vanaf € 1910,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Reis per oldtimer met privé-chauffeur
Verblijf in kleinschalige Casa Particulares. Mocht u tijdens deze rondreis liever in hotels verblijven dan is dat mogelijk tegen een meerprijs op basis van beschikbaarheid. Wij maken graag een offerte op maat
Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in een tweepersoonskamer o.b.v. logies en ontbijt
Inclusief strandverlenging in Varadero op basis van All Inclusive, ook langer verblijf mogelijk
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Reizen met privé-chauffeur

Reis per oldtimer met privé-chauffeur door Cuba. Een unieke manier om het land te ontdekken! Het lijkt in eerste instantie wellicht duurder dan een rondreis waarbij u zelf een auto bestuurt. Het verschil in prijs is echter zeer beperkt als u bij een autorondreis alle meerkosten zoals verzekeringen en benzine meerekent. Groot voordeel van reizen met een privé-chauffeur is bovendien dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden van de juiste route. Dit kan namelijk in Cuba nogal voor uitdagingen zorgen. Het enige waar u zich mee bezig hoeft te houden, is genieten!

Casas Particulares

Casas Particulares betekent letterlijk ‘privé-huizen’. Deze particuliere pensions zijn kleinschalig en typisch Cubaans. Het is de Cubaanse variant van een Bed & Breakfast. U heeft er overigens wel een eigen badkamer. Voor flexibele en avontuurlijk ingestelde reizigers is een verblijf in deze particuliere pensions een unieke belevenis. Geen andere manier van reizen in Cuba brengt u namelijk zo dicht bij het dagelijks leven van Cuba. Houdt u er wel rekening mee dat u bij Cubanen thuis verblijft die (vaak) alleen Spaans spreken. 

 

Dag
1

Amsterdam – Havana

Vandaag vliegt u naar het swingende Havana. Er staat een oldtimer klaar voor de transfer naar uw accommodatie. U verblijft drie nachten in Havana.

Dag
2

Havana

U gaat Havana verkennen. De stad kent drie delen: het historisch centrum (Havana Vieja), Centro Havana en Vedado, waar prachtige oude villa’s staan. Deze villa’s zijn tegenwoordig vaak in gebruik door de regering. Het historisch centrum van Havana behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. U kunt het gemakkelijk te voet verkennen. Terwijl u door de smalle straatjes en over de mooie pleinen loopt, ziet u prachtige koloniale gebouwen. Zo kunt u zich wellicht voorstellen welke grandeur deze stad in het verleden moet hebben gehad. Ook bezienswaardigheden zoals het Capitolio Nacional en het Teatro Garcia Lorca zijn binnen loopafstand. Wist u trouwens dat het Capitolio is gebouwd naar een model van het Capitool in Washington?

Een wandeling over de kilometerslange boulevard Malécon is ook de moeite waard. Elke avond komt Havana daar tot leven. Maar ook overdag is deze boulevard een leuke plek om te bezoeken. U kunt er naartoe lopen, of voor een klein bedrag een fietstaxi nemen. Dat is een leuke ervaring én goed voor de lokale economie. ’s Avonds kunt u op veel plekken in de stad genieten van de livemuziek waar Cuba zo bekend om is. Voor veel reizigers is de muziek (mede) een reden om Cuba te bezoeken. Optioneel kunt u vandaag een stadstour maken, uiteraard per oldtimer. (O)

Dag
3

Havana – Viñales – Havana

U maakt vandaag per oldtimer een dagexcursie naar de vruchtbare vallei bij Viñales. Deze ligt in de provincie Pinar del Rio, ten westen van Havana. In het glooiende landschap rijzen hier opvallende kalksteenformaties uit de rode aarde omhoog. Deze worden ‘mogotes’ genoemd en zijn veelal begroeid met bomen. In deze vallei zijn ook grotten, warmwaterbronnen en tabaksplantages. Volgens de Cubanen worden de beste sigaren ter wereld hier geproduceerd. U passeert zowel de schuren, waar de tabaksbladeren liggen te drogen, als de paard-en-wagens die de tabaksbladeren naar de fabriek vervoeren. (O)

Dag
4

Havana – Cienfuegos

In Cubaanse stijl wordt u de komende vier dagen per oldtimer door een privé-chauffeur rondgereden. Uw oldtimer is met zorg gerestaureerd en met veel aandacht en liefde onderhouden. Bovendien is de auto uitgerust met airco. U bepaalt onderweg zelf waar u wilt stoppen en welke bezienswaardigheden u wilt bezoeken. Uw chauffeur spreekt beperkt Engels (een professionele Engelssprekende gids kunt u optioneel bijboeken). Hij kan u eventueel tips en adviezen geven. Vandaag rijdt u naar de provinciehoofdstad Cienfuegos, die aan de baai van Jagua ligt. Centraal punt in deze stad is het plein Parque José Martí. Het wordt omringd door cafés, winkels en mooie historische gebouwen. Op ongeveer 15 kilometer van deze stad ligt de mooiste botanische tuin van Cuba: Jardín de Jagua. U verblijft een nacht in Cienfuegos. (O)

Dag
5

Cienfuegos – Trinidad

Een korte rit naar Trinidad. Dit plaatsje behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en is een historisch openluchtmuseum. Het schilderachtige centrum is weergaloos fotogeniek. Afgezien van een paar oldtimers die onderdeel lijken van het decor, is het oude centrum autovrij. Langs de hobbelige, geplaveide straatjes staan prachtige koloniale herenhuizen met houten en gietijzeren hekwerken voor de ramen. In tegenstelling tot elders in Cuba zijn de huizen hier mooi gerestaureerd. Van vergane glorie is in Trinidad daarom weinig sprake. Overal wordt in dit stadje live muziek gespeeld. Soms nog door krasse oude muzikanten die tot de generatie van de Buena Vista Social Club behoren. Overnachting in Trinidad. (O)

Dag
6

Trinidad – Sancti Spiritus – Santa Clara

Via Sancti Spiritus gaat u op weg naar Santa Clara. Aan de rand van deze stad staat het imposante Che Guevara monument en het bijbehorende Museo Histórico de la Revolución. Wij adviseren u om beiden te bezoeken. Er wordt op overzichtelijke wijze informatie gegeven over de socialistische strijd in Cuba en over de rol die Che Guevara en Fidel Castro hierin speelden. U overnacht in Santa Clara. (O)

Dag
7

Santa Clara – Varadero

Na het ontbijt rijdt u naar Varadero. Hier neemt u afscheid van ‘uw’ oldtimer en chauffeur. In Varadero verblijft u in een All Inclusive resort direct aan het strand, dat voorzien is van alle gemakken. Uw verblijf aan dit heerlijke strand is een comfortabele afsluiting van uw rondreis door Cuba. Drie overnachtingen in eerste klasse hotel Sol Palmeras of Meliá Las Antillas op basis van All Inclusive of een ander hotel naar keuze. (AI)

Dag
8-9

Varadero

Na alle indrukken van uw rondreis door Cuba geniet u heerlijk van zon, zee en strand in het prachtige Varadero. (AI)

Dag
10

Varadero – Amsterdam

Geheel in stijl maakt u de transfer naar de luchthaven van Havana ook weer in een fraaie oldtimer. Vervolgens vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
11

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany