vanaf € 6558,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bezoek Buenos Aires dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd
Leer & proef meer tijdens uw verblijf in de wijnregio van Argentinië
Geniet van de uitzichten op de Andes tijdens de busrit van Mendoza naar Santiago de Chile
Ga fietsen door de wijngaarden van Chili
Gletsjers, bergen en meren in Torres del Paine National Park
Ontdek Chileens Patagonië tijdens de 4-daagse cruise-expeditie langs prachtige fjorden en gletsjers
Eindig de reis op een eerste klasse estancia in het Nahuel Huapi National Park nabij Bariloche
Uw reisgezelschap is internationaal en kan per touronderdeel verschillen

Dag tot dag

Per 1 april 2019 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in deze reis. Het diner en de tangoshow op dag 3 zijn niet meer inbegrepen. Deze excursie is uiteraard optioneel bij te boeken.

Dag
1

Amsterdam – Buenos Aires

Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.

Dag
2

Buenos Aires

U komt ’s ochtends aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango, is één van de mooiste steden ter wereld. U vindt er prachtige barokke gebouwen zoals in Parijs, theaters zoals in London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter helemaal Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De vele verschillende wijken, zoals de havenwijk La Boca, de pittoreske wijk San Telmo en de trendy wijken Puerto Madero, Recoleta en Palermo, hebben elk een eigen karakter en geschiedenis. Daarnaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars en een bruisend uitgaansleven.

Dag
3

Buenos Aires

’s Morgens maakt u een stadstour door deze elegante stad. U ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan en het Plaza de Mayo waar de zetel van de regering zich bevindt. Op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes vindt u het Plaza de la Républica. Dit plein wordt gekenmerkt door de 67 meter hoge Obelisk, de meest karakteristieke bezienswaardigheid van Buenos Aires. De Obelisk werd hier geplaatst ter ere van het 400-jarig bestaan van de stad. U neemt tevens een kijkje in de trendy wijken Puerto Madero, Palermo en Recoleta waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boetiekjes en prachtige, in Franse stijl gebouwde, huizen die nu vaak als ambassade gebruikt worden. U bezoekt Palermo Chico dat bekend staat om de mooie parken die aangelegd zijn door gerenommeerde landschapsarchitecten. De tour eindigt bij Galerias Pacifico, een enorm winkelcentrum. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om een speciaal diner inclusief onvergetelijke tangoshow bij te wonen. (O)

Dag
4

Buenos Aires – Mendoza – Luján de Cuyo

’s Ochtends wordt u naar de nationale luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt u naar Mendoza. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Luján de Cuyo voor twee overnachtingen. Dit gebied staat helemaal in het teken van de wijn. U overnacht dan ook in een hotel dat middenin de wijngaarden ligt. (O)

Dag
5

Luján de Cuyo

Vandaag gaat u op verkenning in Valle de Uco, een vallei gelegen aan de voet van het Andesgebergte. U komt meer te weten over de geschiedenis van de Argentijnse wijn. U kunt wijn proeven bij de moderne Salentein wijngaard waar zich in het bezoekerscentrum een museum van hedendaagse kunst bevindt. U bezoekt de kelders van de vooraanstaande Domaine Bousquet wijngaard waar biologische wijnen geproduceerd worden. Deze wijngaard is meer traditioneel en biedt een adembenemend zicht op de Andes. Na deze activiteiten kunt u genieten van een heerlijke gourmet lunch met begeleidende wijnen in het sfeervolle restaurant van de Andeluna wijngaard. (O,L)

Dag
6

Lujan de Cuyo – Mendoza – Santiago de Chile

Na het ontbijt wordt u naar het busstation van Mendoza gebracht. Daar stapt u op de bus naar Santiago de Chile. De rit voert over het Andesgebergte en duurt afhankelijk van het oponthoud aan de grens tussen de 7 en 10 uur. Na aankomst op het busstation in Santiago de Chile volgt de transfer naar uw hotel voor drie overnachtingen. Santiago de Chile, gelegen in de vruchtbare Centrale Vallei en ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte, is één van de modernste en meest welvarende steden van Zuid-Amerika. Maar ook het koloniale verleden is nog duidelijk zichtbaar, met name in het historisch district waar prachtige koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. (O)

Dag
7

Santiago de Chile

Vandaag bezoekt u de Cousiño Macul wijngaard in de vruchtbare Centrale Vallei. Deze wijngaard wordt al 163 jaar gerund door dezelfde familie waarvan nu de zesde generatie aan het roer staat. U maakt onder begeleiding van een gids een fietstocht door de tuinen en wijngaarden. Geniet van het landschap met op de achtergrond het indrukwekkende Andesgebergte. Onderweg zult u stoppen om ook wat van de wijn te proeven. Daarna fietst u door naar een wijnkelder waar u wijnvaten van meer dan 100 jaar oud kunt bewonderen. In deze wijnkelder zal ook een wijnproeverij plaats vinden. Tenslotte keert u terug naar Santiago de Chile waar u de rest van de middag vrij heeft om zelf op ontdekking te gaan. (O)

Dag
8

Santiago de Chile

’s Ochtends maakt u een stadstour en ziet u o.a. het historisch centrum, de Santa Lucia heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist. Daarnaast ziet u het Plaza de Armas waar zich de kathedraal, het nationaal historisch museum en het centrale postkantoor bevinden. Vervolgens rijdt u langs het Parque Forestal naar de uitgaanswijk Bellavista. Hier kunt u wandelen door de smalle straatjes en de authentieke Chileense sfeer proeven. Bovendien vindt u er een enorm aanbod aan restaurants, bars en terrasjes. ’s Middags bent u vrij om er op eigen gelegenheid op uit te trekken. (O)

Dag
9

Santiago de Chile – Puerto Natales

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht en vliegt u naar Punta Arenas. Na aankomst volgt de transfer naar Puerto Natales voor één overnachting. Als u op maandag aankomt overnacht u aan boord van het m/v Skorpios III. Als u op donderdag aankomt overnacht u in Hotel Remota of gelijkwaardig. (O,D)

Dag
10

Puerto Natales & Torres del Paine

INSCHEPING CRUISE-EXPEDITIE

De dag begint met een bezoek aan Cueva de Milodon, een nationaal monument van diverse rotsformaties en grotten. De grootste grot is 30 meter hoog, 50 meter breed en 200 meter diep. In 1896 werd in één van de grotten een stuk huid en botten van een dier gevonden. Dit bleek afkomstig te zijn van een Milodon, een grote herbivoor uit de ijstijd. Daarna vertrekt u naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili, het Torres del Paine National Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. U bezoekt de mooiste plekjes van het park en maakt kennis met de unieke flora en fauna. Zo ziet u o.a. de Cerro Condor waar u een schitterend uitzicht heeft over het Pehoe meer en de toppen van de Torres en de Cuenos. Ook bezoekt u Lago Grey waar u vanaf het strand de ijsschotsen in het meer ziet drijven met op de achtergrond de indrukwekkende Grey gletsjer, de waterval Salto Grande en het Nordenskjöldmeer. Na afloop van de excursie wordt u afgezet in de haven van Puerto Natales en scheept u in aan boord van het m/v Skorpios III. Tijdens uw verblijf aan boord van het m/v Skorpios III zal het u aan niets ontbreken. Tussen 17.30 en 18.00 uur zet het schip koers naar de zuidelijke ijsvelden van Chileens Patagonië. Er staat u een avontuurlijke expeditie te wachten door imponerende landschappen van gletsjers, ijsvelden en fjorden. Aansluitend bent u uitgenodigd voor het welkomstdiner. (O,L,D)

Dag
11

Amalia gletsjer, El Brujo gletsjer & Calvo fjord

CRUISE-EXPEDITIE

Tijdens de expeditie vaart u door de kronkelige kanalen en fjorden van het Magellaangebied. U ziet eerst de Amalia gletsjer waar u aan wal gaat en een wandeling maakt tot aan het gletsjermeer. Hier kunt u luisteren naar het geluid van afbrekende ijsmassa’s. Met een beetje geluk ziet u grote stukken ijs afbreken die met donderend geraas in het meer storten zodat er een ware tsunami ontstaat. ’s Middags komt u aan bij de El Brujo gletsjer. Deze is totaal anders maar net zo imposant als de Amalia gletsjer. Als het weer het toe laat, gaat u aan wal en kunt u de gletsjer bewonderen van een nabijgelegen rots. Vervolgens arriveert u bij het Calvo fjord waar u aan boord gaat van de ijsbreker Capitán Constantino. Terwijl u aan boord van deze ijsbreker geniet van 12 jaar oude whiskey, gekoeld met naar zeggen 30.000 jaar gletsjerijs, perst deze ijsbreker zich met geweld door een dikke laag ijsschotsen. Hierdoor kunt u zo dicht mogelijk bij de Fernando, Capitán Constantino en Alipio gletsjers komen. Een fantastische belevenis! ’s Avonds zet het m/v Skorpios III koers naar het Montañas fjord. (O,L,D)

Dag
12

Montañas fjord, Alsina gletsjer, Bernal gletsjer & White Angostura

CRUISE-EXPEDITIE

’s Ochtends komt u aan bij het Montañas fjord waar vier gletsjers vanuit het Sarmiento gebergte in zee uitkomen. Na een excursie per zodiac naar de Alsina gletsjer vaart u door het Montañas fjord naar de Bernal gletsjer waar u een wandeling maakt naar de basis van de gletsjer. Vervolgens vaart u langs de Herman en Zamudio gletsjers en kunt u de prachtige staalblauwe ijsbergen bewonderen. Tenslotte komt u aan in White Angostura en kunt u tijdens een excursie per zodiac genieten van condors, zeevogels en zeeleeuwen die op de rotsen en eilanden huizen. De laatste avond van uw cruise-expeditie wordt afgesloten met een Captain’s Dinner. (O,L,D)

Dag
13

Puerto Natales – Punta Arenas

ONTSCHEPING CRUISE-EXPEDITIE

Het m/v Skorpios III komt tussen 02.00 en 07.00 uur aan in Puerto Natales. Na het ontbijt volgt tussen 08.00 en 09.30 de ontscheping. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel in Punta Arenas voor één overnachting. (O)

Dag
14

Punta Arenas – Puerto Montt – Puerto Varas

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Punta Arenas gebracht en vliegt u naar Puerto Montt. Na aankomst volgt de transfer naar Puerto Varas voor twee overnachtingen. Puerto Varas, een koloniaal dorpje met veel Duitse invloeden, is gelegen aan het Llanquihue meer. Eind 19e eeuw vestigden Duitse kolonisten zich hier. In dit charmante dorpje zijn veel van die Duitse invloeden nog terug te vinden in onder andere de architectuur maar ook in de keuken. Het Llanquihue meer, het op één na grootste meer van Chili, en de omliggende vulkanen maken van Puerto Varas een echt outdoor paradijs. U kunt hier klimmen, wandelen, vissen en kajakken. Puerto Varas is tevens de uitvalsbasis om de natuurgebieden in de regio te verkennen. (O)

Dag
15

Puerto Varas

Vandaag heeft u een vrije dag in Puerto Varas. U kunt op eigen gelegenheid het stadje verkennen of bijvoorbeeld een optionele excursie boeken naar de Osorno vulkaan. (O)

Dag
16

Puerto Varas – Bariloche

’s Ochtends vertrekt u voor een prachtige rit door de Andes. U rijdt langs het Llanquihue meer naar Petrohué, waar u het Vicente Pérez Nationaal Park kunt bezoeken. Aansluitend gaat u aan boord voor een ontspannen tocht per catamaran over het Todos los Santos meer naar Peulla en kunt u genieten van schitterende vergezichten op de Osorno, Puntiagudo en Tronador vulkanen. Daarna vertrekt u via een kronkelende weg door de Andes en bereikt Puerto Frías in Argentinië. Na het afhandelen van de douaneformaliteiten, steekt u per motorboot het meer over naar Puerto Alegre. Vervolgens rijdt u per bus naar Puerto Blest en vaart u aansluitend per catamaran naar Puerto Pañuelo vanwaar u per bus naar Bariloche vertrekt. Bariloche is prachtig gelegen, op 770 meter hoogte aan het Nahuel Huapi meer in het noordwesten van Argentijns Patagonië. Het is een echte wintersportplaats, maar ook in de zomer is het er mooi en geschikt om te wandelen, fietsen, kajakken of om een boottocht te maken. Bariloche en omgeving hebben veel Zwitserse invloeden, hetgeen niet alleen tot uiting komt door de houten chaletbouw, maar ook door de sfeer. Als u in Bariloche bent aangekomen, wordt u naar Estancia Peuma Hue gebracht voor drie overnachtingen. Estancia Peuma Hue is schitterend gelegen in het Nahuel Huapi National Park aan de oever van Lago Correntoso in een privé-gebied van 210 hectare. De estancia beschikt over 14 sfeervolle kamers en een persoonlijke service. Bij aankomst wacht een warme ontvangst door de gastvrouw en krijgt u uitleg over de activiteiten. Na een cocktail met de andere gasten volgt het diner. (O,D)

Dag
17-18

Bariloche

U heeft twee volle dagen om te genieten van de omgeving en de faciliteiten van de estancia. Bergen, meren, watervallen en ongerepte bossen zijn alleen nog maar het begin van een onvergetelijke ervaring. Naast heerlijke en gezonde maaltijden, drankjes en wijn tijdens de maaltijden en dagelijks cocktailuur met snacks zijn ook activiteiten zoals paardrijden, boottochten, kajakken en trekkings in verschillende moeilijkheidsgraden inbegrepen. (O,L,D)

Dag
19

Bariloche – Buenos Aires

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Bariloche gebracht en vliegt u naar Buenos Aires. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor één overnachting. (O)

Dag
20

Buenos Aires – Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
21

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.