Maximale flexibiliteit

In deze tijd denkt u wellicht iets langer na voordat u een reis boekt. Begrijpelijk. Wij denken graag met u mee. Op deze pagina vindt u o.a. informatie over:

  • Kosteloos annuleren of omboeken
  • Kosteloze repatriëring
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Reisadviezen Ministerie van Buitenlandse Zaken
  • Overzicht van landen waar u veilig kunt reizen

 

Kosteloos annuleren of omboeken

Natuurlijk laten wij u niet vertrekken als in uw vakantieland niet veilig en verantwoord gereisd kan worden. Er kunnen maatregelen van kracht zijn – of worden nadat u heeft geboekt – die reizen naar uw vakantiebestemming (praktisch) onmogelijk maken. Is dit binnen 20 tot 30 dagen voor uw geplande vertrekdatum het geval, dan annuleren wij kosteloos uw reis. Wij overleggen dan met u over een omboeking naar een andere periode of een ander land. Hierbij doen wij er alles aan om uw alternatieve reis voor dezelfde prijs aan te bieden.

Wilt u niet omboeken? Voor reizen die wij vanwege corona moeten annuleren, ontvangt u – conform de ANVR voorwaarden – binnen twee weken uw (aan)betaling retour. In de tussentijd is uw (aan)betaling veilig, want deze is gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). 

Het kan zijn dat u een andere interpretatie heeft van maatregelen die het reizen ‘praktisch onmogelijk maken’. Kunnen wij uw reis wel uitvoeren, maar heeft u vanwege (nieuwe) coronamaatregelen grote bezwaren om de geplande reis te maken? Laat het ons weten, dan zoeken wij samen naar een oplossing. 

 

Kosteloze repatriëring

Bij een eventuele nieuwe uitbraak kunnen landen strenge maatregelen nemen, zoals het afsluiten van gebieden of het sluiten van grenzen. Mocht deze situatie onverhoopt optreden, dan zullen wij – samen met onze partners in uw vakantieland – hulp en bijstand verlenen conform artikel 6 van de ANVR Reizigersvoorwaarden. Dit betekent ook dat wij u kosteloos zullen repatriëren indien een veilige en verantwoorde voortzetting van uw reis door de gewijzigde omstandigheden onmogelijk blijkt. U heeft immers een pakketreis geboekt bij een reisorganisatie die aangesloten is bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. De voorwaarde voor kosteloze annulering is uiteraard dat uw vliegticket bij ons is geboekt.

 

Reis- en annuleringsverzekering

De reisverzekering van onze partner Allianz Global Assistance dekt eventuele extra reis- en verblijfskosten als gevolg van een besmetting met covid-19 (zoals bij verplichte quarantaine in uw vakantieland) in landen met kleurcode geel of groen. Uiteraard dient u de module Medische Kosten dan wel hebben meeverzekerd. 

De annuleringsverzekering van Allianz dekt ook de annuleringskosten van uw reis als gevolg van een diagnose van covid-19 voor vertrek.

Meer informatie, inclusief een overzicht van de meest gestelde vragen, vindt u op de website van Allianz Global Assistance.

Deze verzekeringen sluiten wij graag voor u af. Veel andere verzekeraars bieden vergelijkbare voorwaarden.

 

Reisadviezen Ministerie van Buitenlandse Zaken

Sinds 16 februari 2022 worden de corona besmettingscijfers niet meer meegewogen in de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat betekent dat voor vrijwel alle landen buiten Europa de ‘code oranje’ reisadviezen (alleen noodzakelijke reizen) zijn vervallen. U kunt dus naar steeds meer landen ‘corona-veilig’ reizen. Een overzicht van deze landen vindt u in onderstaande tabel. 

 

“Wat als?”

Wij begrijpen dat u in deze tijd extra vragen heeft voordat u een reis boekt. Sommige zijn voor ons makkelijk te beantwoorden. Andere niet, mede doordat veranderingen in omstandigheden in uw vakantieland of in Nederland tot nieuwe maatregelen kunnen leiden. Dit zijn voorbeelden van situaties die voor kunnen komen: als maaltijden zijn inbegrepen, kan de service mogelijk worden gewijzigd (het buffet kan bijvoorbeeld worden vervangen door maaltijden geserveerd aan tafel of door een afhaalmaaltijd). Hotelrestaurants hebben mogelijk beperkte menu’s en openingstijden. Bij accommodaties zijn bepaalde voorzieningen mogelijk niet beschikbaar (bijvoorbeeld het zwembad of fitness-centre). Het kan zijn dat er geen dagelijkse schoonmaak wordt aangeboden. Het is of wordt mogelijk verplicht dat u in openbare ruimtes een mondkapje draagt.

 

Wat betekenen de kleurcodes in onderstaande tabel?

Onderstaand vindt u een overzicht van landen waar veilig en verantwoord kunt reizen. Sommige landen hebben nog een code oranje reisadvies. Staat er bij dit land ‘OK’, dan kunt u daar naar onze mening evengoed veilig en verantwoord reizen. 

Groen = veiligheidssituatie is vergelijkbaar met Nederland. Er kunnen wel inreisbeperkingen zijn.

Geel =  er kunnen inreisbeperkingen zijn. 

Oranje = de veiligheidsrisico’s zijn anders dan wat u in Nederland gewend bent. Er kunnen inreisbeperkingen zijn. 

Wij voeren geen reizen uit naar landen met een code rood reisadvies (zeer ernstige veiligheidsrisico’s), ook niet als de grenzen open zijn. 

Sommige landen hebben open grenzen, maar zijn wat ons betreft nog niet OK om naartoe te reizen. Veelal gelden dan nog zo veel maatregelen en restricties dat u daar nog niet prettig vakantie kunt vieren.

Bent u voor een specifiek land op zoek naar meer informatie over de eisen m.b.t. een corona vaccinatie, PCR-test en eventuele andere maatregelen? Klikt u dan in de tabel op de naam van het land, dan kunt u de specifieke landinformatie elders op onze website bekijken.

 

Afrika Grens Ons advies
Botswana open OK, code geel
Kenia open OK, code geel
Mauritius open OK, code geel
Namibië open OK, code geel
Oeganda open OK, code geel
Réunion open OK, code groen
Rwanda open OK, code geel
Seychellen open OK, code geel
Tanzania open OK, code geel
Zambia open OK, code geel
Zimbabwe open OK, code geel
Zuid-Afrika open OK, code geel
     
Azië & Midden-Oosten Grens Ons advies
Cambodja open OK, code geel
China & Hongkong gesloten  
Filipijnen open OK, code geel
Indonesië open (quarantaineplicht tot 1 april) OK, code geel
Japan gesloten  
Laos open  
Malediven open OK, code geel
Maleisië open (quarantaineplicht tot 1 april)  
Oman open OK, code geel
Singapore open  OK, code groen
Sri Lanka open  OK, code geel
Taiwan gesloten  
Thailand open OK, code geel
VAE: Dubai open OK, code geel
VAE: Abu Dhabi open OK, code geel
Vietnam open OK, code geel
     
Caribbean Grens Ons advies
Aruba open OK, code groen
Bahama’s open OK, code geel
Barbados open OK, code groen
Bonaire open OK, code groen
Cuba open OK, code geel
Curaçao open OK, code groen
Mexico open OK, code geel
St. Lucia open OK, code groen
     
USA & Canada Grens Ons advies
USA open OK, code groen
Canada open   OK, code groen
     
Midden- & Zuid-Amerika Grens Ons advies
Antarctica open OK, code geel
Argentinië open OK, code geel
Bolivia open OK, code geel
Brazilië open OK, code geel
Chili open OK, code geel
Colombia open OK, code geel
Costa Rica open OK, code geel
Cuba open OK, code geel
Ecuador  open OK, code geel
Mexico open OK, code geel
Nicaragua open OK, code geel
Panama open OK, code geel
Peru open OK, code geel
Suriname open OK, code geel
     
Australië, Nieuw-Zeeland, Pacific Grens Ons advies
Australië  open  OK, code groen
Nieuw-Zeeland gesloten (open 1 mei)  
Pacific Eilanden: Cook  gesloten (open 1 mei)  
Pacific Eilanden: Fiji open OK, code oranje
Pacific Eilanden: Frans Polynesië open OK, code oranje

 

Wij doen ons uiterste best om de landeninformatie op onze website zo actueel en volledig mogelijk te houden. Helaas kunnen niet altijd volledig garant staan voor de actualiteit van de informatie.

 

Op reis tijdens corona? Blijf op de hoogte

De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed het reisadvies in de gaten te houden. Hiervoor kunt u kijken op Nederlandwereldwijd.nl. Het is nog makkelijker om de reis app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reis-app-buitenlandse-zaken 

 

Inreisregels voor reizigers buiten de EU

Reizigers uit landen buiten de EU/Schengen mogen momenteel alleen naar Nederland reizen als ze een negatieve testuitslag bij zich hebben. Dat geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Het testbewijs is van een NAAT/PCR-test van maximaal 48 uur oud voor vertrek of een antigentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Dit betekent dat u in uw vakantieland een test zult moeten ondergaan.

Een testlocatie kunt u zoeken op deze website. Onze lokale vertegenwoordiging kan u hierbij ook van dienst zijn. Meer informatie vindt u op deze webpagina van de Rijksoverheid.

Het afschaffen van deze  testverplichting is op 18 februari besproken in de Tweede Kamer. Wij hopen snel nader nieuws hierover te ontvangen.

Vanaf 25 februari 2022 is thuisquarantaine niet meer verplicht na verblijf in een zeerhoogrisicogebied. Voorwaarde hiervoor is dat reizigers volledig gevaccineerd zijn en (minimaal 7 dagen voor de inreis naar Nederland) een boosterprik hebben gehad. Klik hier om de informatie hierover na te lezen op de website van de Rijksoverheid.

 

Meer lezen?

Klik hier voor de website van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. 

Klik hier voor de website van de ANVR.

Klik hier voor de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Klik hier voor het persbericht van de World Tourism Organization van 25 januari 2022.

 

Update: 21 maart 2022.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany