Bestseller
vanaf € 1597,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Update 8 mei 2023: wij nemen tot nader order geen nieuwe boekingen aan voor reizen naar Cuba.
Verblijf in kleinschalige Casa Particulares. Deze zijn uitgerust met een privé-badkamer met airco en veelal een kluisje
Wilt u naar Cuba reizen, zorgt u dan dat u op tijd uw boeking maakt!
Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in een 2 persoonskamer o.b.v. logies en ontbijt. Autohuur is niet inbegrepen. Wij maken graag een offerte op maat
Veel korte rijafstanden
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Update 8 mei 2023: wij nemen tot nader order geen nieuwe boekingen aan voor reizen naar Cuba.

Casas Particulares

Casas Particulares betekent letterlijk ‘privé-huizen’. Deze particuliere pensions zijn kleinschalig en typisch Cubaans. Ze zijn de Cubaanse variant van een Bed & Breakfast. Voor flexibele en avontuurlijk ingestelde reizigers is een verblijf in Casas Particulares een unieke belevenis. Geen andere manier van reizen brengt u zo dicht bij het dagelijks leven van Cuba. Bovendien levert u een waardevolle bijdrage aan de lokale economie. U heeft (tijdens deze rondreis) in de casas een kamer met eigen badkamer. Houdt u er rekening mee dat u bij Cubanen thuis verblijft die soms alleen Spaans spreken.

Autorijden in Cuba

Cuba is een boeiend land. Het is echter nog steeds arm en communistisch, met een bijbehorend niveau aan voorzieningen en service. De bewegwijzering is gebrekkig en de kwaliteit van de wegen is niet overal goed. Als u per huurauto door Cuba rondreist, zult u uitdagingen tegenkomen bij het vinden van de juiste route. Er bestaan echter goede gratis apps voor mobiele telefoons om offline te navigeren, zoals Maps.me. De bevolking wijst u graag de weg, maar spreekt niet altijd goed Engels. Overal in het land kan de stroom weleens uitvallen, of een andere onvoorziene omstandigheid voorkomen. Oriënteert u zich daarom vooraf goed of Cuba een geschikt vakantieland voor u is.

 

Dag
1

Amsterdam – Havana

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Cuba. Na aankomst volgt de transfer naar uw Casa Particular voor een verblijf van twee nachten.

Dag
2

Havana

Vrij te besteden dag in Havana. Het historisch centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. U kunt het gemakkelijk te voet verkennen. Wandelend door de smalle straatjes en over de mooie pleinen ziet u prachtige koloniale gebouwen. Zo kunt u zich wellicht voorstellen welke grandeur deze stad in het verleden moet hebben gehad. Een wandeling over de boulevard Malécon is ook de moeite waard. U kunt er naartoe lopen, of voor een klein bedrag een fietstaxi nemen. Een leuke ervaring én goed voor de lokale economie. In Havana zijn ook veel oldtimer auto’s in gebruik als taxi.

Een rit door de stad tijdens een oldtimer excursie is een unieke belevenis. U kunt er bijvoorbeeld delen van de stad mee bezoeken die wat verder uit het historisch centrum liggen, zoals het Plaza de Revolución waar Fidel Castro vroeger zijn redes hield. Dit indrukwekkende plein kunt u ook bezoeken tijdens de leuke Havana Biking & Walking Tour. ’s Avonds kunt u op veel plekken in de stad luisteren naar de live-muziek, waar Cuba zo bekend om is. Voor veel reizigers (mede) een reden om Cuba te bezoeken. (O)

Dag
3

Havana – Soroa (84 km)

U verlaat Havana en rijdt naar Soroa voor een overnachting in een Casa Particular. Het mooie en heuvelachtige natuurgebied rond Soroa heeft als bijnaam ‘de regenboog van Cuba’. Er groeien prachtige orchideeën. U kunt hier mooie fietstochten maken. (O)

Dag
4

Soroa – Viñales (104 km)

Vandaag rijdt u naar de fotogenieke Viñales Vallei, in de provincie Pinar del Rio ten westen van Havana. In het glooiende landschap rijzen opvallende en met bomen begroeide kalksteenformaties uit de rode aarde omhoog. Deze worden ‘mogotes’ genoemd. In de vallei bevinden zich ook grotten, warmwaterbronnen en tabaksplantages. Volgens de Cubanen worden de beste sigaren ter wereld hier geproduceerd. In het landschap zult u her en der schuren zien waar tabaksbladeren te drogen hangen, of paard-en-wagens passeren die de tabaksbladeren naar de fabriek vervoeren. U kunt in deze omgeving ook een sigarenfabriek bezoeken, bijvoorbeeld in de provinciehoofdstad Pinar del Rio. Viñales zelf is een charmant koloniaal stadje. U verblijft twee nachten in een Casa Particular. (O)

Dag
5

Viñales

Vrij te besteden dag in Viñales. Een bijzondere manier om de groene Viñales vallei te ontdekken is wandelend tijdens de Viñales Walking Tour of per paard tijdens de Viñales Horse Back Ride. U gaat naar mooie uitzichtpunten om foto’s te nemen. De vallei kenmerkt zich vanwege de tabaksproductie en u ziet hiervan alle facetten. U brengt een bezoek aan de huizen van de boeren van de vallei, koffie- en tabaksplantages, de tabakdroger en een minifabriek van een lokale producent. Hier weet men alles over het hele proces van groeien, oogsten, drogen, productie en marketing van de beste tabak in de wereld. U ziet de kenmerkende ‘Mogotes’ van dichtbij. (O)

Dag
6

Viñales – Playa Larga (353 km)

U rijdt naar een Casa Particular in Playa Larga voor een verblijf van twee nachten. Playa Larga ligt aan de bekende Varkensbaai, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Cuba. Hier vond in 1961 een mislukte invasie plaats van Cubaanse bannelingen, die werd gesteund door de geheime dienst van Amerika. Doel was om Fidel Castro de macht over het land te ontnemen. Tegenwoordig is dit vooral een mooie baai om te duiken of snorkelen. Rond de baai liggen mangroven en moerasgebieden. (O)

Dag
7

Playa Larga

Vrij te besteden dag in Playa Larga. (O)

Dag
8

Playa Larga – Cienfuegos (114 km)

Rit naar Cienfuegos voor een nacht. Verblijf in een Casa Particular. De provinciehoofdstad Cienfuegos ligt aan de baai van Jagua. Centraal punt in de stad is het plein Parque José Martí, waar cafés en winkels zijn. Rond het plein staan mooie historische gebouwen. In de buurt vertrekt een pontje naar het Spaanse fort Castillo de Jagua. Op ongeveer 15 km van de stad ligt de mooiste botanische tuin van Cuba: Jardín de Jagua. Liever naar het strand? Ga dan naar Playa Rancho Luna. (O)

Dag
9

Cienfuegos – Trinidad (83 km)

Een korte rit naar Trinidad. U verblijft twee nachten in een Casa Particular. Het romantische Trinidad behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en vormde van de 17e tot de 19e eeuw de thuishaven van suikerrietbaronnen, zeerovers en slaven. Uit deze tijd dateert het doolhof van klinkerstraatjes en authentieke gebouwen. Rond het centrale plein, Plaza Mayor, vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het klooster San Francisco en de grootste kerk van Cuba. (O)

Dag
10

Trinidad

Vrij te besteden dag in Trinidad. Tijdens een wandeling op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een Engelssprekende gids tijdens de Trinidad Walking Tour door het schilderachtige centrum kunt u musea bezichtigen, de authentieke La Canchanchara bar of een Trovahuis bezoeken; een café waar lokale artiesten Cubaanse muziek ten gehore brengen. Deze excursie is ook beschikbaar als Trinidad Bicitour (driewieler). Ook ’s avonds is het centrum van Trinidad zeer levendig en zult u op veel plekken van muziek kunnen genieten, ook in de open lucht. (O)

Dag
11

Trinidad – Sancti Spiritus – Santa Clara (164 km)

Via Sancti Spiritus op weg naar Santa Clara. U slaapt in een Casa Particular. Aan de rand van Santa Clara staat het Che Guevara monument en het bijbehorende Museo Histórico de la Revolución. In dit museum, waar ook in 1997 (30 jaar nadat hij in Bolivia werd vermoord) de stoffelijke resten van Ernesto Che Guevara in een mausoleum zijn bijgezet, wordt op overzichtelijke wijze informatie gegeven over de socialistische strijd in Cuba en over de rol die Che Guevara en Fidel Castro hierin speelden. (O)

Dag
12

Santa Clara – Varadero (227 km)

Na het ontbijt rijdt u naar Varadero, waar u uw huurauto inlevert. Varadero is de bekendste badplaats van Cuba. Hier kunt u genieten van de azuurblauwe zee en het fijne witte zandstrand met wuivende palmbomen. Voor watersportliefhebbers zijn er ook volop mogelijkheden, met name duiken is populair. In Varadero verblijft u niet in een Casa Particular maar drie nachten in een All Inclusive resort aan het strand, voor een zeer comfortabele en ontspannen afsluiting van uw vakantie! De meeste hotels in Varadero bieden zeer uitgebreide faciliteiten en liggen allemaal direct aan zee. (AI)

Dag
13-14

Varadero

Na uw indrukwekkende reis is het heerlijk genieten van zon, zee en strand in het prachtige Varadero. (AI)

Dag
15

Varadero – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Havana, voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany