vanaf € 1794,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Reis per oldtimer met privé-chauffeur
Verblijf in kleinschalige Casa Particulares. Mocht u tijdens deze rondreis liever in hotels verblijven dan is dat mogelijk tegen een meerprijs op basis van beschikbaarheid. Wij maken graag een offerte op maat
Wilt u naar Cuba reizen, zorgt u dan dat u op tijd uw boeking maakt!
Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis per KLM, luchthavenbelasting en verblijf in een tweepersoonskamer o.b.v. logies en ontbijt
Inclusief strandverlenging in Varadero op basis van All Inclusive, ook langer verblijf mogelijk
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER REIZEN NAAR CUBA

Veel reizigers willen Cuba nog bezoeken voordat het authentieke karakter verloren gaat door de komst van grote aantallen toeristen uit Amerika. Deze ontwikkeling leidt momenteel tot een enorme druk op de beschikbaarheid van hotelkamers en huurauto’s. Veel reisorganisaties hebben daarom besloten om tijdelijk geen reizen naar Cuba meer te verkopen. Wij zetten ons graag in om uw reis naar Cuba te verzorgen, onder de volgende voorwaarden:

• Er worden uitsluitend offertes uitgebracht voor reizen met vertrek vanaf 1 maand na aanvraag van de offerte.

• Houdt u er rekening mee dat het lang duurt voordat uw geboekte reis voor 100% bevestigd kan worden.

 

Reizen met privé-chauffeur

Reizen per oldtimer met privé-chauffeur is een unieke vorm van reizen door Cuba. Het lijkt op het eerste gezicht wellicht duurder dan een rondreis waarbij u zelf een auto bestuurt. Het verschil in prijs is echter zeer beperkt als u bij een autorondreis alle meerkosten zoals verzekeringen en benzine meerekent. Groot voordeel van reizen met een privé-chauffeur is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden van de juiste route, wat in Cuba nogal eens voor uitdagingen kan zorgen. Het enige waar u zich mee bezig hoeft te houden, is genieten van uw rondreis!

Casas Particulares

Casas Particulares betekent letterlijk ‘privé-huizen’. Deze particuliere pensions zijn kleinschalig en typisch Cubaans. De faciliteiten zijn niet vergelijkbaar met die in hotels, stelt u zich daarom in op enig gebrek aan comfort. Houdt u er rekening mee dat u bij Cubanen thuis verblijft die (vaak) alleen Spaans spreken. Voor flexibele en avontuurlijk ingestelde reizigers is een verblijf in Casas Particulares een unieke belevenis. Geen andere manier van reizen in Cuba brengt u zo dicht bij het dagelijks leven van Cuba. Mocht u tijdens deze rondreis liever in hotels verblijven dan is dat mogelijk tegen een meerprijs op basis van beschikbaarheid.

 

Dag
1

Amsterdam – Havana

Vandaag vliegt u per KLM naar het swingende Havana. Er staat een oldtimer voor u klaar om u naar uw accommodatie te rijden voor een verblijf van drie nachten.

Dag
2

Havana

Vrij te besteden dag in Havana. De stad kent drie delen: het historisch centrum (Havana Vieja), Centro Havana en Vedado, waar prachtige oude villa’s staan die tegenwoordig vaak in gebruik zijn door de regering. Het oude centrum kunt u gemakkelijk te voet verkennen. Terwijl u door de smalle straatjes en over de mooie pleinen loopt, ziet u prachtige koloniale gebouwen en kunt u zich wellicht voorstellen welke grandeur deze stad in het verleden moet hebben gehad. Ook bezienswaardigheden zoals het Capitolio Nacional (gebouwd naar een model van het Capitool in Washington) en het Teatro Garcia Lorca zijn binnen loopafstand. Het historisch centrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Een wandeling over de kilometerslange boulevard Malécon is ook de moeite waard. Elke avond komt Havana daar tot leven, maar ook overdag is het een leuke plek om te bezoeken. U kunt er naartoe lopen, of voor een klein bedrag een fietstaxi nemen. Een leuke ervaring, en goed voor de lokale economie. ’s Avonds kunt u op veel plekken in de stad genieten van de live-muziek waar Cuba zo bekend om is. Voor veel reizigers (mede) een reden om Cuba te bezoeken. Optioneel kunt u vandaag een stadstour maken, uiteraard per oldtimer. (O)

Dag
3

Havana – Viñales – Havana

U maakt vandaag per oldtimer een dagexcursie naar de vruchtbare vallei bij Viñales, in de provincie Pinar del Rio ten westen van Havana. In het glooiende landschap rijzen opvallende en met bomen begroeide kalksteenformaties uit de rode aarde omhoog. Deze worden ‘mogotes’ genoemd. In de vallei bevinden zich ook grotten, warmwaterbronnen en tabaksplantages. Volgens de Cubanen worden de beste sigaren ter wereld hier geproduceerd. In het landschap zult u her en der schuren zien waar tabaksbladeren te drogen hangen, of paard-en-wagens passeren die de tabaksbladeren naar de fabriek vervoeren. (O)

Dag
4

Havana – Cienfuegos

In typisch Cubaanse stijl wordt u de komende vier dagen per oldtimer door een privé-chauffeur rondgereden. Uw oldtimer is met zorg gerestaureerd en met veel aandacht en liefde onderhouden. Bovendien is de auto uitgerust met airco. De kans is groot dat zelfs Cubanen naar u zullen omkijken! U bepaalt onderweg naar uw volgende overnachtingadres zelf waar u wilt stoppen en welke bezienswaardigheden u wilt bezoeken. Uiteraard kan de Engelssprekende chauffeur, die ook fungeert als uw gids, daarbij tips en adviezen geven. Vandaag rijdt u naar de provinciehoofdstad Cienfuegos, gelegen aan de baai van Jagua. Centraal punt in de stad is het plein Parque José Martí, omringd door cafés, winkels en mooie historische gebouwen. Op ongeveer 15 km van de stad ligt de mooiste botanische tuin van Cuba: Jardín de Jagua. U verblijft een nacht in Cienfuegos. (O)

Dag
5

Cienfuegos – Trinidad

Een korte rit naar Trinidad. Dit plaatsje behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en is een historisch openluchtmuseum. Het schilderachtige centrum is weergaloos fotogeniek. Afgezien van een paar oldtimers die onderdeel lijken van het decor, is het oude centrum autovrij. Langs de hobbelige, geplaveide straatjes staan prachtige koloniale herenhuizen met houten en gietijzeren hekwerken voor de ramen. In tegenstelling tot elders in Cuba zijn de huizen hier mooi gerestaureerd en is van vergane glorie weinig sprake. Overal wordt live muziek gespeeld, soms nog door krasse oude muzikanten die tot de generatie van de Buena Vista Social Club behoren. Rond de Plaza Mayor bevinden zich prachtig bewaarde straten en gebouwen uit de Spaans koloniale tijd. Overnachting in Trinidad. (O)

Dag
6

Trinidad – Sancti Spiritus – Santa Clara

Via Sancti Spiritus op weg naar Santa Clara. Aan de rand van de stad staat het imposante Che Guevara monument en het bijbehorende Museo Histórico de la Revolución. Wij adviseren u om het museum en monument te bezoeken. Er wordt op overzichtelijke wijze informatie gegeven over de socialistische strijd in Cuba en over de rol die Che Guevara en Fidel Castro hierin speelden. U slaapt in Santa Clara. (O)

Dag
7

Santa Clara – Varadero

Na het ontbijt rijdt u naar Varadero, waar u afscheid neemt van ‘uw’ oldtimer en chauffeur. In Varadero verblijft u in een All Inclusive resort direct aan het strand, voorzien van alle gemakken. Een comfortabele en ontspannen afsluiting van uw rondreis door Cuba. Drie overnachtingen in eenvoudige toeristenklasse Hotel Tuxpan of eerste klasse hotel Sol Palmeras op basis van All Inclusive of een ander hotel naar keuze. (AI)

Dag
8-9

Varadero

Na uw indrukwekkende reis is het heerlijk genieten van zon, zee en strand in het prachtige Varadero. (AI)

Dag
10

Varadero – Amsterdam

Geheel in stijl maakt u de transfer naar de luchthaven van Havana ook weer in een fraaie oldtimer. Vervolgens vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
11

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.