vanaf € 1967,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Persoonlijke service in kleinschalige Bed & Breakfasts
Inclusief continentaal ontbijt
Aanrader: whale watching in Saguenay regio
Toronto, Ottawa, Québec City
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Er is veel vraag naar Bed & Breakfasts en het maken van reserveringen verloopt anders dan bij hotels. Bed & Breakfasts kunnen, indien er onvoldoende beschikbaarheid is, worden vervangen door een hotel of motel zonder ontbijt. Houdt u er rekening mee dat het langer kan duren voordat uw geboekte reis voor 100% bevestigd kan worden.

Dag
1-2

Amsterdam – Toronto

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Toronto. Na aankomst in Toronto haalt u de auto op en rijdt u naar uw Bed & Breakfast, waar u twee nachten verblijft. Toronto is een kleurrijke mix van etniciteiten. Hier bevindt zich de CN Tower van 553 meter hoog. Adrenalinejunkies kunnen op de toren de Edgewalk doen, waarbij men gezekerd aan kabels op de rand van de toren loopt. Leuke wijken zijn Kensington en het Waterfront.

Dag
3

Toronto – Ottawa (460 km)

Ottawa wordt voornamelijk beschreven als een stad met statige regeringsgebouwen en musea. En natuurlijk wordt het Rideaukanaal genoemd, met de sluizen. De vele kilometers aan fietspaden zijn in deze stad een aangename verrassing. In de Canadese hoofdstad kunt u heerlijke fietstochten maken. Langs het kanaal, door mooi aangelegde stadsparken en naar het Franstalige deel van de stad. U slaapt in een B&B in het aangrenzende Gatineau.

Dag
4

Ottawa – Tremblant/Laurentians (152 km)

De Ottawa rivier markeert de grens tussen de provincies Ontario en Québec. Gelegen aan de oever van Lake Tremblant ligt het gelijknamige dorp. Het staat bekend als een vier seizoenen vakantieoord en is een geliefkoosd recreatiegebied van de inwoners van Montréal, waar men het hele jaar door aan sport kan doen. De door erosie afgesleten heuvels liggen tussen twee rivieren: de Ottawa in het westen en de Saguenay in het oosten. De beboste hellingen zijn met pittoreske, typisch ‘Québécois’ dorpen bezaaid. (O)

Dag
5

Tremblant/Laurentians – Mauricie (215 km)

Haal diep adem en geniet van de schone, frisse lucht. Ongetemde natuur, prachtige landschappen en een rustige omgeving: u vindt het in Mauricie National Park. U verblijft hier een nacht in een B&B. Het natuurgebied is een grote speeltuin: ga kanoën, wandelen of fietsen. Geniet ’s avonds van een kampvuur aan een van de beeldschone meertjes. (O)

Dag
6

Mauricie – Lac Saint-Jean (279 km)

Om deze binnenzee van Québec te bereiken, rijdt u langs de schilderachtige St Maurice Valley. Met 210 kilometer aan kust en vele zandstranden is het meer een ideale plek voor een heerlijke boottocht. De belangrijkste attracties naast de uitbundige natuur zijn het spookstadje Val-Jalbert, de St-Félicien Zoo en de Normandische Grands Jardins. (O)

Dag
7

Lac Saint-Jean – Saguenay (130 km)

Een korte rit naar Parc National du Fjord-du-Saguenay… Het landschap is ontzagwekkend! Op deze prachtige plek gebruikte de natuur zijn kolossale kracht om een fjord te creëren. Vanuit uw B&B zijn er talloze dingen te zien en te doen. In dit park ontdekt u ook Baie Éternité en Baie Sainte-Marguerite. (O)

Dag
8

Saguenay – Tadoussac (125 km)

In de Saguenay regio liggen diverse bezienswaardige dorpen, waaronder het schilderachtige Tadoussac dat onder toezicht van UNESCO staat. Vanwege de ligging aan de Saguenay rivier is dit een van de beste plekken om een opwindende whale watching excursie te maken. Met enig geluk kunt u zelfs verschillende soorten walvissen (o.a. Beluga, Minke en Bultrug) zien. Vaak worden ze waargenomen op de plek waar de Saguenay uitmondt in de St. Lawrence River. In de omgeving kunt u ook prachtige wandelingen maken. Verblijf in een B&B. (O)

Dag
9

Tadoussac – Matane (200 km + ferry)

U rijdt via de noordkust van de St. Lawrence River. Per ferry steekt u de rivier over naar de Gaspé Peninsula. Het was bij het huidige plaatsje Gaspé waar Québec in 1534 door Europeanen werd ontdekt (door Jacques Cartier in opdracht van de koning van Frankrijk). De vuurtoren in Matane functioneert tevens als een toeristen informatiebureau. Matane betekent oorspronkelijk ‘bever vijver’. Bevers hebben al jaren geleden plaats gemaakt voor zalm, garnalen en het bijkomende ‘Festival de la Crevette’ (garnalen festival). Een nacht in een Bed & Breakfast. (O)

Dag
10-11

Matane – Percé (393 km)

Een schilderachtige rit langs de ruige kust van het schiereiland leidt u naar Percé, ooit de grootste vissershaven in het Gaspé gebied. Het is nu de parel van de Gaspé als vakantie- en toeristenstad en is befaamd vanwege de uitzonderlijk prachtige locatie. De geologische krachten die het Gaspé schiereiland hebben gevormd, hebben hier duidelijk hun sporen achtergelaten. Roodachtig gouden kalksteen en leisteen hebben zich op allerlei manieren samengeperst tot fantastische baaien, heuvels en klippen. De bekendste geologische formatie is het enorme rotsblok waar een gat in zit en waar de stad haar naam aan te danken heeft: Percé. Er zijn heel veel goede restaurants en leuke cafés in het stadje te vinden, waarvan sommige zelfs tot de beste uit het hele gebied worden gerekend. Ook is er een zomertheater en een boulevard die zich langs het zuidelijke strand uitstrekt. Aan de kade kunt u de vissers hun dagelijkse vangst zien schoonmaken. Percé is een uitstekend vertrekpunt voor een excursie naar het eiland Bonaventure, een paradijs voor vogelaars. U verblijft twee nachten in een Bed & Breakfast. (O)

Dag
12

Percé – Carleton (225 km)

Na uw ontbijt rijdt u verder naar de Baie des Chaleurs en Carleton. Dit kleine stadje, dat aan een baai ligt en bijna door een landtong is in gesloten, staat bekend om zijn verfijnde keuken, waarvoor men producten zoals lamsvlees en zalm uit het Matapedia gebied gebruikt. Ook is het stadje bekend om zijn zeewatertherapie. De lagune, ook wel ‘barachois’ genoemd, wordt beschermd door een zandstrook: het is een paradijs voor vogels. U slaapt een nacht in een B&B. (O)

Dag
13

Carleton – Rivière-du-Loup (370 km)

De reis gaat verder richting de regio Bas-St-Laurent via de spectaculaire Matapedie Valley. Wederom een nacht in een Bed & Breakfast. (O)

Dag
14-15

Rivière-du-Loup – Québec City (188 km)

Uw bestemming van vandaag is het mooie Québec City. Canada’s oudste stad werd in 1608 door Samuel de Champlain gesticht. Het is de meest Europese stad in Noord Amerika, met een bevolking die bijna honderd procent van Franse afkomst is. De oude bovenstad wordt nog steeds ingesloten door vestingen en stadspoorten. Mede hierdoor werd de stad in 1985 op de monumentenzorg van de Verenigde Naties gezet. Op Cape Diamond torent de Citadel hoog boven de stad uit, en herinnert aan het feit dat de stad in haar geschiedenis zes keer belegerd is. De restaurants, barretjes, terrassen en kleine theaters zijn gevuld met acteurs, musici, en kunstenaars. U verblijft twee nachten in een Bed & Breakfast. (O)

Dag
16

Québec City – Montréal (260 km)

Via de prachtige Chemin du Roi rijdt u langs de oever van de St. Lawrence River. Montréal ligt op een 50-kilometer lang eiland in de St. Lawrence River. Het is een Frans/Engelse “melange”, een harmonieus mengsel van oud en nieuw. Vandaag de dag staat Montréal bekend om zijn goede smaak, haute couture en ‘joie de vivre’. In Montréal, waar bewoners uit alle windstreken van de wereld met elkaar samenleven, is het een samensmelting van ‘à la Québecoise’, met het Noord-Amerikaanse “get up and go” en een snufje Europese charme. (O)

Dag
17

Montréal – Kingston (287 km)

Kingston is de toegangspoort tot het 1000 Islands gebied. Een aanrader is een cruise tussen de eilanden. Een nacht in een Bed & Breakfast. (O)

 

Dag
18

Kingston – Toronto (265 km)

De dynamische hoofdstad van Ontario ligt aan de noordkust van Lake Ontario. Haar recente versnelde groei heeft voor een opmerkelijk contrast gezorgd. U vindt er nieuwe wijken met hoge gebouwen tegen de achtergrond van oude, door bomen omgeven wijken. Het is een opwindende stad met uiteenlopende bezienswaardigheden die net zo verschillend zijn als de architectuur. Geniet en ontdek de gevarieerde boetiekjes, restaurants, musea en muzikale opvoeringen die deze opwindende wereld stad aanbiedt. Uw laatste nacht in Canada brengt u door in een Bed & Breakfast of in een hotel. (O)

 

Dag
19

Toronto – Amsterdam

Na uw ontbijt levert u de auto in op de luchthaven en vliegt terug naar Amsterdam.

Dag
20

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany