vanaf € 2486,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Reis met privé-chauffeur en gids
U ziet de hoogtepunten van Thailand: Bangkok, Chiang Mai, Sukothai, Ayutthaya en River Kwai
Inclusief zeer comfortabel strandhotel aan het einde van uw reis, nabij Cha-Am en Hua Hin
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Bangkok

Vertrek vanaf Schiphol naar Bangkok.

Dag
2

Bangkok

In de loop van de ochtend komt u aan op de luchthaven van Bangkok. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel, waar u voor twee nachten uw intrek neemt. De middag is ter vrije besteding. U kunt een optionele activiteit bijboeken of de stad in uw eigen tempo verkennen. De stad heeft een uitgebreid netwerk van metro’s en skytrains waarmee u snel en gemakkelijk door het centrum kunt reizen.

Dag
3

Bangkok

Na het ontbijt maakt u een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de beroemde Wat Pho en het levendige Chinatown. Deze kleurrijke wijk staat bekend om zijn ontelbare souvenirkraampjes. Hele straten zijn hier gewijd aan de verkoop van slechts één product. Meng u tussen de lokale bevolking en slenter langs de vele winkeltjes waar wierook, religieuze artikelen, maar ook babykleding en octopussen verkocht worden. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid andere hoogtepunten van deze mondiale stad bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Koninklijk Paleis of maak een fietstocht door een onbekend deel van Bangkok. (O)

Dag
4

Bangkok – Chiang Mai

Vanavond stapt u op de nachttrein naar Chiang Mai, maar voordat het zover is heeft u nog een hele dag om Bangkok te leren kennen. U kunt een excursie boeken naar een drijvende markt of de andere kant van Bangkok bezoeken met een fietstocht. ’s Avonds wordt u naar het treinstation gebracht. U reist per nachttrein naar Chiang Mai en overnacht in een comfortabele 2e klas sleeper (1e klas sleeper tegen een meerprijs mogelijk). (O)

Dag
5-6

Chiang Mai

Bij aankomst in Chiang Mai ontmoet u uw chauffeur op het perron. U wordt naar het hotel gebracht, waar u twee nachten verblijft. Na het inchecken kunt u vandaag en morgen naar eigen wens indelen. Chiang Mai leent zich uitstekend voor het maken van dagexcursies in de stad of de nabije omgeving. Ga zelf op verkenning of boek een fietstocht. Een bijzondere ervaring is een excursie naar het Maewang olifantenkamp. Hier krijgt u een introductie van de aanwezige olifanten en hoe men dagelijks de olifanten verzorgt. Ook krijgt u uitleg over het voedselpatroon van de olifant en hoe de olifanten luisteren naar de commando’s van de verzorgers. In deze olifantenopvang is er geen contact met de olifanten. Bezoekt u in ieder geval ook de levendige en kleurrijke avondmarkt rond Chang Klan Road! (O)

Dag
7

Chiang Mai – Lampang – Sukhothai

Na een bezoek aan het Nationaal Museum laat u Chiang Mai achter zich. Deze stad in het noorden heeft u vast in uw hart gesloten. U reist naar Lampang, waar u de Wat Haripoonchai bezichtigt, het voormalig koninklijk paleis van de koning van de provincie Lampoon. Opmerkelijk zijn de kolossale kloosterklok en de pagode. Onderweg naar Sukhothai bezoekt u de lokale Tung Kwian markt en de Wat Phra That Lampang Luang tempel. Dit is een van de best bewaarde boeddhistische tempels van Thailand in Lanna-stijl. U komt aan in Sukhothai, waar u twee nachten verblijft. (O)

Dag
8

Sukhothai – Phitsanuloke – Sukhothai

In de ochtend maakt u een fietstocht door Sukhothai. Dat deze stad de belangrijkste historische plaats van Thailand is, ervaart u zelf tijdens uw bezoek aan de bijzondere paleizen, tempels met immense boeddhabeelden, prachtige lotusvijvers en andere monumenten, die tot het UNESCO Werelderfgoed behoren. U vertrekt naar Phitsanuloke, een historische stad aan de Nan rivier, waar u de Wat Mahathat ziet. Deze tempel, die lokaal bekend staat als Wat Yai, herbergt volgens sommige Thai de mooiste boeddha afbeelding van het land. U bezoekt tevens een fabriek waar afbeeldingen van boeddha’s worden gemaakt en reist terug naar Sukhothai voor uw overnachting. (O)

Dag
9

Sukhothai – Ayutthaya

U vertrekt vandaag vroeg naar Ayutthaya, de voormalige hoofdstad, waar gerestaureerde boeddhabeelden en tempels herinneren aan de glorietijd van deze stad. Ayutthaya behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Als eerste bezoekt u het Bang Pa-In zomerpaleis met prachtige tuinen, een uitkijktoren, een paviljoen en de paleis- en troonkamer. U reist verder naar Ayutthaya waar u de Wat Phra Si Sanphet, Wat Phanan Choeng en de Wat Yai Chai Mang Khon bezoekt. U sluit de dag af met de zonsondergang bij de Wat Chai Watthanaram. Overnachting in Ayutthaya. (O)

Dag
10

Ayutthaya – Kanchanaburi

Van de fascinerende tempels uit vervlogen tijden in Ayutthaya, u bezoekt eerst nog de Wat Phra Mahathat en Wat Lokayasutharam, reist u naar een ander historisch belangrijke plek in Thailand: de ‘Bridge over the River Kwai’. Na aankomst in Kanchanaburi bezoekt u de oorlogsbegraafplaats en de beruchte brug over de Kwai. Tevens bezoekt u de Hell Fire Pass, een indrukwekkend (openlucht)museum over de aanleg van de beruchte spoorlijn. Overnachting in Kanchanaburi. (O, D)

Dag
11

Kanchanaburi

Vandaag brengt u een bezoek aan de Erawan watervallen. Zorgt u voor goede schoenen, voldoende water en een handdoek, want het bekijken van alle zeven watervallen is een aardige klim en de verfrissende duik erna is dan ook verdiend. (O,L, D)

Dag
12

Kanchanaburi – Cha-Am/Hua Hin

Per longtailboot vaart u naar Lum Sum, waar u op de trein stapt voor een rit over de Birmaspoorweg. Hoogtepunt van deze rit is het passeren van het ’Death Railway Viaduct’. Aansluitend rijdt u naar Cha-Am/Hua Hin voor twee overnachtingen aan het strand. De rest van de dag is ter vrije besteding. (O)

Dag
13

Cha-Am/Hua Hin

Vrije dag aan het strand. (O)

Dag
14

Cha-Am/Hua Hin – Bangkok

Aan het einde van de dag reist u terug naar Bangkok. Op de laatste avond kunt u nog een keer genieten van de heerlijke gerechten op de avondmarkt of op jacht gaan naar de laatste souvenirs. (O)

Dag
15

vlucht Bangkok – Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Bangkok gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u dezelfde dag nog aankomt. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany