bestseller
vanaf € 2183,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Let op: per november 2019 veranderen de excursies en tours die zijn inbegrepen. Meer informatie zie prijzenbijlage. Onderstaande dag-tot-dag beschrijving wordt eind september aangepast.
Wilt u naar Cuba reizen, zorgt u dan dat u op tijd uw boeking maakt!
Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis per KLM, luchthavenbelasting en verblijf in een 2 persoonskamer obv volpension
Uw reisgezelschap kan internationaal zijn
Stadstour Havana
Viñales vallei
Trinidad: historische stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO
Alle maaltijden inbegrepen
Verlenging aan het strand van Varadero mogelijk
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

 

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER REIZEN NAAR CUBA

Veel reizigers willen Cuba nog bezoeken voordat het authentieke karakter verloren gaat door de komst van grote aantallen toeristen uit Amerika. Deze ontwikkeling leidt momenteel tot een enorme druk op de beschikbaarheid van hotelkamers. Veel reisorganisaties hebben daarom besloten om tijdelijk geen reizen naar Cuba meer te verkopen. Wij zetten ons graag in om uw reis naar Cuba te verzorgen, onder de volgende voorwaarden:

• Er worden uitsluitend offertes uitgebracht voor reizen met vertrek vanaf 2 maanden na aanvraag van de offerte.

• Houdt u er tevens rekening mee dat het lang duurt voordat uw geboekte reis voor 100% bevestigd kan worden.

Dag
1

Amsterdam – Havana

Vandaag vliegt u per KLM naar de hoofdstad van Cuba. Na aankomst in Havana wordt u opgewacht door onze lokale agent en volgt de transfer naar uw hotel. U verblijft hier drie nachten in een hotel in Havana-Miramar, een wijk aan zee, net buiten het centrum. ’s Avonds kunt u de sfeer van de stad proeven in een salsabar of een van de lokale café’s. (D)

Dag
2

Havana

Uw rondreis begint met een stadstour door de sfeervolle hoofdstad van Cuba. Havana is in meerdere wijken te verdelen en u zult een bezoek brengen aan de Oude en Nieuwe stad. Havana Vieja (Oud-Havana) is de oudste en populairste wijk, vol historische bezienswaardigheden uit de rijke koloniale tijd. Met name in het oude stadsdeel zijn vele monumentale gebouwen en bezienswaardige pleinen. U bezoekt o.a. het Morro kasteel, het Rum Museum en het Stedelijk Museum. Verder bezoekt u het Plein van de Revolutie en zult u lunchen in een populair lokaal restaurant. ’s Avonds kunt u, optioneel, een show van het wervelende Tropicana Ballet van Havana bijwonen. (O,L,D)

Dag
3

Havana – Viñales – Havana

Even weg uit de stad en op naar het ‘platteland’ van Cuba. U brengt een bezoek aan de fotogenieke Viñales vallei, ten westen van Havana. Uit het glooiende landschap rijzen opvallende en met bomen begroeide kalksteenformaties uit de rode aarde omhoog. Deze worden ‘mogotes’ genoemd. U heeft een prachtig uitzicht over de vallei vanaf het Los Jazmines uitzichtpunt. Na de lunch brengt u een bezoek aan de grot Cueva del Indio. Bij afdaling in de grot zult u via de ondergrondse rivier per boot weer naar buiten varen. Vervolgens keert u terug naar Havana voor uw overnachting. (O,L,D)

Dag
4

Havana – Trinidad

U verlaat Havana richting Cienfuegos, de derde havenstad van Cuba. Onderweg maakt u in Guama een stop bij een krokodillenboerderij en bij het dierenparkje Fiesta Campesina. Na de lunch in een lokaal restaurant rijdt u verder naar Cienfuegos. Tijdens een tour door het centrum van deze stad ziet u o.a. het Palacio del Valle en het Terry Theater. De reis gaat verder naar het prachtige Trinidad, waar u twee nachten verblijft in een All Inclusive hotel, gelegen aan het strand. (O,L,D)

Dag
5

Trinidad

Naast Havana, mag ook Trinidad zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan het indrukwekkende Cuba. Na het ontbijt maakt u een stadstour door deze fotogenieke stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In het oude stadscentrum vormen de gebouwen in heldere pasteltinten, paardenkarren en muziek het straatbeeld. Rond de Plaza Mayor bevinden zich prachtig bewaarde straten en gebouwen uit de Spaans koloniale tijd. Na de lunch in El Cubano Park, zal een bezoek aan La Canchanchara bar met live-muziek zeker niet ontbreken. (O,L,D)

Dag
6

Trinidad – Sancti Spiritus – Camagüey

Op weg naar Sancti Spiritus maakt u een stop bij het uitkijkpunt van Valle de los Ingenios. Na een korte tour door het centrum van Sancti Spiritus en lunch in een lokaal restaurant reist u door naar Camagüey. Ook hier bekijkt u de monumenten en bezienswaardigheden van de stad. Overnachting in Camagüey. (O,L,D)

Dag
7

Camagüey – Bayamo – Santiago de Cuba

Vandaag vertrekt u naar Bayamo, de stad waar het Cubaanse volkslied voor het eerst ten gehore werd gebracht. Naast een stadstour zult u een bezoek brengen aan een Trova-huis. Dit is een café waar artiesten uit de omtrek Cubaanse liederen ten gehore brengen. Na de lunch rijdt u door naar Santiago de Cuba, de tweede stad van Cuba. Hier zijn de Afro-Cubaanse invloeden goed zichtbaar. U verblijft twee nachten in Santiago de Cuba. (O,L,D)

Dag
8

Santiago de Cuba

Deze stad in het zuidoosten is gelegen aan de voet van de Sierra Maestra en wordt mede vanwege haar levendige centrum ook wel de swingende en muzikale hoofdstad van Cuba genoemd. Het fort El Castillo del Morro ligt ongeveer 10 km ten zuidwesten van het centrum van Santiago en kijkt uit over de baai. Dit fort werd gebouwd om de stad tegen piratenaanvallen te beschermen en is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast bezoekt u o.a. het Antonio Maceo Revolutieplein, het Museum van 26 Juli met een panoramisch uitzicht en het Cespedesplein en de bekende basiliek van El Cobre. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Na het diner kunt u optioneel een show in het Santiago Café bijwonen. (O,L,D)

Dag
9

Santiago de Cuba – Holguin

Na het ontbijt vertrekt u in de richting van Holguin, gelegen in een vruchtbaar dal met een heuvelrijk achterland. Na de lunch bezoekt u de archeologische vindplaats Chorro de Maita. Hier worden overblijfselen van de inheemse Taino-indianen tentoongesteld. U overnacht in de omgeving van Holguin. (O,L,D)

Dag
10

Holguin – Ciego de Avila – Santa Clara

Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg naar Santa Clara, de stad van Che Guevara. In Santa Clara aangekomen maakt u een stadstour, waarbij o.a. het indrukwekkende monument van Che Guevara en het bijbehorende museum aan bod komen. Naast de Cubaanse volksheld is de stad ook bekend vanwege de produktie van suiker, koffie en tabak. Overnachting in de omgeving van Santa Clara. (O,L,D)

Dag
11

Santa Clara – Havana – Amsterdam

De ochtend heeft u ter vrije besteding. De lunch is vandaag optioneel. ’s Middags vindt uw transfer plaats naar de luchthaven van Havana, voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Indien u heeft gekozen voor een verlenging in Varadero, wordt u naar het strandhotel van uw keuze gebracht. (O)

Dag
12

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.