- prijs op aanvraag -

Dit product betreft een maatwerkoplossing
en kent geen vaste vanafprijs.

In het kort

Rondreis met privé-chauffeur/gids
Reis langs de hoogtepunten van Zuid-India
Het charmante Pondicherry met Franse invloeden
Een boottocht over het Periyar meer in het Periyar park waar vele olifanten leven
De groene heuvels en frisse lucht van Munnar
De stad Kochi met Portugese, Hollandse en Engelse invloeden
Uit te breiden met extra overnachtingen en excursies
U vliegt met Emirates met een overstap in Dubai. Wij geven u graag advies over stopover mogelijkheden in deze fascinerende stad

Dag tot dag

Wij nemen voor India geen nieuwe boekingen meer aan voor vertrek in 2020 en 2021.

 

Dag
1

Amsterdam – Chennai

U vliegt van Amsterdam naar Chennai, met een overstap in Dubai. U komt op dag 2 aan.

Dag
2

Chennai

Na aankomst op de luchthaven van Chennai brengt onze lokale vertegenwoordiging u naar uw hotel. Afhankelijk van uw aankomsttijd verkent u vandaag of de volgende ochtend met de gids de stad. Chennai wordt ook wel de poort naar Zuid-India genoemd. De stad trekt vele bezoekers. Tijdens een stadstour door deze hoofdstad van de staat Tamil Nadu ziet u o.a. een van de langste stranden ter wereld en bezoekt u oude kerken, fort St. George, het treinstation en de Kapaleswara tempel: een van de bekendste Shiva temples in het zuiden van India. Na de stadstour keert u terug naar uw hotel.

Dag
3

Chennai – Mahabalipuram (via Kanchipuram)

Via de voor hindoes heilige stad Kanchipuram reist u naar Mahabalipuram. Kanchipuram wordt vaak afgekort tot Kanchi. Het is een van de 7 heilige steden van de hindoes en dateert uit de 6e en 7e eeuw. In de stad staan talloze tempels en religieuze scholen. Overnachting in Mahabalipuram. (O)

Dag
4

Mahabalipuram – Pondicherry

Het ontspannen havenstadje Mahabalipuram wordt ook wel Mamallapuram genoemd. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is bekend vanwege de tempels vlak aan zee en het 25 m lange reliëf ‘Arjuna’s boetedoening’, met afbeeldingen van goden en olifanten. Een van de hoogtepunten is uw bezoek aan de Shore Temple die direct aan zee ligt. Vandaag bezoekt u de tempels, waarna u uw reis voortzet naar Pondicherry. Twee overnachtingen in Pondicherry. (O)

Dag
5

Pondicherry

In dit charmante stukje Frankrijk vindt u Frans koloniale gebouwen, mediterrane bakkerijtjes, een prachtig strand en een relaxte sfeer. Pondicherry was namelijk de grootste Franse kolonie in India. Tijdens een stadstour bezoekt u de botanische tuinen en het multiculturele Auroville, een alternatieve leefgemeenschap. Slenter over de boulevard en ervaar de ontspannen sfeer van de stad. In Pondicherry bevindt zich ook de Aurobindo Ashram, een plaats waar volgelingen van de bekende yogi Sri Aurobindo elkaar ontmoeten en yoga beoefenen. (O)

Dag
6

Pondicherry – Tanjore

Vandaag zet u koers naar de Nataraja tempel in Chidambaram, een van de vijf meest heilige Shiva tempels. Het tempelcomplex bestrijkt 50 hectare in het hart van de stad. Op weg naar Tanjore maakt u een fotostop bij de Gangaikonda Cholapuram tempel. U bezoekt tevens de Brihadeeswarar tempel. Dit is een van de grootste tempels van India en is onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed dat bekend staat als de Great Living Chola Tempels. Voordat u incheckt in uw hotel, brengt u een bezoek aan het Tanjore Museum. Overnachting in Tanjore. (O)

Dag
7

Tanjore – Trichy – Madurai

Via Trichy reist u naar Madurai, waar u tijdens een stadstour de belangrijkste tempels en het Gandhi museum bezoekt. Madurai is een van de grootste steden van de staat Tamil Nadu. De stad ligt aan de Vaigai rivier en is een van de oudste steden ter wereld die continue bewoond is gebleven. Optioneel kunt u hier een tocht per riksja maken. Overnachting in Madurai. (O)

Dag
8

Madurai – Periyar

U reist vandaag naar de provincie Kerala, die als één van de mooiste van India beschouwd wordt. Het Periyar Wildlife Sanctuary is een nationaal park en staat vooral bekend als olifantenreservaat. Sinds enige jaren is er ook een tijgerproject. Het park bestaat voor 75% uit regenwoud en herbergt honderden soorten varens en orchideeën. Naast olifanten komen er ook diverse soorten herten, apen, reptielen en vogels voor. Na het inchecken heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Tegen de avond neemt de gids u mee voor een rondleiding over een kruidenplantage. (O) 

Dag
9

Periyar – Munnar

In het park ligt Periyar Lake, een stuwmeer dat in 1895 is ontstaan door de aanleg van een dam. Na het ontbijt maakt u een boottocht over het meer en heeft u kans om diverse soorten wildlife te spotten. Na deze excursie rijdt u verder naar Munnar, gelegen op 1500 meter hoogte en omgeven door groene bergen vol theeplantages. Samen met de vele watervallen, de frisse lucht en de ontspannen sfeer lijkt dit een heel ander India. De naam Munnar schijnt 3 rivieren te betekenen naar de Mudhirapuzha, Nallathanni en Kundaly rivier die hier samenkomen. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. (O)

Dag
10

Munnar

In Munnar is veel te zien, zo zult u merken tijdens de stadstour van vandaag. U ziet onder meer de christelijke kerk, maakt een wandeling door de uitgestrekte thee- en kardemomplantages en bezoekt een theemuseum. Geniet van het weidse uitzicht en het Eravikulam Nationaal Park waar vele bijzondere dieren en vogels leven. (O)

Dag
11

Munnar- Kochi

U reist verder naar Kochi, dat een lange geschiedenis kent als handelsstad. Van oorsprong is Kochi een vissersplaatsje, dat vroeger de naam Cochin had. Al eeuwenlang worden hier specerijen, goud, textiel en vis verhandeld en verscheept. Eén van de meest herkenbare beelden van Kochi zijn de Chinese vissersnetten die langs de hele kust bij het Fort van Kochi te vinden zijn. Bijzonder is dat deze Chinese netten alleen buiten China voorkomen. De stad toont een interessante mix van Portugese, Hollandse en Engelse invloeden. De stad ligt verspreid op het vasteland, Ernakulam, op diverse eilanden als Willingdon en Vypeen en op de peninsula met Fort Kochi. In de middag maakt u een stadstour met een bezoek aan het Mattanchery Palace (gesloten op vrijdag), ook wel het Dutch Palace genoemd. Het was gebouwd door de Portugezen en gerenoveerd door de Nederlanders, maar nooit door beide nationaliteiten gebruikt. Ook bezoekt u de Joodse synagoge (gesloten op vrijdag, zaterdag en tijdens Joodse vakanties) en Fort Kochi, met zijn enorme Chinese vissersnetten, de St. Francis kerk en de Santa Cruz basiliek. ’s Avonds bezoekt u een Kathakali dansvoorstelling, een van de oudste theatervormen van de wereld en ontstaan in Kerala. (O)

Dag
12

Kochi – Kumarakom

Na het ontbijt reist u naar Kumarakom. Onderweg maakt u een stop bij het Kumarakom Bird Sanctuary, aan de rand van het Vembanad meer. Afhankelijk van de tijd en het seizoen zijn hier vele soorten vogels te spotten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Optioneel kunt u een excursie boeken per Shikara-boot waarmee u de backwaters van Kerala ontdekt. (O)

Dag
13

Kumarakom – Alleppey

Na het ontbijt volgt een transfer naar een houseboat, uw verblijf tijdens een cruise over de backwaters (kanalen). Deze boten, ook wel Kettuvallam genoemd, zijn volledig van hout en kokosvezel. Vandaag de dag worden deze kanalen nog steeds door de lokale bevolking gebruikt als transportroutes en onderweg ziet u veel bedrijvigheid, lagoons en afgelegen dorpjes.  U vaart door smalle kanalen vol tropische vogels, wuivende palmbomen en rijstvelden. Dat India zo rustig kan zijn is onvoorstelbaar! Overnachting aan boord van de Kettuvallam. (O,L,D)

Dag
14

Alleppey – Varkala

Na het ontbijt eindigt de cruise en reist u verder naar Varkala. Hier aan de kust kunt u de komende dagen relaxen en genieten van het strand. (O)

Dag
15

Varkala

Dag ter vrije besteding. U kunt ontspannen op het strand, tempels bezoeken of genieten van een ayurveda behandeling. (O)

Dag
16

Varkala – Trivandrum – Amsterdam

In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Trivandrum gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u op dezelfde dag aankomt.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany