vanaf € 1739,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de prachtige noordoostkust van Brazilië
Leer meer over de Braziliaanse cultuur en geschiedenis in Olinda & Natal
Bezoek charmante vissersplaatjes en de mooiste stranden van Brazilië
Verblijf in sfeervolle pousada's
Uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Recife – Olinda

Vertrek vanaf Amsterdam naar Recife via Fortaleza of Rio de Janeiro. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel in Olinda.

Dag
2

Olinda

Vandaag maakt u al wandelend kennis met zowel Recife als Olinda. Recife staat, vanwege de eilandjes, rivieren en bruggen, ook wel bekend als het Braziliaanse Venetië. De wandeltour start bij Praça da Republica, een plein met mooie gebouwen. Na een bezoek aan de Capela Dourada, een vergulde kerk met een diversiteit aan schilderijen, wandelt u verder naar het Carmo plein, kerk en klooster. Op het autovrije plein Patio de São Pedro vindt u bars, restaurants, kleurrijke huizen en de Sint-Pieterskerk. Hierna gaat de wandeling verder naar Forte das Cinco Pontas. Dit fort is gebouwd op de plek van een Nederlands fort dat stamt uit 1630. Het is nu een stadsmuseum waar de geschiedenis en cultuur van Recife wordt tentoongesteld. Een gedeelte van het havengebied van Recife is gesticht door de Nederlanders. U ziet hier dan ook vier verdiepingen tellende herenhuizen terug, net als in Amsterdam.

Na de lunch wandelt u verder naar Olinda, dat eigenlijk één groot openluchtmuseum is. Olinda dateert uit 1535 en is in 1631 door de Nederlanders in brand gestoken. De stad is nu geheel gerestaureerd en één van de mooiste steden van Brazilië. Het historisch centrum staat vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heeft smalle, hellende keienstraatjes met kleurrijke koloniale huisjes, vele kunstgaleries, diverse fraaie kerken en historische gebouwen die nog herinneringen oproepen aan het koloniale verleden. Naast het prachtig gedecoreerde São Bento klooster uit 1582 en de Igreja da Sé met een weelderig gouden interieur zal uw gids ook de zwarte kant van deze stad tonen: de voormalige slavenmarkt. (O,L)

Deze excursie wordt niet op maandag uitgevoerd.

Dag
3

Olinda – Praia de Pipa (240 km)

Na het ontbijt wordt u naar het autoverhuurbedrijf gebracht. Een uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving zal u op weg helpen. Het noordoosten van Brazilië is vooral geliefd vanwege de kust en de stranden. Maar de regio is ook rijk aan geschiedenis en cultuur. Na een rit van ca. 5 uur komt u aan in het mooie Praia de Pipa. Het heldere zeewater, de witte stranden, grotten en rotsformaties maken van Praia de Pipa een prachtige bestemming. Overdag zijn de rustige stranden ideaal om te zonnen, te zwemmen en te surfen. ’s Avonds verandert Praia de Pipa in een bruisend uitgaanscentrum. Er heerst hier een gemoedelijke sfeer waar niet alleen jongeren maar ook ouderen en gezinnen met kinderen zich thuis voelen. (O)

Dag
4

Praia de Pipa

In Praia de Pipa zijn meerdere stranden te vinden waaronder het bekende Tibau do Sul en Baia do Golfinhos waar de kans bestaat wilde dolfijnen te zien. Praia de Pipa is een waar surfersparadijs en met name het strand Praia do Giz is een favoriete plek voor golfsurfers. Bij één van de surfscholen kunt u surflessen nemen. (O)

Dag
5

Praia de Pipa – São Miguel do Gostoso (180 km)

Na het ontbijt rijdt u in ca. 5 uur naar het charmante vissersplaatsje São Miguel do Gostoso. Het lange zandstrand met wuivende palmbomen en aangrenzende zandduinen is een verborgen schat van de noordoostkust. São Miguel do Gostoso is nog onontdekt door het grote toerisme. Het ligt dusdanig verstopt dat er zelfs geen bereik is met de mobiele telefoon. U verblijft in een sfeervolle kleine pousada. (O)

Dag
6

São Miguel do Gostoso

Vandaag heeft u een vrije dag in São Miguel do Gostoso. De pousada ligt op slechts een paar passen van het strand. In de tuin is een zwembad en er zijn hangmatten in de schaduw om heerlijk te kunnen relaxen na een strandwandeling. (O)

Dag
7

São Miguel do Gostoso – Galos (160 km)

In ca. 4 uur rijdt u naar Galos waar de savannevegetatie en de mangrovemoerassen kenmerkend zijn voor de omgeving. Het kleine dorpje Galos ligt op een langgerekt schiereiland. Het vissersplaatsje telt slechts 400 inwoners en is alleen te bereiken per boot of per auto met vierwielaandrijving vanaf Galinhos. Het leven van de bewoners draait geheel om de visserij en de zee. Het relaxte ritme van de lokale bevolking zal u zeker bevallen. (O)

Dag
8

Galos

Vandaag heeft u een vrije dag in Galos. Vanaf het strand worden diverse boottochten georganiseerd. Ook worden er kitesurflessen gegeven of kunt u buggytochten maken door de duinen. In de late namiddag rijden veel mensen naar de vuurtoren van Galinhos om hier de mooie zonsondergang te bekijken. (O)

Dag
9

Galos – Icapuí (240 km)

Deze dag staat de langste autorit op het programma. U rijdt in ca. 6,5 uur van Galos naar Icapuí. De witte stranden, gastvrije mensen en een keur aan activiteiten maken van Icapuí een geliefde badplaats. In de jaren 70 werd Icapuí ontdekt door hippies die genoten van de afgelegen plek waar alleen wat vissers en een inheemse stam woonden. Inmiddels is Icapuí een geliefd vakantieoord. (O)

Dag
10

Icapuí

Vandaag heeft u een vrije dag om Icapuí en omgeving te verkennen. Naast kitesurfen en snorkelen kunt u er ook paardrijden en buggytochten maken door de duinen. (O)

Dag
11

Icapuí – Fortaleza (190 km) – Amsterdam

Na het ontbijt staat de laatste autorit van uw reis op het programma. U rijdt in ca. 4,5 uur naar Fortaleza. Dit is een verrassend grote en uitgestrekte stad. Met 2,4 miljoen inwoners is het één van de grootste steden van Brazilië. Op de luchthaven van Fortaleza levert u de huurauto in en vliegt u in de avond terug naar Amsterdam. (O)

Dag
12

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany