vanaf € 3747,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Leuke combinatiereis door Zuid-Afrika, Namibië en Botswana inclusief de Victoria Falls
Voldoende tijd om alle hoogtepunten te bekijken
Verblijf in goede middenklasse hotels, lodges en camps
Fish River Canyon, Sossusvlei, Etosha National Park, Okavango Delta, Chobe National Park en Victoria Falls
Tijdens deze rondreis is het verplicht om een 4WD of een auto met een hogere wegligging te huren
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1

Amsterdam – Kaapstad

U vliegt vandaag naar Kaapstad. In de avond komt u aan en wordt naar uw accommodatie gebracht voor twee overnachtingen.

Dag
2

Kaapstad

In de ochtend haalt u de huurauto op bij het verhuurstation of indien u een Avis huurauto boekt, kunt u deze ook bij uw hotel laten afleveren (hier zijn wel kosten aan verbonden). U heeft de hele dag de tijd om deze prachtige stad en/of de omgeving te verkennen. Kaapstad staat bekend als de ‘moederstad’ van Zuid-Afrika. De stad heeft een prachtige ligging aan de voet van de Tafelberg, een van de iconen van Zuid-Afrika. V&A Waterfront is een heerlijke boulevard met vele terrasjes, restaurants en leuke winkeltjes. Het is hier heerlijk vertoeven. In de omgeving van Kaapstad vindt u onder andere Boulders Beach en Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om een excursie te ondernemen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een stadstour? (O)

Dag
3

Kaapstad – Clanwilliam (232 km)

Wij raden u aan vroeg te vertrekken. U rijdt in noordelijke richting naar Clanwilliam waar u overnacht. Het is een van de oudste dorpen van Zuid-Afrika en gelegen in Olifants River Valley. Het dorp grenst aan Cederberg Mountains, een waar paradijs voor hikers en klimmers. Dit is tevens het enige gebied ter wereld waar de rooibosplant groeit. Een leuk weetje voor als u de ochtend begint met een kopje rooibosthee! (O)

Dag
4

Clanwilliam – Springbok (339 km)

Uw volgende bestemming is Springbok. Het stadje ligt tussen twee heuvels en nabij het Namaqua National Park, bekend om de prachtige velden met wildflowers die hier van juli tot november groeien. U kunt het park op eigen gelegenheid bezoeken. Springbok werd gesticht als mijnwerkersstad voor de kopermijn. Deze mijn is toegankelijk voor bezoekers, mocht u een kijkje willen nemen. (O,D)

Dag
5-6

Springbok – Fish River Canyon (280 km)

De Oranje rivier vormt de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Vandaag passeert u deze grens en rijdt over de brug naar Namibië. Uw bestemming voor de komende twee nachten is de op een na grootste canyon ter wereld; de Fish River Canyon. Deze canyon is 27 kilometer breed, 161 kilometer lang en maximaal 550 meter diep. U kunt de canyon op eigen gelegenheid bezoeken en genieten van spectaculaire uitzichten. Een aanrader is om de zonsondergang hier te bekijken. (O)

Dag
7

Fish River Canyon – Aus

Het kleine plaatsje Aus ligt aan de rand van de Namib woestijn en is uw eindbestemming voor vandaag. Aus beschikt over een hotel, een politiebureau, een winkel en een garage en heeft de vreemde reputatie zowel (overdag) de heetste als (’s nachts) koudste plaats in Namibië te zijn. In Aus werden ooit mensen tijdens de oorlog gevangen gehouden. De gevangenen sliepen in tentjes die geen bescherming boden tegen de extreme hitte en kou. Zij hebben toen zelf stenen huisjes gebouwd. Het landschap is heuvelachtig met hier en daar rotsformaties. U verblijft hier een nacht. (O)

Dag
8-9

Aus – Sossusvlei (346 km)

De volgende bestemming is Sossusvlei, gelegen in het Namib Naukluft National Park. Het landschap van deze woestijn varieert van uitgestrekte vlaktes tot massieve bergen en hoge zandduinen. U kunt het park op eigen gelegenheid bezoeken maar ook een begeleide Sossusvlei excursie boeken. Een aanrader is om Sossusvlei tijdens de zonsopgang te bezoeken. De duinen veranderen constant van kleur, wat een prachtig schouwspel oplevert. Tevens kunt u een van de hoge zandduinen beklimmen, bijvoorbeeld Dune 45. Het is een pittige klim, maar het uitzicht op de top is fantastisch.

Midden tussen de immense duinen liggen de witte kalkvlaktes van Deadvlei, die u te voet kunt bereiken. Hier staan grillig gevormde dode bomen die uw foto’s een ‘special effect’ geven. Liefhebbers kunnen uren dwalen door de Deadvlei. Tenslotte kunt u een korte wandeling door Sesriem Canyon maken. Wilt u het beste zicht hebben op de speling van kleuren in de ochtend? Dat kan middels een tour per heteluchtballon (voor vertrek reserveren)! Een ervaring om nooit te vergeten. (O)

Dag
10-11

Sossusvlei – Swakopmund (343 km)

Onderweg naar de kust passeert u de Gaub en Kuiseb Canyon en Moon Valley, een bergachtig landschap met grote gelijkenis aan het maanlandschap. U kunt Walvis Bay bezoeken, waar onder andere duizenden flamingo’s leven. Swakopmund is een historische kustplaats waar de invloed van het Duitse koloniale verleden nog sterk aanwezig is. Voor een pul bier, braadworst en schlagermuziek raden wij het Swakopmund Brauhaus aan. U kunt in Swakopmund optionele excursies maken (voor vertrek reserveren), zoals een dolfijncruise maar ook een quad bike tocht door de duinen behoort tot de mogelijkheden. (O)

Dag
12

Swakopmund – Twyfelfontein (332 km)

Vandaag rijdt u naar Twyfelfontein, waar u een nacht verblijft. U kunt een stop maken bij Cape Cross Seal Reserve, waar een zeehondenkolonie leeft. Vervolgens rijdt u door het fascinerende landschap van Damaraland. Twyfelfontein is een prachtige vallei met grillige, roodbruine rotsformaties. Een waanzinnig gezicht, maar de echte publiekstrekkers zijn de honderden prehistorische rotstekeningen, gemaakt in grotten en ravijnen. In totaal vindt u hier meer dan 2.500 verschillende tekeningen van jagende Bosjesmannen en dieren. Ook de Organ Pipes zijn een bezoekje waard, een rotsformatie die aan orgelpijpen doet denken. Een bijzonder natuurfenomeen. (O,D)

Dag
13

Twyfelfontein – Etosha National Park (332 km)

Vanuit Twyfelfontein rijdt u naar Etosha. Onderweg ziet u het Versteende Woud (Petrified Forest). Uw accommodatie ligt nabij de ingang van Etosha National Park. Dit is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Het landschap bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan die omgeven wordt door droge vlaktes. In Etosha leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. (O)

Dag
14

Etosha National Park (177 km)

Vandaag staat in het teken van het wild! Bij de toegangspoort aan de zuidkant (Anderson’s Gate) betaalt u de entree. Tip: koop hier ook meteen een gedetailleerde kaart van het park en stippel uw route uit. Het is een hele belevenis om met uw eigen auto op zoek te gaan naar leeuwen, olifanten en andere wilde dieren. Bij de natuurlijke waterbronnen heeft u de meeste kans om dieren te spotten. Deze waterpoelen zijn een verzamelplaats voor talloze vogelsoorten en ook kleiner wild zoals impala’s en de kleinste antilope in Namibië: de Damara dik-dik. U kunt de hele dag in het park verblijven. Uw overnachtingsadres voor vandaag ligt net buiten het park aan de oostkant. (O)

Dag
15

Etosha National Park – Rundu (375 km)

U verlaat Etosha National Park en rijdt in oostelijke richting. Als u een omweg (van circa 65 kilometer) wilt maken, kunt u de Hoba meteoriet bezoeken. De rit voert vervolgens langs vele kleine dorpjes waar u handgemaakte spullen kunt kopen. U verblijft een nacht in Rundu, een dorpje gelegen aan de Kavango rivier. Rundu is bekend vanwege de rijke selectie aan handgemaakte houtsnijwerken die hier geproduceerd worden. (O)

Dag
16-17

Rundu – Okavango Panhandle (284 km)

De volgende bestemming ligt in Botswana. Na de grensformaliteiten rijdt u naar Shakawe in de Okavango Panhandle. Dit is een gebied van ongeveer 70 kilometer langs de Okavango rivier. U komt hier diverse dorpjes tegen en de rivier is een ideaal leefgebied voor vissen en vogels. Een boottocht is de perfecte manier om de Panhandle te ontdekken. De Tsodilo Hills zijn ook een bezoek waard: hier vindt u meer dan 20.000 jaar oude rotstekeningen. (O)

Dag
18

Okavango Panhandle – Caprivi (298 km)

U verlaat het waterrijke landschap van de Okavango en rijdt terug naar Namibië, naar de Caprivi regio. Deze smalle landstrook ligt ingeklemd tussen Botswana en Angola en bestaat uit savannelandschap, bossen en moerassen. Door het afwisselende landschap leven hier vele diersoorten. U kunt een optionele boottocht op de Kwando rivier maken, of tijdens een game-drive op zoek gaan naar het wild in Mudumu Game Park. Houd uw ogen open voor onder andere olifanten, leeuwen, buffels en luipaarden. De Caprivi is ook de plek om vogels te spotten: er leven maar liefst meer dan 430 verschillende soorten, waaronder de Afrikaanse visarend. (O)

Dag
19-20

Caprivi – Chobe National Park (200 km)

Chobe National Park is vooral bekend om de grote kuddes olifanten, maar u treft hier ook andere diersoorten. Vooral de Chobe rivier is een goede plek om wild te spotten. De komende dagen kunt u genieten van dit park en het rijke dierenleven. U verblijft in Kasane nabij Chobe National Park. Tijdens uw verblijf is een game-drive en boottocht in Chobe National Park inbegrepen. (O)

Dag
21-22

Chobe National Park – Victoria Falls (76 km)

U rijdt vandaag naar de luchthaven van Kasane, waar u uw auto inlevert. Vervolgens wordt u opgehaald en naar Victoria Falls in Zimbabwe gebracht. Deze beroemde watervallen liggen op de grens van Zimbabwe en Zambia en storten over een lengte van 1,6 kilometer zo’n 100 meter naar beneden. De waterdamp is tot ver in de omtrek te zien. U gaat de watervallen bewonderen tijdens een excursie en maakt een sunset cruise in de avond. (O)

Dag
23-24

Victoria Falls – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland. Op dag 24 komt u aan op Schiphol. (Dag 23:O)

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany