De grenzen zijn open!

Steeds meer landen buiten Europa openen de grenzen, nadat tijdelijk een (in)reisverbod van kracht was vanwege covid-19. Sinds 22 september hoeft u ook niet meer verplicht in thuisquarantaine na een verblijf in een land met een code oranje reisadvies, als u volledig gevaccineerd bent. Na bijna anderhalf jaar kunt u dus eindelijk weer op pad! Onderstaand vindt u onze top 10 van landen waar u veilig en verantwoord kunt reizen als u volledig gevaccineerd bent en een negatieve PCR-test kunt tonen. Meer weten? Wij geven u graag advies, ook over andere verre bestemmingen.

 

Staat uw vakantieland niet in het rijtje? Selecteer dan in het menu aan de bovenzijde van deze pagina het betreffende land en klik vervolgens linksonder op de i onder ‘Reisinformatie’. Daar vindt u informatie over de actuele stand van zaken.

 

Reisadviezen

De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken veranderen voortdurend. Wij volgen deze reisadviezen en houden hier – per land –  ook informatie over bij op onze website. Helaas geldt momenteel voor vrijwel alle bestemmingen buiten Europa formeel nog steeds een ‘oranje’ reisadvies. Uitzonderingen zijn Canada, Aruba, Bonaire en Curaçao. Dit houdt in dat het Ministerie van Buitenlandse Reizen adviseert om alleen noodzakelijke reizen te maken. Een vakantie is geen noodzakelijke reis. Evengoed kunt u in vele landen buiten Europa veilig reizen. In deze landen worden namelijk al maandenlang reizigers uit andere herkomstlanden toegelaten. De protocollen voor reizen tijdens covid-19 zijn daar al uitgebreid getest. Ook steeds meer reizigers uit Nederland besluiten daarom om naar verre bestemmingen te reizen. 

Onze branche organisatie ANVR heeft op 15 september 2021 een beroep gedaan op de Nederlandse overheid om de code oranje reisadviezen voor verre bestemmingen aan te passen, zoals dit eerder al voor Europese landen gebeurde. Met het verdwijnen van de verplichte thuisquarantaine voor gevaccineerde reizigers is immers voor deze categorie reizigers een belangrijke drempel voor het uitvoeren van reizen naar bestemmingen met code oranje verdwenen. In afwachting van een besluit van de overheid voeren reisorganisaties al reizen naar landen buiten Europa uit, op voorwaarde dat dit veilig en verantwoord kan.

 

Reisverzekering

De reisverzekering van Allianz Global Assistance dekt de medische kosten wanneer u naar een land buiten Europa reist, waarop vanwege covid-19 een code oranje reisadvies van toepassing is. Alle andere redenen van een oranje kleurcode zijn van dekking uitgesloten. Inmiddels volgen ook andere verzekeringsmaatschappijen dit voorbeeld.

Deze reisverzekering sluiten wij graag voor u af.

 

Kosteloos annuleren

Natuurlijk laten wij u niet vertrekken als in uw vakantieland niet veilig en verantwoord gereisd kan worden, of maatregelen van kracht zijn die reizen naar uw vakantiebestemming (praktisch) onmogelijk maken. Is dit binnen 20 tot 30 dagen voor uw geplande vertrekdatum het geval, dan annuleren wij kosteloos uw reis. Wij overleggen dan met u over een omboeking naar een andere periode of een ander land. Hierbij doen wij er alles aan om de reis op de nieuwe datum voor dezelfde prijs aan te bieden. Wilt u niet omboeken? Voor reizen die wij vanwege corona moeten annuleren, ontvangt u – conform de ANVR voorwaarden – binnen twee weken uw (aan)betaling retour.

 

Corona voucher 

Voor reizen die zijn geboekt in 2020 voor vertrek t/m 30 april 2021 en die zijn geannuleerd vanwege de reisbeperkingen ten gevolge van corona, hebben wij reizigers een corona voucher verstrekt. Deze voucher valt onder de SGR-garantie (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en is maximaal een jaar geldig. De garantie biedt u als consument bescherming tegen eventueel financieel onvermogen van uw reisorganisatie. Zolang de de voucher geldig is, kunt u deze bij ons inwisselen voor een nieuwe reis. Dat betekent overigens niet dat u binnen de geldigheidsduur van uw voucher dient te reizen; u dient de boeking binnen deze periode te maken. Het is ook mogelijk om vanaf zes maanden na uitgifte te verzoeken om restitutie van dit bedrag. Wij zullen dit dan uiterlijk 12 maanden (minus 1 dag) na uitgifte aan u terugbetalen. Meer informatie over de corona voucher kunt u nalezen op de websites van SGR en van onze brancheorganisatie ANVR (zie onderstaande links).

 

Wijziging reisadvies onderweg

Verandert het reisadvies terwijl u in uw vakantieland onderweg bent, dan nemen wij contact met u op. Welllicht kunt u de reis gewoon afmaken, al dan niet met een aanpassing in de route. Lukt dat niet en dient u terug naar Nederland te komen, dan regelen wij dit uiteraard voor u. Voor noodgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar en datzelfde geldt voor onze lokale partners. Want deze service is precies waarom u uw reis bij een reisorganisatie boekt! 

 

Meer lezen?

Klik hier voor de website van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. 

Klik hier voor de website van de ANVR.

Klik hier voor de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Update: 23 september 2021.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany