vanaf € 1353,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in unieke kleinschalige en sfeervolle hotels
Maak een paardrijdtocht of relax in de warmwaterbronnen nabij de Arenal vulkaan
Bezoek het ongerepte nevelwoud van Monteverde
Relax op het strand van het vissersstadje San Juan del Sur
Ontdek de koloniale steden Granada en León
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met één van onze bouwstenen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Vanaf 1 november 2019 is de autohuur niet meer inbegrepen in de prijs. Op de autohuurpagina’s van Nicaragua & Costa Rica kunt u meer informatie vinden over de verschillende type auto’s en bijbehorende prijzen. U kunt op deze manier zelf kiezen welk type auto het beste past bij uw wensen.

Dag
1

Amsterdam – San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor één overnachting.

Dag
2

San José – Arenal (140 km)

Nadat uw huurauto bij uw hotel is afgeleverd, vertrekt u voor een ca. 4 uur durende rit naar Arenal. Het eerste wat u ziet is de 1.633 meter hoge Arenal vulkaan, één van de meest actieve vulkanen van Latijns-Amerika. Veelal spuit de vulkaan rook en vooral op een heldere dag is de hete lava die langs de helling loopt goed zichtbaar. Het toeristische dorpje La Fortuna ligt aan de voet van de Arenal vulkaan. In de buurt vindt u veel natuurlijke warmwaterbronnen. Tegenover de vulkaan ligt Lago Arenal, een sprankelend meer dat erg geliefd is door windsurfers. (O)

Dag
3

Arenal

De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten. Zo kunt u baden in de warmwaterbronnen, paardrijden, kajakken, vissen of wandelen door de jungle. Het is ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en de thuisbasis voor een aantal zeldzame planten- en diersoorten. U kunt hier bijvoorbeeld rivierschildpadden, leguanen, apen, kaaimannen, poema’s en jaguars tegenkomen. Er vliegen ook talloze vogels rond waaronder de roze lepelaar, de witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar. (O)

Dag
4

Arenal – Monteverde (175 km)

Vandaag heeft u een inspannende rit van ca. 3,5 uur voor de boeg. Het eerste stuk van deze mooie route leidt langs het fotogenieke Lago Arenal. Daarna rijdt u in zuidelijke richting naar het authentieke bergdorpje Monteverde. Tijdens het laatste gedeelte van deze avontuurlijke rit, over een steile en onverharde weg, komt uw 4-wheel drive u zeker van pas. In Monteverde, gelegen op 1.600 meter hoogte, vindt u één van de meest zeldzame ecosystemen ter wereld, het nevelwoud. Doordat de warme lucht uit lager gelegen gebieden hier botst tegen de steile berghelling, is het woud met grote regelmaat in mist gehuld. Het Monteverde Cloud Forest Reserve biedt een indrukwekkende variëteit aan flora en fauna. Door de hoge vochtigheidsgraad groeien de verschillende bomen en planten door en over elkaar heen. Het reservaat herbergt meer dan 500 verschillende vogelsoorten en is daarom een paradijs voor vogelliefhebbers. Neem uw verrekijker mee en probeer de zeldzame quetzal te spotten! (O)

Dag
5

Monteverde

Monteverde biedt veel excursiemogelijkheden. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Monteverde Cloud Forest Reserve of Santa Elena Cloud Forest Reserve en wandelen over de junglepaden. U kunt ook op grote hoogte tussen de boomtoppen doorlopen via een traject van verschillende hangbruggen. Een leuke manier om het nevelwoud eens van een ander oogpunt te bekijken. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen bij de Sky Trek en de route zwevend langs stalen kabels afleggen. Een bezoek aan de kolibrie- of vlindertuin is ook een aanrader. (O)

Dag
6

Costa Rica: Monteverde – Peñas Blancas (190 km)

Nicaragua: Peñas Blancas – San Juan del Sur (45 km)

Nadat u de bergweg bent afgedaald, rijdt u over de hoofdweg via Liberia richting de hooglanden van Guanacaste. Tijdens deze rit ziet u hoe het regenwoud langzaam overgaat in droog woud. Na ca. 4 uur arriveert u in Peñas Blancas, de grensovergang met Nicaragua. Hier levert u de huurauto op de afgesproken tijd in. Na afhandeling van de douaneformaliteiten neemt u de nieuwe huurauto in ontvangst en begint u aan het Nicaraguaanse deel van uw autorondreis. U rijdt in ca. 1 uur naar uw hotel in San Juan del Sur. (O)

Dag
7-8

San Juan del Sur

Het kustplaatsje San Juan del Sur is gelegen in het zuidwesten van Nicaragua in een prachtige hoefijzervormige baai in de Grote Oceaan. Het telt iets meer dan 20.000 inwoners die voornamelijk van de visvangst leven. San Juan del Sur werd uitgeroepen als Tourist City van Nicaragua vanwege haar geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Naast kleurrijke huisjes vindt u er vele gezellige barretjes en restaurants waar u heerlijk vis kunt eten. U heeft twee volle dagen om op verkenning te gaan. U kunt de nabijgelegen stranden bezoeken. Chacocente, Punta Sardinas, Popoyo, El Yangui, La Flor en Majahual zijn slechts een kleine greep uit de prachtige stranden in de omgeving. San Juan del Sur wordt ook gezien als een echt surfersparadijs. Omdat het stadje in een baai ligt, is het constant perfect surfweer. In het wildreservaat La Flor komen elk jaar tussen juli en januari 3.000 schildpadden ’s nachts hun eieren op het strand leggen. Een unieke belevenis die slechts op een zeer beperkt aantal stranden in de wereld plaatsvindt. Ook komt in dit reservaat de Parrot schildpad voor, de grootste en meest bedreigde zeeschildpad. (O)

Dag
9

San Juan del Sur – Granada (80 km)

Na het ontbijt stapt u weer in uw auto en rijdt u in ca. 2 uur naar de historische stad Granada, gelegen aan de noordelijke oever van het Meer van Nicaragua en aan de voet van de Mombacho vulkaan. Granada is gesticht in 1524 en is daarmee de oudste stad in Midden-Amerika. In dit charmante koloniale stadje vindt u nauwe straatjes met authentieke paardenkoetsjes, kleurrijke huizen, prachtige pleinen en gebouwen. (O)

Dag
10

Granada

Vandaag kunt u op verkenning gaan in Granada en omgeving. Parque Central wordt omgeven door schitterende koloniale gebouwen zoals de kathedraal van Nuestra Señora de la Asunción uit 1900. Dit is de ideale plaats voor een heerlijk kopje Nicaraguaanse koffie. De omgeving met het prachtige neo-klassieke gebouw van Casa Pellas en het oude stadhuis vormt de perfecte setting om te relaxen en de lokale sfeer te proeven. Vanaf Parque Central kunt u door Calle la Calzada naar het Meer van Nicaragua lopen. In deze straat vindt u vele terrasjes en restaurantjes. Andere interessante bezienswaardigheden zijn het oude Spaanse munitiefort Fortín de la Pólvera, de kerken Xalteva en La Merced, het San Francisco klooster uit 1524 met een interessante collectie precolumbiaanse beelden en Casa de los Leones met de prachtig versierde deur. Verder is het mogelijk om een boottocht te maken op het Meer van Nicaragua. U vaart door kanalen, tussen de 356 door lava gevormde eilandjes en langs de oevers van het meer. Geniet van de schitterende omgeving, het aanwezige wildlife en de vele fotogenieke plekken. Ook kunt u een excursie maken naar de Mombacho vulkaan, gelegen op een hoogte van 1.345 meter. De toegang naar de top van de vulkaan gaat via een smalle en steile weg. Eenmaal boven aangekomen, kunt u wandelen naar de uitgedoofde krater en genieten van een adembenemend uitzicht. Uniek is de dwergflora in dit gebied net als de prachtige bloemen zoals orchideeën en bromelia’s. (O)

Dag
11

Granada – León (140 km)

’s Ochtends rijdt u in ca. 2,5 uur naar de koloniale stad León, gelegen in het noorden van Nicaragua. León werd in 1524 gesticht door de Spanjaarden op de hellingen van de Momotombo vulkaan. De voortdurende aardbevingen en vulkaanuitbarstingen maakten het verblijf in de stad niet veilig. Daarom werd de stad in 1610 zo’n 30 km in de richting van de oceaan verplaatst. De ruïnes van de oude stad, León Viejo, staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en kunnen nog steeds worden bezocht. León is niet alleen het culturele centrum van Nicaragua maar ook de belangrijkste universiteitsstad. Verder telt de stad talloze kerken, elk met prachtige religieuze kunst, eigen architectuur en kleurstelling. De barokke La Recolección, de Laborío en de Calvario kerken zijn hier voorbeelden van. Vanaf het dak van de kathedraal van León heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende vulkanen. De Sutiaba kerk, gebouwd in 1700, is geheel gerenoveerd zodat de originele kleuren en het houtwerk goed te zien zijn. De nabijgelegen 500 jaar oude boom, waar de Spanjaarden het Indiaanse opperhoofd Adiax aan ophingen, biedt nu schaduw aan de bezoekers. Een andere interessante bezienswaardigheid is het huis waar de beroemde Nicaraguaanse dichter Rubén Darío opgroeide en dat nu een museum is. (O)

Dag
12

León

Vandaag kunt u de omgeving van León verkennen. Op 15 minuten rijden van de stad ligt Hervideros de San Jacinto, een gebied met vele kleine kraters, borrelende modder en kokend water. Hier kunt u een wandeling maken langs spuitende geisers en genieten van de spectaculaire omgeving. Op 45 km ten noorden van León ligt het plaatsje Chichigalpa waar u suikerplantages, een suikermolen en de beroemde rumfabriek Flor de Cana vindt. Hier kunt u tijdens een rondleiding alles te weten komen over het distillatieproces. Na afloop kunt u zelf de verschillende soorten rum uitproberen. Een andere optie is een bezoek aan het Isla Juan Venado Natuurreservaat. Dit gebied, gelegen aan de Pacifische kust, bestaat uit stranden en mangrovebossen. Tijdens een tocht per boot of kajak kunt op zoek gaan naar vogels, leguanen, krabben en kaaimannen. Tussen augustus en december komen de Olive Ridley zeeschildpadden hier aan land om op het strand hun eieren te leggen. (O)

Dag
13

León – Managua (95 km)

Na het ontbijt rijdt u in ca. 2 uur naar de luchthaven van Managua waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam. (O) 

Dag
14

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany