vanaf € 3286,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Alle hoogtepunten van China
Uitstekende toeristen- en middenklasse hotels of midden- en eerste klasse hotels
Ook als 11-daagse rondreis exclusief vlucht en Hong Kong te boeken
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Beijing

Vandaag vliegt u met de KLM vanaf Amsterdam naar Beijing. 

Dag
2

Beijing

’s Morgens komt u aan op de luchthaven van Beijing. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel, waar u drie nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag
3

Beijing

Het wordt een heel speciale dag, want u gaat de Grote Muur bij Badaling beklimmen. De Chinese Muur is meer dan 6.000 km lang en werd opgetrokken als verdedigingswerk tegen rondtrekkende invasielegers vanuit het noorden. De bouw hiervan heeft honderdduizenden levens gekost. Onder zeer slechte omstandigheden werkten meer dan een half miljoen arbeiders aan de Muur. Men beweert zelfs dat voor elke meter een man is gestorven. Over de Grote Muur bestaat een hardnekkige volkssage: het zou het enige door mensen vervaardigde bouwwerk zijn dat u kunt zien vanaf de maan. De Muur is wel lang, maar hij is veel te smal om zichtbaar te zijn. Ook bezoekt u vandaag de Ming Tombes, gelegen aan de voet van de Berg van het Hemelse Lange Leven. Het is de plaats die 13 van de 16 keizers van de Ming dynastie (1368-1644) bij leven uitkozen om te worden begraven. Dit alles volgens feng shui, de leer van wind en water, want de plek moest goddelijk perfect zijn. Het Ming Tombe gebied is het grootst en best bewaarde keizerlijke tombe complex ter wereld. Hoe het ook zij; als gewone sterveling kunt u slechts drie Ming tombes bezoeken: die van Chan Ling, Dingl Ling en Zhao Ling. Aan het einde van de excursie wordt u weer bij uw hotel afgezet. (O,L)

Dag
4

Beijing

Vandaag bezoekt u het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad en het Zomerpaleis. Het Plein van de Hemelse Vrede of Tiananmen-plein wordt wel het grootste plein ter wereld genoemd. Het plein is 880 m lang en 500 m breed. Op het oppervlak van 440.000 m² kunnen minstens een miljoen mensen samenkomen. In het midden van het plein staat het mausoleum waar Mao Zedong begraven ligt. Aan de noordzijde van het plein ligt de bekende Verboden Stad, wat vroeger het keizerlijk paleis was. Hier woonden 24 heersers uit de Ming en Qing dynastieën. Het paleis dateert uit 1406 en beschikt over meer dan 9000 kamers en ruimtes. Tevens huisvest het een grote collectie aan waardevolle culturele relikwieën. Het Palace Museum is het grootste paleis ter wereld en maakt deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In 1912 kwam er een einde aan het keizerrijk en korte tijd later moest de Last Emperor (kind-keizer Pu Yi) zijn residentie verlaten. In het majestueuze paleis krijgt u een onvergetelijke indruk van de omgeving waarin de Chinese keizers mochten leven. Na de lunch bezoekt u het Zomerpaleis, van oudsher een buitenverblijf van enkele dynastieën van keizers. Het Zomerpaleis bevindt zich in een enorm complex met vele tempels en paviljoenen. Het is het prototype van een Chinese tuin en wordt als een van de meest bijzondere en belangrijke tuinen van de wereld gezien. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Foxiang paviljoen, de 17 bogen brug, de lange gang, de stenen boot en de tuin van de Harmonieuze Genoegens. Deze excursie wordt niet uitgevoerd op maandag. Valt dag 4 op maandag, dan wordt uw programma aangepast en kan dit enigszins afwijken. Na de excursie wordt u naar een restaurant gebracht waar u zult genieten van een traditioneel gerecht, de Peking Eend. (O,L,D)

Dag
5

Beijing – Xi’an

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Tempel van de Hemel. Hier kwamen de keizers uit de Ming en Qing dynastie om te bidden voor een goede oogst. Het is het grootste tempelcomplex in China. Na de lunch wordt u naar het treinstation gebracht voor uw reis naar Xi’an per comfortabele high speed trein. In ca. 5 uur verruilt u wereldstad Beijing voor de oude hoofdstad Xi’an. In het verleden was Xian het oostelijke eindpunt van de Zijderoute, wat de stad een zeer kosmopolitisch karakter heeft gegeven. Xi’an is een belangrijke stad, omdat deze fungeerde als hoofdstad voor maar liefst elf keizerlijke dynastieën. Tijdens de Tang-dynastie was Xi’an zelfs de grootste stad ter wereld. Twee overnachtingen in Xi’an. (O,L)

Dag
6

Xi’an

Deze dag gaat u naar het fameuze Terracotta Leger. Duizenden krijgers en paarden staan hier in rijen opgesteld om het graf van de eerste keizer Qin Shi Huang te bewaken. Alhoewel het graf van keizer Qin Shi Huang is gevonden, is het uit respect voor de voorvaderen niet geopend. Tot op de dag van vandaag zijn er meer dan 8000 figuren opgegraven in drie ondergrondse hallen. Voetvolk, kruisboogschieters, ruiters met strijdwagens en paarden, allen stonden ze paraat voor een veldslag. Ze zijn allemaal tussen de 1,60 m en 1,80 m lang en ze zijn allemaal verschillend. Sommige staan en andere zitten knielend met gespannen pijl en boog, alsof ze zich weerden tegen de aanslag. Sommige dragen een harnas en andere zijn gekleed in een uniform. De wapens die ze dragen zijn echt en de hoofdtuigen van de paarden zijn gemaakt van brons. De beelden zijn hol en in delen gemaakt. De soldaten waren vroeger waarschijnlijk geschilderd in heldere kleuren, maar door 2000 jaar de wacht te houden zijn de kleuren verbleekt of verdwenen. Doordat de beelden gebakken zijn, zijn ze in redelijk goede staat gevonden. ’s Middags bezoekt u de Big Wild Goose pagode. De Big Wild Goose pagode maakt deel uit van de restanten van een klooster en werd in 652 gebouwd. De pagode is 60 m hoog. Het bouwwerk diende als bewaarplaats voor de boeddhistische geschriften die de rondreizende monnik Xuanzang van een jarenlange pelgrimsreis naar India mee had teruggebracht en in het Chinees had vertaald. Slechts enkele gebouwen van het tempelcomplex (dat oorspronkelijk dertien binnenplaatsen en ruim driehonderd kamers telde) hebben de tand des tijds doorstaan. Toch hebben zich er weer enkele monniken gevestigd. Als laatste bezoekt u de stadswal van Xi’An, één van de best bewaard gebleven verdedigingsmuren van China. (O,L)

Dag
7

Xi’an – Shanghai

’s Ochtends bezoekt u het Shaanxi museum waar u een tentoonstelling ziet over hoe Xi’An de bakermat werd van de Chinese cultuur. Na de lunch volgt de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Shanghai. Shanghai is een enorme metropool. De gemeente Shanghai (stad en omgeving) telt ongeveer evenveel inwoners als Nederland. De stad is erg veelzijdig: enerzijds geldt Shanghai momenteel als een van de belangrijkste economische centra van Azië, met torenhoge glas- en staalconstructies op Pudong aan de overzijde van de Huangpu rivier; anderzijds is er nog veel uit het verleden te vinden, zoals koloniale gebouwen van Engelsen, Duitsers of Fransen, naast oude Chinese huizen en hofjes. Maar bovenal is Shanghai modern: de stad van de avant-garde in China. In Shanghai verblijft u twee nachten. (O,L)

Dag
8

Shanghai

Tijdens een stadstour maakt u kennis met deze havenstad en zijn 17 miljoen tellende bevolking. U brengt een bezoek aan de meer dan 400 jaar oude Yuyuan tuin, de Jade Boeddha tempel en de Bund. De Yuyuan tuin is een klassieke tuin, aangelegd in 1577 tijdens de Ming Dynastie, door de mandarijn Pan Yundan en is zeer interessant om te bezoeken. De tuin wordt beschouwd als een bijzonder geslaagd voorbeeld van de klassieke tuinarchitectuur, met zorgvuldig geplande doorkijkjes, paviljoenen, bruggen, vijvers en rotsen. Het eerste paviljoen is de ceremoniële Hal van de Drie Korenaren, de volgende is de Hal ter Aanschouwing van de Grote Rots. De verschillende gedeelten in de tuin worden afgescheiden door witte muren met boven op draken met aan het einde prachtig uitgesneden drakenkoppen. Alles is in harmonie gebouwd en geen enkel pittoresk doorkijkje is toevallig. Hierna maakt u een wandeling over de Bund. Dit is het paradepaardje van de stad, gelegen aan de oever van de Huangpu rivier. De westerse gebouwen die u hier ziet, zijn vrijwel allemaal in 1937 gebouwd en staan symbool voor de Europese financiële en commerciële macht van destijds. Shanghai had de naam ‘Parijs van het Oosten’ en de vier kilometer lange Bund was de ‘Wall Street van het Oosten’. In de ochtenduren ziet u op de Bund Chinezen van alle leeftijdsklassen bezig met traditionele vechtkunst en tai-chi, stijldansen en andere vormen van lichaamsoefening. Na de lunch bezoekt u de Jade Boeddha Tempel. Deze tempel is gebouwd in 1882 en is beroemd vanwege de twee enorme, uit Myanmar (Birma) afkomstige witte Jade Boeddhabeelden. De zittende Boeddha is 1,9 m hoog en is gebeeldhouwd uit één stuk witte jade met een gewicht van 1 ton, dat ingelegd is met magnifieke juwelen. ’s Avonds staat er een acrobatiekshow op het programma. Chinese acrobaten behoren tot de beste ter wereld en die van Shanghai zelfs tot de absolute wereldtop. (O,L,D)

Dag
9

Shanghai – Guilin

In de ochtend brengt u een bezoek aan het Shanghai Museum (gesloten op maandag), dat zonder twijfel het mooiste museum van China is. Een uitgebreide en prachtig tentoongestelde kijk op China’s cultuurhistorie wordt geboden in het in 1996 geopende museum. Er zijn zo’n 120.000 kunstvoorwerpen tentoongesteld, voornamelijk brons, keramiek, schilderijen en kalligrafie. Ook de architectuur van het gebouw is bijzonder. U vliegt na de lunch naar Guilin, idyllisch gelegen aan de Li-rivier in het beroemde karstlandschap. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ga zelf op verkenning en neem de omgeving van Guilin vast in u op. Twee overnachtingen in Guilin. (O,L)

Dag
10

Guilin

Tijdens een boottocht op de Li-rivier kunt u genieten van het unieke landschap van bergpieken, die als vanuit het niets omhoog rijzen tussen de rijstvelden en worden weerspiegeld in het water. U vaart tot het plattelandsplaatsje Yangshuo, waar u de kans heeft de lokale sfeer te proeven en over de lokale markt te slenteren. Per bus keert u terug naar Guilin. (O,L)

Dag
11

Guilin – Guangzhou

In de morgen maakt u een stadstour met een bezoek aan de grot van de Rietfluit en de Fubo Hill. Van de vele grotten in het gebied rond Guilin is de Reed Fluit cave ongetwijfeld de beroemdste. Een wandelpad van een halve kilometer slingert langs merkwaardig gevormde stalactieten en stalagmieten naar de centrale grot, die zo’n duizend mensen kan huisvesten. In de tweede wereldoorlog werd de grot als schuilplaats gebruikt tijdens luchtaanvallen. Door de speling van het licht op de wanden lijken de rotsen wel te bestaan uit agaat, amber, jade en koraal. Ooit was de toegang bedekt door riet, wat door de lokale bevolking werd gebruikt om muziekinstrumenten van te maken. Daarna beklimt u de 60 m hoge Fubo heuvel, genoemd naar een vroegere plaatselijke held, een generaal uit de Han-dynastie, Ma Fubo. Vanaf de Fubo heuvel heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en de prachtige kalksteenformaties. Na de lunch reist u per hogesnelheidstrein naar Guangzhou, waar u een nacht verblijft. De stad is bij ons beter bekend onder de naam Kanton, alleen al doordat de beroemde regionale keuken die naam draagt (Kantonese keuken). Ook de taal is Kantonees en verschilt duidelijk van het Mandarijn in Noord-China. Na aankomst in Guangzhou wordt u naar uw hotel gebracht. (O,L)

Dag
12

Guangzhou – Hongkong

Tijdens een stadstour ziet u de Six Banyan Tree tempel en de levendige Xingping markt met meer dan 2000 stalletjes. Hier worden naast allerlei levensmiddelen ook honden, katten, kippen en apen aangeboden. De Six Banyan Tree tempel dateert uit de 10e eeuw en bevat de 55 m hoge Bloemenpagode. Banyanbomen gelden in het boeddhisme als Bomen van de Verlichting. De tempel is nu het hoofdkwartier van het boeddhistische genootschap. Ook gaat u naar de Vooroudertempel van de Chen-familie en de Memorial Hall van Dr. Sun Yat-sen. In de grote en oude Chen Clan-tempel is tegenwoordig het provinciale kunstnijverheidsmuseum gevestigd. Deze tempel geeft een goede indruk van de vroegere bouwstijl, en van de sociale importantie van de familieclans in het zuiden van China. De Sun Yat-sen Herdenkingshal is een achthoekig auditorium dat in 1931 is gebouwd ter ere van de vader des vaderlands van het moderne China. Na de lunch wordt u naar het treinstation gebracht voor uw reis naar Hongkong. Bij aankomst in Hongkong volgt een transfer naar uw hotel. U verblijft twee nachten in Hong Kong. Tot 1997 was Hongkong nog in Britse handen en vandaag de dag ziet u hier nog heel wat invloeden van terug. De naam Hongkong is afgeleid van de uitspraak in het plaatselijke Yue-dialect: Heung Gong, wat ‘geurige haven’ betekent. (O,L)

Dag
13

Hongkong

’s Morgens maakt u een rondrit over Hongkong Island met onder andere een bezoek aan de Victoria Peak, Aberdeen en Stanley Market. Victoria Peak is de top van de 550 m hoge heuvel op Hongkong Island, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de skyline van de stad. Hier woonden en wonen de machtigen van Hongkong. In het zuiden van Hongkong Island ligt Aberdeen. Dit rustige gebied met zijn rotsachtige kustlijn vormt een groot contrast met het dichtbebouwde, drukke noorden van het eiland. In dit voormalige vissersplaatsje liggen in de haven nog veel traditionele schepen: sampans en gemoderniseerde jonken. Tegenover de haven vindt u de jachthaven van Shumwan met het grootste drijvende restaurantcomplex ter wereld. Een van de bekendste straatmarkten is te vinden in Stanley, aan de zuidoostkant van Hongkong Eiland. Na de stadstour kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. (O)

Dag
14

Hongkong – Amsterdam

In de loop van de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u dezelfde dag nog aankomt. (O)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.