vanaf € 1736,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Een afwisselende rondreis
Wereldsteden, historie, lokale tradities, stranden en een rijke flora & fauna
Intrigerende oostkust met prachtige stranden en vissersdorpjes
Afsluiten op Penang en Langkawi
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Kuala Lumpur

Vanaf Schiphol vliegt u vandaag naar Kuala Lumpur waar u de volgende dag zult aankomen.

Dag
2-3

Kuala Lumpur

In de namiddag van dag 2 komt u aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Na het inchecken is de avond ter vrije besteding. Vanuit uw hotel loopt u direct de avondmarkt op en dat is een mooie gelegenheid om lokale snacks en gerechten te proberen. En indien u iets vergeten bent, kunt u het misschien op de markt nog aanschaffen. Optioneel kunt u ’s avonds deelnemen aan een culturele avond tour (dient wel vooraf geboekt te worden). Aan het begin van de avond wordt u opgehaald voor een korte stadstour door onder andere Chinatown. U ervaart de gezellige drukte bij de sfeervol verlichte kraampjes van de avondmarkt en bezoekt de grootste en oudste hindoeïstische Sri Maha Mariamman tempel. Vervolgens gaat u naar een restaurant voor uw diner en een culturele dansvoorstelling. Op dag 3 kunt u de stad op eigen gelegenheid gaan ontdekken of een optionele stadstour bijboeken. In een halve dag rijdt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. (O dag 3)

Dag
4

Kuala Lumpur – Malakka (150 km, ca. 2,5 uur)

Na het ontbijt neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar Malakka. De Nederlanders hebben hier vele prachtige monumenten gebouwd, zoals de opvallend roodgekleurde Christ Church en het Stadthuys. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Duik in het verleden met een wandeling langs de ruïnes van het A’Famosa fort, St. Pauls Church en het rode plein met de bijzondere Hollandse bouwwerken. Steek de rivier over en slenter op uw gemak door Jonker Street met zijn vele winkeltjes en restaurants. (O)

Dag
5

Malakka – Cherating (320 km, ca. 5 uur)

In de loop van de ochtend verlaat u Malakka en rijdt u in circa 5 uur van de west- naar de oostkust. Onderweg kunt u regelmatig een stop maken om even de benen te strekken of om vers fruit te kopen bij een marktkraampje. Aan het einde van de middag komt u aan in Cherating, een rustig dorpje met prachtige stranden. Op circa twee kilometer van Cherating ligt Chendor Beach. Hier kunt u een schildpaddenopvang bezoeken waarbij u in de maanden april tot september kans heeft om schildpadden eieren te zien leggen (het centrum is gesloten op maandag en feestdagen). U verblijft een nacht in Cherating. (O)

Dag
6

Cherating – Kuala Terengganu (230 km, ca. 2,5 uur)

U reist langs de kust van de provincie Terengganu, één van de mooiste van Maleisië. De provincie is dunbevolkt, overwegend moslim en rijk aan cultuur met idyllische vissersdorpjes en prachtige, soms verlaten, stranden. Houdt u er wel rekening mee dat zwemmen langs de kust gevaarlijk kan zijn vanwege de sterke stromingen. De hoofdstad van de provincie, Kuala Terengganu, heeft enkele leuke bezienswaardigheden. Op circa 10 kilometer van het centrum ligt de ‘drijvende’ moskee Masjid Tengku Tengah Zaharah, prachtig in eenvoud. In het centrum ligt de belangrijkste markt van de stad, de Pasar Payang met heerlijk eten, prachtig handwerk en souvenirs. Eén overnachting in Kuala Terengganu (O)

Dag
7

Kuala Terengganu – Kota Bharu (165 km, ca. 3 uur)

U reist verder noordwaarts langs de kust naar Kota Bharu. Het is een islamitische stad met weinig vermaak maar wel met een authentieke sfeer, tradities en cultuur. Vanwege de ligging dicht bij de Thaise grens vindt u in en om de stad ook enkele boeddhistische tempels met de grootste liggende Boeddha van Maleisië in de Wat Phothivikan tempel. In de omgeving vindt u ook de oudste houten moskee van het land, de Masjid Kampung Laut. U overnacht twee nachten in een houten chalet in een lokaal dorpje (kampung) net buiten Kota Bharu. De groene en vredige omgeving werkt ontspannend en dat kunt u het beste ervaren door een fiets te huren en er op uit te trekken. (O)

Dag
8

Kota Bharu

Vrije dag om de omgeving te ontdekken, te voet of eventueel op de fiets. U ziet dorpsbewoners die aandachtig bezig zijn met hun ambacht als vliegers maken, batik of houtbewerking. Aan de oevers of op de rivier zult u vissers zien en boeren op de plantages. Ter plaatse kunt u optioneel meedoen aan een kookworkshop, een batik workshop, fietsen huren of genieten van een massage. (O)

Dag
9

Kota Bharu – Belum Rainforest (180 km, ca. 3,5 uur)

In de ochtend kunt u misschien nog een lokale markt bezoeken. U verlaat de kust en trekt weer het binnenland in. De route van vandaag loopt door een berggebied met prachtige uitzichten over het tropische regenwoud. Halverwege tussen de oost- en de westkust ligt het Temenggormeer te midden van een overweldigende jungle. U verblijft twee nachten in het Belum Rainforest Resort. (O)

Dag
10

Belum Rainforest

Vandaag heeft u een vrije dag. Optioneel kunt u een dagexcursie boeken waarbij u op ontdekkingstocht gaat door het regenwoud. U gaat onder meer op zoek naar de rafflesiabloem, u bezoekt een Orang Asli dorpje en u geniet van een picknicklunch bij een waterval. Ook zijn er boottochten, wandelingen en andere excursies te boeken. Alle optionele activiteiten dienen voor aankomst geboekt te zijn. (O)

Dag
11

Belum Rainforest – Penang (200 km, ca. 3 uur)

Na het ontbijt rijdt u weer verder over de West-East Highway richting Penang. Het eiland is bereikbaar middels twee lange bruggen en nadat u de brug bij Butterworth bent overgestoken heeft u het vasteland verruild voor een zeer divers eiland. Misschien krijgt u nog niet direct een eilandgevoel maar als u er eenmaal op uit trekt of geniet aan de prachtige stranden dan begrijpt u wel waarom Penang zo populair is. Twee overnachtingen op Penang. (O)

Dag
12

Penang

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Georgetown ontdekken of uitstapjes maken over het eiland. Te voet of per riksja kunt u het UNESCO Werelderfgoed bekijken zoals Fort Cornwallis en de Clan Jetties. Een wandeling door het koloniale centrum brengt u niet alleen langs interessante gebouwen, maar ook langs kunstgalerieën, markten en ambachtswerkplaatsen. Andere leuke bezienswaardigheden zijn de Kek Lok Si tempel, de botanische tuinen, de Khoo Kong Si tempel, Penang Hill en de Wat Chayamangkalaram met de liggende boeddha. Aan het einde van de middag dient u de huurauto in te leveren. (O)

Dag
13

Penang – Langkawi

Vroeg in de ochtend wordt u naar de Swettenham Pier gebracht voor de circa drie uur durende boottocht naar Langkawi. Optioneel kunt u de oversteek van Penang naar Langkawi ook maken met een binnenlandse vlucht. Bij aankomst volgt een transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. (O)

Dag
14-15

Langkawi

Op Langkawi heeft u twee dagen ter vrije besteding. Met schitterend blauw water, fraaie stranden en wuivende palmbomen beantwoordt Pulau Langkawi aan de ultieme vakantiedroom. Geniet van de paradijselijke stranden, boek een optionele excursie of trek er zelf op uit. (O)

Dag
16

Langkawi – Kuala Lumpur – Amsterdam

In de loop van de dag vindt de transfer plaats naar de luchthaven voor uw vlucht via Kuala Lumpur naar Amsterdam. (O)

Dag
17

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

 

Wilt u deze rondreis maken onder begeleiding van een privé-chauffeur/gids, boek dan de rondreis The Malaysian Experience Private.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany