vanaf € 1458,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de schitterende onderwaterwereld in Cahuita Nationaal Park
Koffieplantages en suikerrietvelden in Turrialba
Bezoek Quetzales Nationaal Park vanuit San Gerardo de Dota
Ga walvissen of dolfijnen spotten aan de Pacifische kust
Manuel Antonio Nationaal Park
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met een van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route van en naar Puerto Viejo.

 

Dag
1

Amsterdam – San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Aansluitend volgt de transfers naar uw hotel voor de overnachting.

Dag
2

San José – Puerto Viejo (ca. 230 km)

In de ochtend wordt uw huurauto afgeleverd in het hotel. Uw avontuur door Costa Rica begint! U rijdt in 4½ uur naar het vissersdorpje Puerto Viejo aan de Caraïbische kust. Onderweg passeert u Braulio Carillo Nationaal Park, een groot natuurgebied met een grote biodiversiteit en flinke verschillen in hoogte. Meer dan 90% van het nationale park is oerbos. De Caraïbische kust biedt mooie stranden, een ontspannen sfeertje met reggae muziek, leuke bars en restaurantjes. U verblijft twee nachten in Puerto Viejo. (O)

Dag
3

Puerto Viejo 

Geniet van het strand en het warme water van de Caraïbische Zee. Of breng een bezoek aan het nabijgelegen Cahuita Nationaal Park, bekend om zijn prachtige koraalriffen. U kunt hier mooi snorkelen (het beste zicht onder water heeft u van februari tot en met april), fietsen en paardrijden. Cahuita Nationaal Park heeft ook de mooiste stranden van Costa Rica. Het nationale park is goed bereikbaar en biedt goede faciliteiten voor bezoekers. Een andere optie voor vandaag is een excursie naar Puerto Vargas Nationaal Park. Hier leven apen, toekans, papegaaien en vele andere wilde dieren. U vindt er een overweldigende flora. (O)

Dag
4

Puerto Viejo – Turrialba (ca. 160 km)

Na het ontbijt rijdt u in 3½ uur naar het landinwaarts gelegen Turrialba, een rustig plaatsje in een landelijke omgeving. Het is bekend om de koffieplantages en suikerrietvelden. Op de achtergrond ziet u het imposante Turrialba gebergte met de gelijknamige vulkaan. De prachtige omgeving kunt u ontdekken tijdens een mountainbiketocht of op de rug van een paard. Turriaba is ook de thuisbasis van het Tropical Argricultural Reseach and Higher Education Center (CATIE) dat zich toelegt op onderzoek in het belang van duurzame landbouw en natuurbehoud. Iets buiten Turrialba ligt het archeologisch monument van Guayabo. Een overnachting in Turrialba. (O)

Dag
5

Turrialba – San Gerardo de Dota (ca. 120 km)

Na een mooie rit van 3½ uur langs Cerro de la Muerte, één van Costa Rica’s hoogste bergtoppen, bereikt u de sfeervolle Trogon Lodge. Deze lodge ligt op ca. 2.000 meter hoogte in een prachtig gebied met een rijke flora. Naast talloze volgelsoorten komt hier ook de zeldzame quetzal voor. Het nationale park in deze regio is ook naar deze vogel vernoemd. Geniet van de natuur en de geluiden van de jungle. Twee overnachtingen in San Gerardo de Dota. (O)

Dag
6

San Gerardo de Dota

Vanuit de lodge kunt u wandelen, paardrijden of vogels observeren. (O)

Dag
7

San Gerardo de Dota – Uvita (ca. 120 km)

Vandaag rijdt u in 3½ uur naar de Pacifische kust. Tegen de heuvels, verscholen in een privéreservaat, ligt de Cusinga Lodge, uw verblijfplaats voor twee nachten. De lodge grenst aan het Ballena Marine Nationaal Park met het grootste koraalrif van de Grote Oceaan. Naast bultrugwalvissen, die hier van december tot april naartoe komen, kunnen er ook verschillende soorten dolfijnen gespot worden. De uitgestrekte stranden zijn nog rustig en uitstekend geschikt om te zwemmen, snorkelen of te surfen. De combinatie van jungle, het uitbundige zeeleven en prachtige vergezichten maken dit gebied tot een unieke plek. (O)

Dag
8

Uvita

Verken Uvita en omgeving op eigen gelegenheid. (O)

Dag
9

Uvita – Manuel Antonio Nationaal Park (ca. 70 km)

U rijdt in 1½ uur langs de kust van Uvita naar Manuel Antonio Nationaal Park. Dit is één van de mooiste nationale parken van Costa Rica. In het park vindt u mangroves, moerassen, tropisch regenwoud met een uitbundige flora en fauna en prachtige ongerepte stranden. Twee overnachtingen in Manuel Antonio Nationaal Park. (O)

Dag
10

Manuel Antonio Nationaal Park

Trek er met een gids op uit naar het nationale park, ga mee met een paardrijdtocht door de bergen of maak een tocht per kayak door de riviermonding van Isla Damas. Houdt u meer van spanning en sensatie? Boek dan een raftingtocht over de Rio Naranja. (O)

Dag
11

Manuel Antonio Nationaal Park – San José (ca. 160 km) – Amsterdam

Vanuit Manuel Antonio rijdt u in 4 uur terug naar San José. De afstand is niet groot, maar omdat u vanuit het nationale park over smalle wegen door een heuvelrijk gebied reist, bent u lang onderweg. In San José levert u de huurauto op de luchthaven in en checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
12

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

 

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.