vanaf € 1046,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Inclusief vliegreis met Etihad Airways
Twee overnachtingen in een comfortabel hotel in de woestijn
Inclusief stadstour Abu Dhabi met drop-off bij het Louvre Abu Dhabi

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Abu Dhabi

U vertrekt vanaf Amsterdam met Etihad Airways naar Abu Dhabi.

Dag
2

Abu Dhabi – Liwa woestijn

Zeer vroeg in de ochtend komt u aan op de luchthaven van Abu Dhabi. Na het passeren van de douane wordt u verwelkomd in de Verenigde Arabische Emiraten en volgt de ca. 2,5 uur durende transfer naar de Liwa woestijn. Uw hotel in de woestijn is in Arabische stijl gebouwd en omgeven door prachtige zandduinen. In de omgeving vindt u enkele kamelenboerderijen. De kans is groot dat u tijdens de transfer al enkele groepen kamelen bent tegengekomen, of dat u zelfs voor de dieren moest stoppen bij een oversteekplaats, want op weg naar het hotel passeert u de renbaan waar de kamelen worden getraind voor de kamelenraces die hier ieder jaar in december plaatsvinden. Officieel mogen er bij deze trainingen geen toeschouwers aanwezig zijn, maar met een beetje geluk krijgt u er tijdens de transfer iets van mee en kunt u een fotostop maken. Twee overnachtingen in het Tilal Liwa Hotel.

Dag
3

Liwa woestijn

Vrije dag in de Liwa woestijn. U kunt relaxen aan het zwembad of een optionele excursie boeken. U heeft de keuze uit een rit maken op een kameel, een kamelenboerderij bezoeken, quad rijden door de zandduinen (voor reizigers van 18 jaar en ouder), een woestijnsafari bij zonsopkomst of -ondergang of een jeep safari naar Moreeb Dune, het hoogste zandduin in de Liwa woestijn. Hier komen elk weekend de lokale mannen samen om met hun jeeps zo ver mogelijk tegen de helling op te rijden. ’s Avonds loopt u zo de zandduinen in om te genieten van een prachtige ‘duizend-en-één-nacht’ sterrenhemel. (O)

Dag
4

Liwa woestijn – Abu Dhabi

Na het ontbijt en het uitchecken reist u terug naar Abu Dhabi. De rest van de dag is ter vrije besteding. Drie overnachtingen in Abu Dhabi. (O)

Dag
5-6

Abu Dhabi

Op een van deze dagen maakt u in de ochtend een stadstour door Abu Dhabi. U bezoekt het Heritage Village en de Sheikh Zayed Grand Mosque. De Sheikh Zayed is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. De ingetogen witte buitenkant met goudkleurige accenten vormt een groot contrast met het uitbundige interieur van veelkleurige tapijten en kroonluchters van Swarovski kristal, waaronder de grootste ter wereld. Deze heeft een diameter van 10 en een hoogte van 15 meter. Ook op het gebied van tapijten houdt de Sheikh Zayed moskee een wereldrecord, met een exemplaar van 5627 vierkante meter. U rijdt door de wijk Al Bateen met de koninklijke paleizen en langs de corniche, de boulevard van Abu Dhabi. In de haven bezoekt u de vis- en de dadelmarkt en de stadstour eindigt bij het Louvre Abu Dhabi. In 2017 werd het Louvre Abu Dhabi geopend door de Franse president Emmanuel Macron. Het Franse museum leende 300 kunstwerken uit aan deze dependance. U vindt er ook werken van Rembrandt, van Gogh, Mondriaan en het duurste schilderij ter wereld, de Salvator Mundi. Het gebouw zelf is ook spectaculair. Binnen en buiten gaan soms letterlijk in elkaar over en door het deels open koepeldak tekenen zonnestralen speelse patronen op de vloer. U kunt het museum op eigen gelegenheid bezoeken en na uw bezoek keert u op eigen gelegenheid terug naar uw hotel.

De resterende tijd is ter vrije besteding. Andere hoogtepunten die u kunt bezoeken in Abu Dhabi zijn het Observation Deck 300 met prachtige uitzichten over de stad, Yas Island en het valkenhospitaal, waar u kennismaakt met de valkerij, de vogelopvang bezoekt en de dieren van heel dichtbij kunt zien. Sportievelingen kunnen een kajaktour maken langs de mangroven; er zijn diverse mogelijkheden hiervoor in het Eastern Mangroves Park. (O)

Dag
7

Abu Dhabi – Amsterdam

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven en vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.