islet. (O,L,D)

Dag
7

Floreana & Santa Cruz

’s Ochtend komt u aan op het eiland Floreana. U gaat aan land bij Punta Cormorant en maakt een wandeling langs de lagune die één van de beste broedplaatsen voor roze flamingo’s is. Rond deze lagune, die wordt omgeven door twee vulkanische heuvels, zijn vele watervogels en een aantal unieke plantensoorten waar te nemen. Punta Cormorant heeft een mysterieuze groenkleurig strand dat haar kleur te danken heeft aan het olijvenmineraal. Vervolgens bezoekt u Devil’s Crown, een ingestorte krater die deels onder water ligt. Het is één van de mooiste snorkel- en duiklocaties van de archipel. De zee kan hier ruw zijn maar het water is bijzonder helder en de kans is groot dat u hier roggen, zeeschildpadden, papegaaivissen en zelfs witpuntrifhaaien tegenkomt. Verder zijn er op en rond Floreana zeeleeuwen en pinguïns te vinden.

’s Middags bezoekt u het Charles Darwin onderzoeksstation gelegen op het eiland Santa Cruz. In dit Galápagos onderzoekscentrum leert u meer over de eilanden, hun oorsprong, de flora en de fauna. (O,L,D)

Dag
8

North Seymour & Baltra

In de ochtend bezoekt u het eiland North Seymour waar u een wandeling maakt door een struikachtig landschap met Palo Santo en Opuntia cactussen. Tijdens de wandeling maakt u kennis met een kolonie blauwvoetgenten, reuzenfregatvogels, zeeleguanen, zeeleeuwen en zwaluwstaartmeeuwen. Aansluitend vaart u naar het eiland Baltra en volgt de transfer naar de luchthaven waar dit arrangement eindigt. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany