bestseller
- prijs op aanvraag -

Dit product betreft een maatwerkoplossing
en kent geen vaste vanafprijs.

In het kort

Rondreis met privé-chauffeur/gids
Bezoek Delhi, Jodhpur, Udaipur en Jaipur
Taj Mahal
Bedevaartsplaats Varanasi
Diverse optionele excursies
Onderdelen van deze rondreis zijn ook los te boeken. Dag 4-10 is ook los te boeken als bouwsteen Romantic Rajasthan en dag 14-17 als bouwsteen Holy Varanasi. Deze bouwstenen vindt u elders op de website
Verlenging aan het strand van Marari of Goa mogelijk
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Wij nemen voor India geen nieuwe boekingen meer aan voor vertrek in 2020 en 2021.

 

Dag
1-2

Amsterdam – Delhi

U vliegt vandaag naar Delhi, waar u ’s nachts aankomt. Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging die u naar uw hotel brengt. Dag 2 is ter vrije besteding. In de middag kunt u Delhi op eigen gelegenheid gaan verkennen of u kunt een optionele excursie boeken als een tempel of museum tour. Ook leuk is de culinaire tour door Delhi waarbij u eerst een markt bezoekt en vervolgens bij mensen thuis alles leert over de vele kruiden die gebruikt worden, ingrediënten en gewoonten. Drie overnachtingen in Delhi. (O dag 2)

Dag
3

Delhi

Vandaag maakt u een stadstour. De hoofdstad van India is het bewijs dat modern en traditioneel samengaan. Eeuwenoude monumenten worden in Delhi afgewisseld door ultramoderne wolkenkrabbers. Tijdens de tour bezoekt u o.a. de kleurrijke bazaars van het oude deel van de stad en de enorme Jama Masjid moskee. Dit is de grootste en een van de meest indrukwekkende moskeeën van India. U rijdt door de nauwe straatjes van Chandni Chowk (Moonlight Square) en ziet de Raj Ghat, een monument gebouwd voor Mahatma Gandhi. Ook bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van New Delhi, waaronder de 42 meter hoge India Gate, een triomfboog vergelijkbaar met de Arc de Triomphe in Parijs, de Qutab Minar en de Humanyun tombe. (O)

Dag
4

Delhi – Mandawa

Na het ontbijt vertrekt u naar Shekhawati, een regio die onderdeel uitmaakt van de staat Rajasthan. De reis naar Mandawa duurt ongeveer 5 uur. U rijdt door semi-woestijn. In deze regio staan schitterende landhuizen, die haveli worden genoemd. Het woord is afkomstig uit het Arabisch, waar het ‘besloten plek’ betekent. De landhuizen zijn gebouwd in de kenmerkende architectuur van Rajasthan. Deze haveli’s zijn mooi beschilderd en hebben vaak een patio met in het midden een fontein. Het Mandawa Fort dateert uit de 18e eeuw en heeft een prachtig beschilderde toegangspoort. Ook in het fort zelf zijn mooie muurschilderingen, fresco’s en houtsnijwerk te bewonderen. Tegenwoordig doet het fort dienst als hotel. Overnachting in Mandawa. (O)

Dag
5

Mandawa – Bikaner

U reist naar Bikaner, een kleurrijke stad in het noordwesten van Rajasthan. In het verleden was deze historische stad een belangrijk handelscentrum vanwege de ligging aan een belangrijke doorgaande route. In Bikaner ziet u o.a. het Junargarh fort en het Lallgarh Palace. Bikaner is ook de locatie van de enige kamelenfokkerij van India. Sinds 1975 is ongeveer de helft van de kamelen in India afkomstig van deze fokkerij. Tijdens een bezoek aan de fokkerij kunt u diverse kamelensoorten zien en indien gewenst een ritje op hun rug maken. In het bezoekerscentrum kunt u kamelenmelk proeven. De melk dient ook als ingrediënt voor ijs en diverse koude en warme dranken. Overnachting in Bikaner. (O)

Dag
6

Bikaner – Jaisalmer

Na het ontbijt reist u door naar Jaisalmer. Daar heeft u de middag ter vrije besteding. U kunt de oude stad verkennen die voor een deel binnen de muren van het Jaisalmer fort ligt. Of u maakt een optionele excursie naar de verlaten stad Kuldhara. In deze gemeenschap van diverse dorpjes ziet u in de huizen, straten en tempels een prachtige beschaving, maar toch is de stad op een nacht in 1825 door iedereen verlaten en in een vloek achtergebleven. ’s Avonds maakt u op een kameel een tocht over de Sam zandduinen, die op ongeveer 42 kilometer afstand van Jaisalmer liggen. Elk jaar in februari vindt hier een woestijnfestival plaats, dat een grote aantrekking heeft op reizigers uit binnen- en buitenland. Twee overnachtingen in Jaisalmer. (O)

Dag
7

Jaisalmer

Uw stadstour begint binnen de stadsmuren van het Jaisalmer Fort, een van de grootste forten ter wereld en UNESCO Werelderfgoed. Het fort is gebouwd op een heuvel in de stad en dateert van 1156. Een kwart van de bevolking woont in dit historische deel van de stad, waar het een wirwar van kleine straatjes, tempels, winkels en restaurants is. Verder ziet u de Nathmalji Ki Haveli en Patwon Ki Haveli, prachtige herenhuizen met indrukwekkende beschilderingen, houtsnijwerk en fresco’s. U bezoekt tevens het meer van Gadisar, een kunstmatig meer dat omringd wordt door tempels en altaren. In het verleden was dit meer de belangrijkste drinkwatervoorziening van de stad. (O)

Dag
8

Jaisalmer – Jodhpur

Vandaag reist u naar Jodhpur, de op één na grootste stad van Rajasthan. Jodhpur is een geliefde reisbestemming vanwege de vele bezienswaardigheden en de bijzondere ligging in de Thar woestijn. Het wordt ook wel Blauwe Stad genoemd vanwege de blauwe huizen die het Mehrangarh Fort omringen.. Tijdens een stadstour ziet u o.a. het Mehrangarh fort. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad en over de eerder genoemde blauwe huizen. Bent u avontuurlijk ingesteld, dan kunt u optioneel de Zipline boeken. Op 400 meter hoogte zweeft u via kabels over de stad en kunt u van een uniek uitzicht genieten! U wandelt tevens over de lokale markt. Later op de dag kunt u optioneel een dorpje van de Bishnoi bezoeken. Dit is een zeer duurzame stroming binnen het Hindu geloof. Er worden geen dieren gedood of bomen geveld om in hun levensonderhoud te voorzien. Overnachting in Jodhpur. (O)

Dag
9

Jodhpur – Udaipur

Onderweg naar Udaipur maakt u een stop bij de Ranakpur Jain Tempel. De Jain tempels zijn bekend vanwege hun verfijnde architectuur. Volgens zeggen is de Ranakpur Jain Tempel een van de meest spectaculaire omdat deze bestaat uit marmer. Het tempelcomplex ligt ongeveer 95 kilometer ten noorden van de stad Udaipur. Als de tijd het toelaat, kunt u in Udaipur optioneel de Bazaar & Ghat wandeling bijboeken. Ghats zijn de riviertrappen waar vrouwen veelal de was doen. Vanaf de Jagdish tempel loopt u achtereenvolgens langs Gangaur Ghat, de Clock Tower, diverse markten met juwelen, stoffen en groenten, de Wariyonki Ghat en de Kasaraki Ol waar u metaalbewerkers aan het werk ziet. Of verken de omgeving tijdens een fietstocht en ontdek de City of Lakes, een prachtig landschap met boerenbedrijvigheid, meren en vele soorten vogels. Twee overnachtingen in Udaipur. (O)

Dag
10

Udaipur

Udaipur is geliefd onder reizigers en heeft vele bijnamen zoals het Venetië van het Oosten of Stad van de Meren. Het kent een rijke geschiedenis en biedt vele culturele bezienswaardigheden. Er zijn paleizen uit het Rajput-tijdperk waarvan er diverse tegenwoordig dienst doen als luxe hotel. De vriendelijke bevolking maakt dat u zich hier snel op uw gemak voelt. Hoogtepunt van het romantische Udaipur is uw bezoek aan het Palace Museum. Tegen zonsondergang maakt u een boottocht over het Pichola meer, dat samen met de andere meren in en rond Udaipur wordt beschouwd als de mooiste van het land. Vanaf de boot heeft u uitzicht op de indrukwekkende paleizen langs de oevers. U brengt ook een bezoek aan de weelderig begroeide Sahelon ki Bari (Ladies Garden), de Jagdish Tempel en het Bhartiya Lok Kala museum, waar u een uitgebreide collectie van traditionele kostuums, muziekinstrumenten, maskers en poppen zult zien. (O)

Dag
11

Udaipur – Pushkar – Jaipur

U rijdt naar Jaipur. Onderweg bezoekt u Pushkar, een belangrijk pelgimsoord voor de Hindu’s vanwege het ‘heilige meer’. Gelovigen baden in het meer, waarvan het water mythische krachten worden toegeschreven. U bezoekt ook de Savitri Tempel, gelegen op de Ratnagiri heuvel. Overige bezienswaardigheden in Pushkar zijn de Brahma, Savitri en Rangnath tempels. Twee overnachtingen in Jaipur, de hoofdstad van de staat Rajasthan. (O)

Dag
12

Jaipur

Na het ontbijt verkent u Jaipur tijdens een stadstour. Jaipur wordt ook wel de Roze Stad genoemd vanwege de kleur van de kalkstenen gebouwen in de stad. Ter gelegenheid van het bezoek van de Prince of Wales en koningin Victoria in 1876 werden de gebouwen in de kleur van de gastvrijheid geschilderd: roze. Deze traditie is in ere gehouden en tegenwoordig is het een wettelijke verplichting van huiseigenaren om de roze kleur van hun huis te onderhouden. Tijdens de stadstour ziet u Hawa Mahal, het beroemde Amber Fort, het stadspaleis en Jantar Mantar, het UNESCO Werelderfgoed van astronomische instrumenten waaronder de grootste zonnewijzer ter wereld. (O)

U kunt vandaag ook kiezen uit een aantal optionele excursies: een wandeling langs de historische plekken van de stad of een tour naar het Grand Samode Paleis.

Dag
13

Jaipur – Agra

Nadat u alle hoogtepunten van Jaipur heeft gezien zet u koers naar Agra: voor velen beslist een bijzonder moment. U bezoekt hier de Taj Mahal, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het monument van de liefde is een architectonisch meesterwerk en het meest opmerkelijke overblijfsel uit het Mogolrijk. De historie van de bouw van de Taj Mahal en uw bezoek aan Agra Fort zullen u nog lang bijblijven. Overnachting in Agra. (O)

Dag
14

Agra – Khajuraho

’s Morgens wordt u naar het treinstation van Agra gebracht. Tijdens uw treinreis naar Jhansi trekt het Indiase leven aan u voorbij. Geniet van het uitzicht en de bedrijvigheid van lokale handelslieden op de tussengelegen stations. In Jhansi wordt u opgehaald en rijdt u naar Khajuraho. Daar komt u aan het einde van de middag aan bij uw hotel. ’s Avonds is het bijwonen van een Sound & Light show boven de tempels een leuke optie. Overnachting in Khajuraho. (O)

Dag
15

Khajuraho – Varanasi

In de ochtend brengt u een bezoek aan de tempels van de Chandela Dynasty. Deze werden gebouwd rond 950 tot 1050 en zijn opvallend goed bewaard gebleven. Later op de dag vliegt u naar Varanasi, waar u uw intrek neemt in uw hotel. Twee overnachtingen in Varanasi. (O)

Dag
16

Varanasi

Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht over de Heilige Ganges en ziet u hoe de belangrijkste bedevaartsplaats van India langzaam ontwaakt. Mensen wassen hun kleren en baden zichzelf bij een van de vele ghats (trappen die leiden naar het heilige water), vereren hun goden en cremeren hun dierbaren. Tijdens een stadstour bezoekt u de belangrijkste tempels en Sarnath, de heilige stad voor boeddhisten. (O)

Dag
17

Varanasi – Delhi

Na het ontbijt heeft u nog vrije tijd alvorens u naar Delhi vliegt. U kunt optioneel een culturele wandeling ondernemen, waarbij u meer te weten komt over de heilige koe en enkele markten bezoekt. In Delhi volgt een transfer naar het hotel, waar u kunt relaxen en opfrissen voordat u rond middernacht wordt opgehaald voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
18

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany