vanaf € 3376,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met deels privé-chauffeur en lokale gidsen
Ontdek de intrigerende cultuur en bijzondere plaatsen op het eiland Luzon
Ontspan aan de prachtige stranden van het 'hernieuwde' Boracay
Geniet van het indrukwekkende El Nido en ga eilandhoppen langs witte zandstranden en palmbomen
Inclusief vliegreis

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Manilla

Vandaag vertrekt u vanaf Amsterdam naar Manilla.

Dag
2-3

Manilla

Op dag 2 landt u op de luchthaven van Manilla. U wordt opgevangen door onze lokale vertegenwoordiger en na de kennismaking volgt de transfer naar uw hotel. Manilla is een enorme metropool van 17 gemeenten waarvan Makati, Malate en Intramuros de beste wijken zijn om te verblijven. Ieder heeft zijn eigen karakter, maar bezienswaardigheden, bars, restaurants en winkels zijn altijd in de nabijheid. Nadat u bent ingecheckt kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan een van de optionele excursies. Tijdens de Manilla stadstour bezoekt u onder andere de wijk Intramuros, de San Agustin kerk, de Quiapo kerk en de indrukwekkende mausoleums op het Chinese kerkhof. Alternatieve stadstours zijn Exploring old Manila en Manila-The Local Way. Er zijn ook dagexcursies naar de natuur buiten Manilla beschikbaar zoals de Tagatytay Ridge Tour en de Taal Trekking tour. (O op dag 3)

Dag
4

Manilla – Banaue

Vandaag start uw minirondreis door het noorden van het eiland Luzon. Na het ontbijt wordt u opgehaald en rijdt u noordwaarts de stad uit. U zult meteen merken hoe chaotisch Manilla kan zijn in de ochtendspits. Voor de afwisseling rijdt u langs een kleurrijke bloemenmarkt en langs ‘carinderias’ (eenvoudige, maar verse maaltijden) en ‘lechon’ (geroosterd varken) eetstalletjes. Eenmaal de stad uit rijdt u over de centrale vlaktes van Luzon, met rijst- en graanvelden, boeren die altijd wel iets oogsten en waterbuffels die zich in de modder vermaken.

Het klimaat wordt koeler en u rijdt steeds verder de bergen in, over de 920 meter hoge Dalton pas en met uitzichten over de Sierra Madre en Carabello bergketens. Vanaf Bagabag gaat de weg steeds meer slingeren en halverwege ligt Lagawe, de hoofdstad van de Ifuago, ‘mensen van de hoge bergen’. De Ifuago staan ondermeer bekend om hun prachtige houtsnijwerk. Voor u aankomt in Banaue heeft u nog een indrukwekkend uitzicht over het bergachtige gebied vol rijstterrassen. Dit zijn de grootste rijstvelden ter wereld! Aan de ingenieuze bouw van deze terrassen kunt u afleiden hoe geavanceerd de technieken van de Ifugao bevolking zijn geweest. Laat in de middag komt u in Banaue aan. (O,L,D)

Dag
5

Banaue – Batad – Banaue

Met een lokale jeepney (het karakteristieke vervoermiddel op de Filipijnen dat het midden houdt tussen een truck en een bus) rijdt u naar het startpunt voor de trekking naar Batad. In een klein uur wandelt u omhoog en omlaag over bergpaden en langs de rijstterrassen met adembenemende uitzichten. Aangekomen in Batad geniet u van een heerlijke lunch en kunt u op uw gemak het dorpje bekijken. Wilt u nog meer wandelen, dan kunt u de avontuurlijke tocht naar de Tappiya waterval ondernemen. Deze uitdagende wandeling gaat over smalle paadjes en steile stukken, maar u wordt wel beloond met een prachtige waterval en de mogelijkheid tot een verfrissende duik. Aan het einde van de middag reist u weer terug naar Banaue. (O,L,D)

Dag
6

Banaue – Sagada

U verlaat Banaue en via Mount Polis, de derde hoogste berg van Ifugao komt u aan in het plaatsje Bontoc. Ook hier ziet u rijstterrassen, maar deze zijn lager in hoogte en versterkt met stenen uit de nabijgelegen Choco rivier. Tussen de rijstterrassen verbouwt men zoete aardappelen en groenten en ziet u de ‘allang’, schuren waar men de landbouwmaterialen en extra oogsten bewaart. Vervolgens reist u verder naar Sagada, dat bekend staat om zijn unieke begrafenisrituelen. De overledenen worden in dennenhouten kisten geplaatst in grotten of op randen of in spleten van de kalksteenkliffen, de zogenaamde hangende graven. U bezoekt de Lumiang grot, een heilige begraafplaats, waar u oude grafkisten zult zien en volgt een wandelpad naar een uitzichtpunt vanwaar u de hangende graven kunt zien. (O,L,D)

Dag
7

Sagada – Baguio – Manilla

Net als op dag 4 wordt het vandaag een lange reisdag, maar onderweg zijn er prachtige uitzichten, bezienswaardigheden en enkele stops. U rijdt over Kennon road, de oudste weg in het Cordilleras gebergte en aangelegd door de Amerikanen in 1903. Via vele haarspeldbochten komt u langs Lion’s Head, een standbeeld dat synoniem staat voor de stad Baguio. Via de Bridal Veil watervallen bereikt u Pangasinan waar u de plaatselijke markt bezoekt waar volop wordt gehandeld in fruit en groente. De laatste stop voor Manilla is in Bacolor, een plaatsje dat in 1991 hard geraakt werd door lavastromen van de uitbarsting van de Pinatubo vulkaan. Vroeg in de avond arriveert u in Manilla en wordt u bij uw hotel afgezet. (O,L)

Dag
8

Manilla – Boracay

Op het afgesproken tijdstip wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Na de indrukwekkende culturele ervaringen in het noorden van de Filipijnen gaat u nu prachtige en idyllische eilanden ontdekken. In circa anderhalf uur vliegt u naar het eiland Boracay, één van de eilanden met de mooiste stranden van de Filipijnen. Het bekendste strand is White Beach aan de westkust. Aan dit vier kilometer lange strand is het heerlijk vertoeven met de beste restaurants, strandtentjes en leuke winkeltjes. U verblijft drie nachten op Boracay. (O)

Dag
9-10

Boracay

Twee vrije dagen om te genieten van dit prachtige eiland. Trek er op uit om de andere prachtige stranden te ontdekken, u kunt watersporten beoefenen zoals kayakken, surfen, snorkelen, suppen of duiken of boek een lokale excursie naar grotten en zoetwaterbronnen. Naast prachtige stranden kent Boracay ook een binnenland met jungle, rivieren en wilde dieren. (O)

Dag
11

Boracay – El Nido

Vandaag vliegt u van het ene paradijs naar het volgende paradijs, El Nido in het noorden van het eiland Palawan. Na aankomst op de luchthaven van El Nido volgt een transfer naar uw hotel, gelegen aan het strand van Lio. (O)

Dag
12-13

El Nido

Op dag 12 maakt u een island hopping tour om een goed beeld van deze prachtige regio te krijgen. U bezoekt de small & big lagoon, Shimizu eiland waar u luncht op het strand, 7 Commando Beach en de Secret Lagoon. Een heerlijk ontspannen excursie. De rest van de dag en de volgende dag is ter vrije besteding. U kunt genieten aan het strand, aan het zwembad of ter plaatse een optionele excursie boeken zoals kayakken, suppen, surfen of een andere island hopping tour. Uw hotel is gelegen op een modern landgoed met diverse hotels en een uitgebreid aanbod aan bars en restaurants. (O. L op dag 12)

Dag
14

El Nido – Manilla

Er komt helaas een einde aan uw paradijselijke ervaringen en per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Manilla. Na aankomst vervolgt u uw reis met de internationale vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Aankomst in Amsterdam

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany