vanaf € 5783,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek alle hoogtepunten van Antarctisch schiereiland
Geniet van het rijke dierenleven: pinguïns, zeeolifanten, walvissen, zeeluipaarden en veel meer!
Leer meer over Antarctica tijdens interessante lezingen en presentaties
Keuze uit drie comfortabele schepen incl. alle maaltijden en excursies
Ook mogelijk als 12- of 14-daagse cruise-expeditie waarbij u richting de zuidpoolcirkel vaart
Wij geven u graag advies over de actuele vliegprijzen

Dag tot dag

Dag
1

Ushuaia, Argentinië

Uw Antarctica avontuur gaat van start in Ushuaia waar u ’s middags kunt inschepen aan boord van M/V Hondius, Ortelius of Plancius. U ontmoet de bemanning en vaart via het beroemde en schilderachtige Beaglekanaal richting Antarctica. (D)

De M/V Hondius is het nieuwste en meest geavanceerde expeditieschip van deze rederij. Het schip biedt plaats aan 174 passagiers. Alle hutten zijn voorzien van een patrijspoort of raam en hebben een privébadkamer met douche en toilet. De 3- en 4-persoonshutten beschikken over stapelbedden. In de grote observation lounge worden lezingen en presentaties gegeven. Daarnaast beschikt het schip over een ruime eetzaal, bar, bibliotheek en een ziekenzaal. Aan boord zijn in totaal 72 bemanningsleden.

De M/V Ortelius is een stoer en degelijk expeditieschip en heeft de hoogste ijsklasse. Het schip biedt plaats aan 123 passagiers. Alle hutten zijn voorzien van een patrijspoort of raam en hebben een privébadkamer met douche en toilet. De 3- en 4-persoonshutten beschikken over stapelbedden. Er zijn buiten ruime, open dekken op meerdere niveaus en met banken om te zitten, waardoor er goed uitzicht is voor iedereen. Naast een sfeervolle en ruim bar/lounge heeft het schip een aparte ruimte voor lezingen en presentaties, een eetzaal en ziekenzaal. Aan boord zijn in totaal 56 bemanningsleden.

De M/V Plancius is een comfortabel en gezellig ingericht schip. Het biedt plaats aan 116 passagiers. Alle hutten zijn voorzien van een patrijspoort of raam en hebben een privébadkamer met douche en toilet. De 3- en 4-persoonshutten beschikken over stapelbedden. Het schip heeft ruime, open dekken op meerdere niveaus met wandelruimte rondom het dek 4. Er staan ook banken aan dek waardoor u ook buiten van het landschap en de natuur kunt genieten. Daarnaast is het schip voorzien van een restaurant en een ruime observatielounge met bar en bibliotheek. Aan boord zijn in totaal 45 bemanningsleden.

Dag
2-3

Drake Passage

De overtocht naar Antarctica voert via de Drake Passage, genoemd naar de Britse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake die in 1578 als eerste door deze wateren voer. De komende twee dagen kunt u het zeemansleven vanuit het perspectief van de eerste poolreizigers lichtelijk meebeleven: een stevige bries, rollende golven en mogelijk al een walvis die plotseling opduikt en een ademspuit laat zien. Na de Antarctische Convergentie, Antarctica’s natuurlijke afbakening die gevormd wordt waar koude noordwaartse oceaanstromingen en warmere subantarctische stromingen elkaar ontmoeten, bevinden u zich in de zogenaamde Antarctic Circumpolar Current. Niet alleen het zeeleven maar ook het vogelleven verandert vanaf nu. Verschillende albatrossoorten en stormvogels vertonen zich vrij plotseling, zoals ook Kaapse duiven en zuidelijke stormvogels. In de buurt van de South Shetland eilanden, een eilandengroep van 20 eilanden, komen de eerste ijsbergen in zicht. (O,L,D)

Dag
4-9

Antarctisch schiereiland

Grijze rots pieken, bestreken met dikke lagen sneeuw, torens van gebroken blauwwit ijs en wonderlijke dieren die zijn aangepast aan deze extreme omgeving, verwelkomen u terwijl u dit haast onwereldse gebied binnenvaart. U vaart meteen naar ‘high Antarctica’, langs de Melchior eilanden en door het Schollaertkanaal, tussen de eilanden Brabant en Anvers. Bij het Neumayerkanaal verkent u per zodiac of kajak de beschutte wateren rondom het eiland Wiencke. De bergachtige omgeving biedt daarnaast uitstekende gelegenheden voor kustwandelingen met sneeuwschoenen en voor ‘soft’ alpinisme, om de heuvels en uitzichtpunten verder landinwaarts te beklimmen. Nadat u door het Neumayerkanaal bent gevaren, komt u aan bij oude Britse onderzoeksstation Port Lockroy, op het eiland Goudier. Dit is nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar ezelspinguïns en keizeraalscholvers broeden. Er zijn hier ook schitterende mogelijkheden om te kajakken en zelfs om te kamperen. Wanneer de omstandigheden goed zijn, bindt u de sneeuwschoenen om en trekt u langs de kust om zo meer van het landschap en de dieren te kunnen zien. Wanneer de ijssituatie het toelaat vaart u verder zuidwaarts, richting het niet minder beroemde Lemairekanaal. Vervolgens komt u aan bij de eilanden Pléneau & Petermann waar u de kans heeft om een kolonie Adéliepinguïns blauwoog aalscholvers te bezoeken. Rond de eilanden worden ook vaak zeeluipaarden, bultruggen, dwergvinvissen en orka’s gezien. Kajakken, gletsjertochten maar ook serieuze bergsporttochten behoren hier tot de mogelijkheden. Bij Neko Harbour heeft u de kans om zelf op het Antarctische continent te stappen, een episch landschap van reusachtige gletsjers en uitgeslepen, met sneeuw bedekte rotswanden. De zee bij Neko Harbour biedt fantastische mogelijkheden voor zodiac cruises waarbij u de majestueuze Alpine pieken kunt bewonderen. Vervolgens vaart u naar Paradise Bay, zo genoemd vanwege zijn ongeëvenaarde schoonheid. Hier is er de kans om als een echte poolreiziger buiten te overnachten (maar wel met een betere tent), om zo een ultieme Antarctische nacht te beleven. Het gebied in en rond het Errerakanaal is spectaculair, met veel goede locaties voor sportieve activiteiten, bijvoorbeeld bij de eilanden Danco en Cuverville of eventueel bij de minder bekende eilanden Orne en Rongé of bij Georges Point. Tenslotte vaart u weer terug via de Melchior eilanden, richting open zee, op weg naar het noorden. Bij Dallmann baai heeft u nog goede kansen om bultruggen te zien en heeft u opnieuw de gelegenheid vele soorten zeevogels te spotten. (O,L,D)

Dag
10-11

Drake Passage

De weersverwachting en de zee condities op de Drake Passage bepalen het exacte moment van vertrek uit Antarctica. U vaart weer noordwaarts, richting de Drake Passage. Hier ontmoet u weer oude bekenden; de vele zeevogels die u voor het eerst ontmoet heeft op de heenreis. (O,L,D)

Dag
12

Ushuaia, Argentinië

Aankomst in Ushuaia en ontscheping. (O)

De vaarroutes verschillen per cruise. Hierboven vindt u de beschrijving van de 12-daagse basecamp cruise-expeditie. Bovenstaand vaarschema is bedoeld als indicatie. De vaarschema’s kunnen variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien. Het definitieve vaarschema wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Deze cruise-expeditie is ook mogelijk als 12- of 14-daagse reis waarbij u nog zuidelijker vaart richting de zuidpoolcirkel.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.