Landinformatie Barbados

Coronavirus: reisadvies 

De grenzen van Barbados zijn weer open voor reizigers uit Nederland. Reizen naar Barbados is goed mogelijk, ondanks het ‘code oranje’ reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarom organiseren wij sinds september weer reizen naar dit land. Wilt u ook Barbados bezoeken? Een negatieve PCR-test is vereist. Als u vanuit Barbados naar Nederland reist, moet u een vaccinatiebewijs of recente PCR-test overleggen (personen t/m 11 jaar zijn uitgezonderd van deze verplichting). Wij geven u graag advies. (Update: 13 oktober 2021)

Algemene informatie over reizen tijdens covid-19, zoals over reisverzekeringen en wat er gebeurt als het reisadvies van uw vakantieland wijzigt, vindt u op deze webpagina.

Informatie over vereiste vaccins en andere voorwaarden voor reizen naar Barbados kunt u nalezen op nederlandwereldwijd.nl.

Klik hier voor meer informatie van het toeristenbureau op Barbados. 

Ligging

Barbados is het meest oostelijk gelegen eiland van het Caribisch gebied. Het eiland is slechts 431 km2 groot, met een totale lengte van 34 km en een breedte van nog geen 23 km. De hoofdstad is Bridgetown. Barbados heeft een landschap met vele gezichten. Het eiland is over het algemeen vrij vlak en bestaat uit 11 in elkaar overlopende districten. De noord- en oostkust zijn grillig, terwijl men aan de west- en zuidkust prachtige stranden vindt. Het binnenland is heuvelachtig met vele plantages. Op enkele plaatsen zijn imposante druipsteengrotten. Nabijgelegen eilanden zijn St. Lucia en Grenada.

Bevolking

De inwoners worden ook wel Bajans genoemd. Het is een zeer vriendelijk en gastvrij volk. Voor de Bajans is toerisme een belangrijke bron van inkomsten; daarnaast werken velen in de landbouw en lichte industrie. Het totaal aantal inwoners is ca. 285.000. Ongeveer 60% van de bevolking woont aan de Caribische kust. Een groot deel woont in en rond Bridgetown.

Taal

Op Barbados kunt u met Engels terecht. De lokale bevolking spreekt een creools dialect, het zogenaamde Bajan.

Klimaat

Het eiland heeft een tropisch klimaat met weinig temperatuurschommelingen gedurende het jaar. Er waait een heerlijk verkoelende passaatwind, waardoor de gemiddelde dagtemperatuur rond de 28 graden Celsius ligt. Van juli t/m november is het regentijd. In juli valt de meeste regen. De buien zijn meestal kort en hevig. Na een fikse regenbui schijnt snel weer de zon!

Klimaattabel (Bridgetown)    
Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  27  10  27 
Februari  27  26 
Maart  27  27 
April  28  27 
Mei  28  27 
Juni  28  11  27 
Juli  28  14  27 
Augustus  28  12  27 
September  28  12  28 
Oktober  28  12  28 
November  27  12  28 
December  27  11  27 

Bron: ANVR. T Gem = gem. temp, Zon/Regen = dagen met zon/regen. TW = temp. water.

Reisseizoen

Barbados kan in elk jaargetijde worden bezocht; van december tot mei is het hoogseizoen.

Reisdocumenten

Voor het reizen naar Barbados heeft u een geldig paspoort nodig dat bij terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig is, en een retourticket. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Wij attenderen u op het feit dat kinderen over een eigen reisdocument dienen te beschikken. Vaders en moeders, met een andere achternaam dan hun kinderen, kunnen problemen ondervinden bij de persoonscontrole op een luchthaven als zij alleen met hun kind reizen. De Koninklijke Marechaussee moet bij minderjarigen nagaan of de begeleidende volwassene het ouderlijk gezag heeft. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de website van de Koninklijke Marechausse, uw reisbureau, gemeentehuis of de desbetreffende ambassade.

Gezondheid

Barbados stelt geen verplichtingen ten aanzien van vaccinaties. Een vaccinatie tegen gele koorts is wèl verplicht indien u voorafgaand aan uw bezoek in een met gele koorts besmet gebied bent geweest. Wij raden u ten zeerste aan een muggenwerend middel met DEET te gebruiken. Wij adviseren u tijdig voor vertrek uw huisarts, GGD of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) te raadplegen. Het water uit de kraan is van goede kwaliteit. Desondanks is voorzichtigheid geboden.

In een aantal landen in het Caraïbisch gebied en Midden- en Zuid-Amerika, waar dengue voorkomt, heeft zich ook het zika-virus verspreid. Dit virus wordt door dezelfde muggen overgedragen. Deze muggen zijn vooral overdag actief. Reizigers naar deze gebieden wordt geadviseerd goede anti-muggenmaatregelen te nemen. Er zijn recente aanwijzingen dat een zika-virusinfectie opgelopen tijdens de zwangerschap mogelijk een verhoogde kans geeft op afwijkingen bij het ongeboren kind, maar dit is niet wetenschappelijk aangetoond. Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) adviseert zwangere vrouwen om de risico’s van een reis naar de tropen goed af te wegen ter voorkoming van tropische infectieziekten.

Veiligheid

Wij adviseren u gebruik te maken van een hotelkluisje voor het opbergen van uw cheques, reisbescheiden en overige kostbaarheden. Bij de receptie van de hotels kunt u veelal gratis over een kluisje beschikken. Voor het gebruik van een kluisje in de kamer wordt meestal een kleine vergoeding gevraagd. Neemt u zo weinig mogelijk waardevolle eigendommen mee op reis. Voor assistentie in geval van nood kunt u contact opnemen met onze plaatselijke vertegenwoordiging, waarvan u de gegevens in de reisinformatie bij uw reisbescheiden kunt vinden.

Geld

De lokale munteenheid is de Barbadian dollar (BBD). De waarde van 1 BBD is ca. € 0,42 (november 2020). De Barbadian dollar mag wel ingevoerd, maar niet uitgevoerd worden. Bij aankomst dient het ingevoerde bedrag te worden aangegeven en wisselreçu’s dienen bewaard te blijven. Wij adviseren u US-dollars of Euro’s in contant geld mee te nemen. In veel restaurants en winkels kunt u in US-dollars betalen. U krijgt uw wisselgeld dan in Barbadian dollars. Creditcards worden geaccepteerd in de meeste hotels en restaurants. Diverse banken hebben een geldautomaat, waar u met uw bankpas, Master- en/of Visacard geld kunt opnemen. Let erop dat beschadigde biljetten nergens worden geaccepteerd.

Openingstijden

De gemiddelde openingstijden van banken en winkels op Barbados zijn ma. t/m vr. 09.00-17.00 uur en za. 08.30-16.00 uur. Op zaterdag zijn de winkels over het algemeen geopend van 08.30-12.30 uur. Sommige (kleinere) winkels sluiten tussen de middag hun deuren.

Maaltijden

Op Barbados zijn vele uitstekende restaurants met een internationale of Caribische keuken. Ook de Franse, Italiaanse en Indische keuken zijn hier terug te vinden. U kunt het zo duur maken als u wilt; in de lokale restaurants bent u meestal goedkoper uit dan in uw hotel. Voor het diner kunt u vanaf ca. USD 15 terecht in de eenvoudige eetgelegenheden tot USD 75 in de sjiekere restaurants. Voor alcoholvrije drankjes wordt ca. USD 3 a 5 gerekend, voor een biertje USD 3 à 6 en voor een cocktail betaalt u ongeveer USD 6 à 10. De prijzen voor drankjes in de hotels liggen aanzienlijk hoger.

Tijdsverschil

Op Barbados is het in de winter 5 uur en in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland.

Vervoer

Op Barbados is een goede busverbinding naar alle delen van het eiland. De prijs voor een enkele reis bedraagt ca. BBD 2, ongeacht de afstand. Taxi’s zijn vaak makkelijk verkrijgbaar. Bij taxi’s die geen meter hebben, adviseren wij u van tevoren een prijs af te spreken. Het is ook mogelijk om een auto te huren. De gemiddelde prijs per dag ligt tussen de USD 55 en 70. U dient op Barbados een lokaal rijbewijs aan te schaffen à ca. BBD 10. Bovendien heeft u een creditcard nodig voor het huren van een auto en uw Nederlandse rijbewijs. U kunt Barbados tevens per fiets ontdekken. Denkt u er aan dat er op Barbados links wordt gereden!

Fooien

Sommige restaurants brengen 10% bedieningsgeld in rekening. Wordt dit niet op de rekening vermeld, dan is een fooi van 10-15% over het totale bedrag gebruikelijk en wordt zeer gewaardeerd. Bellboys verwachten een fooi van USD 1 (BBD 2) per koffer. Voor kamermeisjes is dit USD 1 (BBD 2) per dag.

Voltage

De netspanning is 110 of 220 volt. U heeft een adaptor en universeelstekker nodig.

Feestdagen
2021  
1 januari Nieuwjaarsdag
22 februari Onafhankelijkheidsdag (St. Lucia)
2 april Goede vrijdag
4-5 april Pasen
28 april National Heroes Day
1 mei Dag van de Arbeid
1 augustus Dag van de emancipatie
2 augustus Kadootment Day (Barbados)
30 november Independence Day (Barbados)
13 december Dag van St. Lucia (St. Lucia)
25-26 december Kerstmis
 
Informatie

Barbados Tourism Authority
Benelux Office
Postbus 204
2800 AE Gouda, Nederland
Tel.:  0182 55 05 31
Fax.: 0182 55 01 30
E-mail: info@visitbarbados.nl

Barbados op internet: www.visitbarbados.nl

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Bekijk de mooiste reizen naar Barbados

Vanaf 152,-
Vanaf 51,-

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany