vanaf € 2542,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Wereldstad Panama City en het Panamakanaal
Het charmante bergdopje Boquete
Manuel Antonio Nationaal Park
Boek een paardrijdtocht of relax in de warmwaterbronnen nabij de Arenal vulkaan
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met één van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Vanaf 1 november 2019 verblijft u in de Esquinas Rainforest Lodge in plaats van OTS Las Cruces Lodge. Deze kleinschalige lodge ligt verscholen in de jungle van het ongerepte Piedras Blancas Nationaal Park. U vindt hier tropisch regenwoud en witte zandstranden. Optioneel kunt u samen met een gids een wandeling maken en op zoek gaan naar vogels, apen en luiaards.

Vanaf 1 november 2019 zit de autohuur niet meer inbegrepen in de prijs. Op de autohuurpagina’s van Panama & Costa Rica kunt u meer informatie vinden over de verschillende type auto’s en bijbehorende prijzen. U kunt op deze manier zelf kiezen welk type auto het beste past bij uw wensen.

Dag
1

Amsterdam – Panama City

Vertrek vanaf Amsterdam naar Panama City. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnach­tingen.

Dag
2

Panama City

Panama City is een moderne, levendige stad met wolkenkrabbers, parken, buitenwijken en een belangrijk internationaal centrum. Daarnaast heeft het koloniale architectuur en historische monumenten, achtergelaten door de Spaanse veroveraars, uitgebreide winkelmogelijkheden, een bruisend nachtleven en één van de meest prestigieuze bouwwerken uit de geschiedenis: het Panamakanaal. Dit kanaal verbindt de Grote Oceaan met de Atlantische Oceaan waardoor schepen een omweg van twee maanden besparen. ’s Morgens brengt u een bezoek aan de Miraflores sluizen, waar u van heel dichtbij kunt zien hoe grote schepen 18 meter omhoog of omlaag worden ‘getild’. In het museum en het bezoekerscentrum krijgt u verdere uitleg over de werking, bouw en geschiedenis van het Panamakanaal. Hierna brengt u een bezoek aan het oude gedeelte van Panama City, Casco Viejo, een wijk met een mix van koloniale architectuur en etnische diversiteit. De middag is ter vrije besteding. (O) 

Dag
3

Panama City – El Valle de Antón (125 km)

’s Morgens bezoekt een vertegenwoordiger van onze agent u in uw hotel en geeft u alle benodigde informatie voor uw rondreis. U ontvangt uitleg over de route en krijgt waardevolle tips over het rijden in Panama. Daarna wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van de autoverhuurder die u naar het verhuurstation brengt. Nadat u uw huurauto in ontvangst hebt genomen bent u vrij om Panama op eigen gelegenheid te verkennen. In ca. 2 uur rijdt u naar het schilderachtige El Valle de Antón gelegen in een krater van een drie miljoen jaar geleden gedoofde vulkaan. Dit dorp van de ‘eeuwige lente’ wordt omgeven door tropisch regenwoud met een grote diversiteit aan flora en fauna en is het meest bekend om haar populaire weekendmarkt waar indianen etenswaren en kunstwerken verkopen. In El Valle de Antón en omgeving kunt u wandelen, paardrijden, fietsen, birdwatchen en genieten van de vele planten en bloemen die vanwege het microklimaat altijd in bloei lijken te staan. Rondom El Valle de Antón liggen verschillende watervallen waarvan de Chorro del Macho, met een hoogte van 85 meter, de hoogste is. Verder zijn er op kleine schaal warmwaterbaden en modderbaden te vinden. Voor de avond is een bezoek aan het gastronomisch restaurant La Casa de Lourdes een aanrader. Overnachting in El Valle de Antón. (O)

Dag
4

El Valle de Antón – Pedasí (260 km)

Vandaag rijdt u in ca. 4 uur naar Pedasí, een pittoresk plaatsje gelegen op het schiereiland Azuero. Deze regio is het folkloristische hart van Panama. De lokale bevolking heeft een passie voor wat zij cultura tipica noemen. Tevens wordt hier de traditionele kleding van Panana gemaakt: felgekleurde rokken en maskers van papier-maché die tijdens de festivals gedragen worden. Twee overnachtingen in Pedasí. (O)

Dag
5

Pedasí

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt een optioneel bezoek brengen aan Isla Iguana waar u prachtig kunt snorkelen of op zoek gaan naar schildpadden (augustus t/m november) of walvissen (augustus t/m oktober) op Isla Cañas. Isla Cañas aan de zuidkust van het schiereiland Azuero is het belangrijkste nestgebied van zeeschildpadden van de Pacifische kust van Panama. Elk jaar komen hier tienduizenden zeeschildpadden om hun eieren te leggen. U kunt er ook voor kiezen om naar één van de vele stranden te gaan om te relaxen, te zwemmen of te surfen. In dit gebied is het nog steeds mogelijk om een verlaten paradijselijk strandje te vinden. (O)

Dag
6

Pedasí – Boquete (350 km)

Vandaag laat u de kust achter u en rijdt u in ca. 5 uur het binnenland in naar het schilderachtige dorpje Boquete. Onderweg kunt u een stop maken in Tonosi en Macaracas om een werkplaats te bezoeken waar zadels gemaakt worden. Ook kunt u een kleine omweg maken om in San Francisco de la Montaña de met veel ornamenten gedecoreerde kerk te bezoeken. Dit in 1727 gebouwde pelgrimsoord heeft prachtig houtsnijwerk en fascinerend gekleurde fresco’s en laat een mix zien van het katholieke geloof en indiaanse folklore. Van hier uit rijdt u richting de provincie Chiriqui naar David. De omgeving is schilderachtig: weiden met grazende koeien en paarden, groene rijstvelden, koffieplantages en veel rivieren die vanuit de bergen naar de Grote Oceaan stromen. Vervolgens rijdt u door het nevelwoud richting de Barú vulkaan en bereikt u het bergdorp Boquete. Dit kleine en charmante dorpje is gelegen op 1.200 meter en op de oostelijke helling van de Barú vulkaan. Het is beroemd vanwege zijn mooie parken en vele koffieplantages. Van oktober t/m februari wordt hier koffie geplukt door kleurrijk geklede Guaymí indianen en in de omgeving vindt u dorpen met markten en indianen in klederdracht. Boquete staat tevens bekend als een goede plek om vogels te spotten. Er heerst hier een gezond bergklimaat: zonnig en droog. Veel inwoners worden hier meer dan 100 jaar oud en tijdens uw verblijf zult u ontdekken waarom. Twee overnachtingen in Boquete. (O)

Dag
7

Boquete

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan een koffieplantage en meer te weten komen over de koffieteelt en het branden van de koffiebonen. Na afloop heeft u de gelegenheid de verschillende soorten koffie te proeven. Ook kunt u deelnemen aan diverse sportieve activiteiten zoals paardrijden, mountainbiken, bergbeklimmen, ziplinen of raften in één van de rivieren. Minder avontuurlijke reizigers kunnen relaxen in een natuurlijke warmwaterbron of een wandeling maken over één van de vele goed aangegeven paden. (O)

Dag
8

Boquete – David (50 km) – Las Cruces Biologisch Reservaat in Costa Rica (55 km)

Na het ontbijt rijdt u in ca. 1 uur terug naar de luchthaven van David waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend volgt een transfer naar Paso Canoas, de grensovergang met Costa Rica. Na afhandeling van de douaneformaliteiten neemt u de nieuwe huurauto in ontvangst en begint u aan het Costa Rica deel van uw autorondreis. Het eerste deel van de route voert over de Panamericana. Vervolgens rijdt u vanaf het dorp Neily in ongeveer 2 uur naar het Las Cruces Biologisch Reservaat, ook wel de Wilson botanische tuinen genoemd. Hier verblijft u twee nachten in de OTS Las Cruces Lodge. U logeert in kamers gebouwd in lodge-stijl, ingericht met bamboe en hout. Vanaf uw balkon kunt u genieten van het uitzicht over de weelderige tuinen en kunt u op een perfecte manier vogels en dieren bewonderen. ’s Avonds dineert u samen met de studenten en onderzoekers van het onderzoekscentrum. (O,D)

Dag
9

Las Cruces Biologisch Reservaat

Dit interessante reservaat, gelegen op een hoogte van 1200 meter, is een combinatie van onderzoekscentrum, botanische tuin en beschermd regenwoud. De Wilson botanische tuinen zijn hier gevestigd. Zij hebben een rijke en internationaal erkende collectie tropische planten afkomstig uit de gehele wereld. Aronskelken, bromelia’s, varens, gemberplanten, heliconia’s, maranta’s en palmen zijn ruim vertegenwoordigd in de 12 hectare grote tuin. De totale oppervlakte van de tuin en het reservaat is 266 hectare en herbergt ruim 2000 tropische plantensoorten. Tevens komen er meer dan 400 vogel- en 800 vlindersoorten voor, alsmede 100 zoogdiersoorten en een grote diversiteit aan reptielen en amfibieën. In dit onderzoekscentrum heeft u als bezoeker de unieke gelegenheid om kennis op te doen van de tropische natuur op een plaats waar wetenschappers en studenten van over de gehele wereld samenkomen om onderzoek te doen en te studeren. Vandaag bent u vrij om te genieten van deze bijzondere omgeving. Indien gewenst kunt u (tegen extra kosten) deelnemen aan verschillende begeleide wandelingen. (O,L,D)

Dag
10

Las Cruces Biologisch Reservaat – Manuel Antonio (205 km)

Vandaag rijdt u in ca. 4 uur naar het Manuel Antonio Nationaal Park. Het eerste stuk van de rit voert u door de dorpjes San Vito, Paso Real naar Palmar Sur. Vanhier vervolgt u uw weg langs de Pacifische kust via Uvita en Dominical naar Manuel Antonio, waar u drie nachten verblijft. Uniek aan het Manuel Antonio Nationaal Park is de dichte jungle die tot aan het strand groeit. In het park vindt u een riviermonding met mangroves, moerassen, tropisch regenwoud met uitbundige flora en fauna en prachtige ongerepte stranden. Tijdens het wandelen ziet u talrijke soorten vlinders, apen en orchideeën. (O)

Dag
11-12

Manuel Antonio Nationaal Park

U heeft twee volle dagen om zelf op verkenning te gaan. Trek er met een gids op uit naar het nationale park, ga mee met een paardrijdtocht door de bergen of maak een tocht per kajak door de riviermonding van Isla Damas. Houdt u meer van spanning en sensatie? Boek dan een raftingtocht over de Rio Naranja. (O)

Dag
13

Manuel Antonio – Arenal (230 km)

Vandaag rijdt u in ca. 5 uur naar Arenal. U rijdt via de kust langs de dorpjes Parrita en Jaco. Daarna gaat u landinwaarts richting San Ramon. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Carara Nationaal Park. Vanaf San Ramon vervolgt u uw weg naar Arenal, waar u de intrigerende actieve Arenal vulkaan kunt zien. Vooral op een heldere dag is de hete lava die langs de helling loopt goed zichtbaar. Twee overnachtingen in Arenal. (O)

Dag
14

Arenal

De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten. Zo kunt u baden in de hete bronnen, paardrijden, kayakken, vissen of wandelen in de jungle. Ook kunt u een bezoek brengen aan het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve. Dit gebied is vooral bekend om de rijke vogelstand waarvan de voornaamste soorten de roze lepelaar, witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar zijn. Ook komen er brul- en kapucijnapen, luiaards en kaaimannen voor. (O)

Dag
15

Arenal – San José (120 km)

Via Ciudad Quesada en Zarcero rijdt u in ca. 4 uur naar de luchthaven van San José. Nadat u uw huurauto heeft ingeleverd vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.