vanaf € 2740,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Inclusief vliegreis Amsterdam - Bangkok met KLM
Reis met privé-chauffeur en gids
Trekking in het Khao Yai Nationaal Park in Thailand
De 4000 eilanden en de machtige Mekong in Laos
Duurzaam toerisme en de ruïnetempels van Sambor Prei Kuk
Bezoek het schitterende tempelcomplex van Angkor Wat in Cambodja
U kunt deze rondreis combineren met een vliegreis van diverse luchtvaartmaatschappijen. Wij geven u graag advies, ook over vertrek vanuit Düsseldorf of Brussel

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Bangkok

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Bangkok waar u in de ochtend van dag 2 zult aankomen.

Dag
2-3

Bangkok

Na aankomst op de luchthaven van Bangkok volgt een transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Op dag 3 wordt u na het ontbijt opgehaald voor een ongewone wandeling door het oude gedeelte van Bangkok. De tour start met een ritje in een tuktuk naar de Giant Swing. Van hier loopt u via smalle steegjes naar het Saranrom park. Onderweg ziet u onder andere houten huizen, marktjes en afbeeldingen van engelenbewaarders. Het Saranrom park was een onderdeel van het in 1866 gebouwde Saranrom Paleis, maar in 1960 is het park veranderd in een publiek park en een botanische tuin. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Corrections museum, dat vroeger de Bangkok Remand gevangenis was. Hier ziet u diverse aspecten tentoongesteld van het Thaise gevangenisleven. Er tegenover ligt de meer dan 200 jaar oude tempel Wat Suthat Thepwararam, die bekend staat om zijn ‘farang’ beelden. Farang staat voor ‘witte buitenlander’. Onderweg ziet u vele winkels met Boeddha afbeeldingen, beeldjes en andere geloofsproducten. Na de lunch in een karakteristiek restaurant met lokale gerechten loopt u verder naar Lak Muang, ook wel stadspilaren genoemd. Deze stadspilaren markeren altijd de start van een stad en deze zijn opgericht door Koning Rama I toen Bangkok de hoofdstad werd in plaats van Thonburi. Daarna is men met de bouw begonnen van het Grand Palace en de Emerald Buddha temple. Hierna volgt een bezoek aan Wat Po, een van de oudste en grootste tempels van Bangkok, en aan het Grand Palace met de Emerald Buddha temple. In plaats van wandelen kunnen sommige trajecten ook met het openbaar vervoer afgelegd worden. De rest van de middag is ter vrije besteding en u reist op eigen gelegenheid terug naar uw hotel. (O op dag 3)

Dag
4

Bangkok – Khao Yai Nationaal Park

In de ochtend bent u nog vrij om Bangkok zelf te ontdekken of u kunt nog optioneel een fietstour boeken. Rond het middaguur wordt u opgehaald voor de reis naar het Khao Yai Nationaal Park. Khao Yai was het eerste Nationale Park van Thailand en kent een rijke flora en fauna. In het park heeft u grote kans om Aziatische olifanten, gibbons, makaken en neushoornvogels te zien. Na aankomst en de incheck gaat u op excursie naar de Bat Cave, waar miljoenen vleermuizen in zwermen tegen zonsondergang in en uit de grot vliegen. (O)

Dag
5

Khao Yai Nationaal Park – Ubon Ratchathani

Vandaag maakt u een vroege start voor een bezoek aan het Nationale Park. Onderweg komt u langs een fantastisch uitzichtpunt en het interessante bezoekerscentrum. U maakt een wandeling met hoogteverschillen van twee uur waarbij u een grote kans heeft op een ontmoeting met gibbons en neushoornvogels. De tour vervolgt zich naar de Haew Suwat waterval waar u in de buurt geniet van een lunch en vervolgens een frisse duik kunt nemen. Dan rijdt u naar de op één na hoogste berg van het park voor een prachtig uitzicht en een moment van ontspanning. Aan het einde van middag wordt u teruggebracht naar het hotel om uw bagage op te halen en naar het trainstation van Pakchong gebracht. Hier stapt u op de nachttrein naar Ubon Ratchathani. (O, L)

Dag
6

Ubon Ratchathani – Bolaven Plateau

Vroeg in de ochtend komt u aan in Ubon Ratchathani. U reist verder naar Chong Mek aan de grens met Laos. Na alle douaneformaliteiten rijdt u verder door een prachtig landschap met dorpjes, tempels en landbouw. Als de lucht koeler begint te worden, komt u steeds dichter bij het Bolaven Plateau. Deze hoogvlakte staat bekend om zijn vele koffie- en rubberplantages, bergstammen en schitterende natuur met vele watervallen. Onder andere bij de Tad Yuang en de Tad Fane waterval maakt u een stop om te zien hoe vele liters water naar beneden storten. ’s Avonds overnacht u in een eenvoudig, maar prachtig gelegen eco-hotel. (O)

Dag
7

Bolaven Plateau – Don Khone

Na het ontbijt verlaat u Tad Fane en reist u naar het eiland Don Khone in het zuiden van Laos. Onderweg stopt u in Champasak voor een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Wat Phou. Een geruïneerd Khmer tempelcomplex met prachtige architectuur en mooie uitzichten over het omliggende land en de Mekong rivier. Ook stopt u bij de ‘Niagara watervallen van het oosten’, de Khone Pha Pheng watervallen. U stapt over in een boot en over de Mekong vaart u naar Don Khone. Aan land gaat u verder op de fiets voor een bezoek aan de Liphi watervallen. U ziet hier tevens een oude Franse locomotief, een stille getuige van de poging om een spoorlijn aan te leggen over de watervallen om goederen te vervoeren. Als u geluk heeft ziet u ook nog de zeldzame Irrawaddy dolfijn. De rest van de middag is ter vrije besteding en kunt u ontspannen op het strand, een verfrissende duik nemen in de Mekong en genieten van een mooie zonsondergang. U verblijft deze nacht in een drijvende studio op de Mekong. (O)

Dag
8

Don Khone – Phnom Penh

Vandaag reist u naar Cambodja. Vanaf Don Khone vaart u naar Ban Nakasang waarna een transfer volgt naar de grens met Cambodja. Na alle douaneformaliteiten wordt u opgevangen door uw Cambodjaanse gids en chauffeur en reist u verder naar Phnom Penh. De avond is ter vrije besteding, maar we raden u aan om het levendige Riverside district te bezoeken. Aan en rondom de oevers van de Tonle Sap rivier en de Mekong vindt u vele restaurants, bars, de avondmarkt en diverse bezienswaardigheden. (O)

Dag
9

Phnom Penh – Sambor Prei Kuk

In een traditionele cyclo (fietstaxi) maakt u een stadstour door Phnom Penh. U komt langs de heilige Wat Phnom, het grootste religieuze gebouw met een 14de eeuwse stoepa en een smalle pagode, gelegen op een heuvel van 27 meter hoog. Voor vele Khmers is dit een zeer heilige plaats. De tempel werd opgericht om vier Boeddhabeelden te huisvesten die door de Mekong hier aangespoeld waren. U rijdt verder over de Riverside promenade, stopt bij het Royal Palace voor een bezoek aan de Silver Pagoda en geniet van een lunch bij het Friends restaurant. Dit restaurant geeft kansarme straatkinderen een kans om ervaring op te doen in het toerisme. In de middag bezoekt u het Tuol Sleng museum. Het museum is gevestigd in een oude school en de indrukwekkende tentoonstelling laat vele foto’s, overblijfselen en herinneringen zien van de slachtoffers van de Rode Khmer. Indien de tijd het toelaat, brengt u ook een bezoek aan de Killing Fields, net gelegen buiten Phnom Penh. Na Phnom Penh rijdt u in ca. drie uur naar Sambor Prei Kuk waar u bij een lokale familie zult overnachten. (O, L, D)

Dag
10

Sambor Prei Kuk – Siem Reap

Sambor Prei Kuk was de hoofdstad van het Chenla koninkrijk dat bestond tussen de zevende en negende eeuw. Dit pre-Angkoriaanse tempelcomplex, ouder dan de Angkor tempels, bestaat uit meer dan honderd tempels waarvan enkelen gelden als oudste van het land. Te voet ontdekt u de drie hoofdtempels, Prasat Sambor, Prasat Tor en Prasat Yeah Puon. Omdat het aantal bezoekers hier veel lager ligt, kunt u in alle rust rondwandelen. Na de tour geniet u van een traditionele Khmer picknick lunch bij de tempels. Na de lunch bezoekt u de Isanborei gemeenschap dat als doel heeft meer inkomen te generen voor de lokale bevolking om hun levensstandaard te verbeteren als ook de natuur, cultuur en de eeuwenoude tempelruïnes te beschermen. U maakt kennis met de lokale bevolking en hun dagelijkse leven. U kunt voetballen met de kinderen of ontspannen wandelen door de verschillende dorpjes. De dag eindigt met een transfer naar Siem Reap. (O, L)

Dag
11

Siem Reap

Vandaag staat de dag in het teken van de Angkor tempels. Deze tempels moet u gezien hebben en de enorme schoonheid en prachtige architectuur zullen u verbazen. In een gebied van ca. 400 km² liggen de overblijfselen van de diverse hoofdsteden van het Khmer rijk dat bestond tussen de negende en vijftiende eeuw. De bekendste tempels die u in de ochtend zult bezoeken zijn Angkor Thom, de Bayon, Baphoun, Phimean Akas, de Royal Enclosure, het terras van de olifanten en de Leper King. In de middag heeft u alle tijd voor Angkor Wat. Deze hoofdtempel heeft een prachtige architectuur en was gebouwd in de twaalfde eeuw. Om mysterieuze redenen heeft de Khmer beschaving na twee eeuwen deze tempel alweer verlaten. (O, L)

Dag
12

Siem Reap

Vrije dag in Siem Reap. U kunt op eigen gelegenheid een wandeling door de stad maken of een excursie boeken naar de weinig bezochte ruïnetempels Beng Mealea en Koh Ker, gelegen op ca. 40 km van Siem Reap. Beng Mealea is een spectaculaire tempel gelegen in de jungle op ca. 40 km. van Siem Reap. In de loop der tijd is deze grotendeels overwoekerd door mos en bomen en dat zorgt voor een speciale sfeer. Op de tempel zijn veel afbeeldingen van de Hindoe mythologie te zien waaronder de geboorte van Vishnu door Garuda. Wandelgangen hebben lange balustrades gevormd door de zevenkoppige draak Naga. Vervolgens bezoekt u Koh Ker, een Angkoriaans tempelcomplex dat gedomineerd wordt door de 30 m. hoge tempel Prasat Thom. Bovenop heeft u een fantastisch uitzicht over de jungle. (O)

Dag
13-14

Siem Reap – Koh Chang

Vanuit Siem Reap reist u per lokale bus naar de grens met Thailand. Na de douane formaliteiten reist u verder naar Trat Pier vanwaar u per ferry de oversteek maakt naar Koh Chang. Op Koh Chang heeft u twee volle dagen om te genieten van prachtige stranden, goede restaurants en leuke barretjes. (O)

Dag
15

Koh Chang – Bangkok

Rond het middaguur volgt de transfer naar Bangkok en zult u overnachten in een hotel gunstig gelegen bij de luchthaven. (O)

Dag
16

Bangkok

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam. (O)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.