Reizen en het coronavirus

Reizen en het coronavirus. Het gaat helaas nog niet goed samen. Wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft. Hieronder staan de belangrijkste feiten op een rijtje.

 

Reisadviezen

De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken veranderen voortdurend. Momenteel geldt voor alle verre bestemmingen een negatief reisadvies, met uitzondering van de ABC-eilanden en Rwanda. Dit betekent dat reisorganisaties de reizen niet mogen uitvoeren. Wij volgen deze reisadviezen en houden hier – per land –  ook informatie over bij op onze website. Wilt u weten wat het reisadvies voor uw vakantiebestemming is? Hieronder vindt u enkele links:

Staat uw vakantieland niet in het rijtje? Selecteer dan in het menu aan de bovenzijde van deze pagina het betreffende land en klik vervolgens linksonder op de i onder ‘Reisinformatie’. 

 

Kosteloos annuleren

Natuurlijk laten wij u niet vertrekken als in uw vakantieland niet veilig en verantwoord gereisd kan worden, of maatregelen van kracht zijn die reizen naar uw vakantiebestemming (praktisch) onmogelijk maken. Is dit binnen 30 dagen voor uw geplande vertrekdatum het geval, dan annuleren wij kosteloos uw reis. Wij overleggen dan met u over een omboeking naar een andere periode of een ander land. Hierbij doen wij er alles aan om de reis op de nieuwe datum voor dezelfde prijs aan te bieden. Wilt u niet omboeken? Voor reizen die wij vanwege corona moeten annuleren, ontvangt u – conform de ANVR voorwaarden – binnen twee weken uw (aan)betaling retour.

 

Corona voucher 

Voor reizen die zijn geboekt in 2020 voor vertrek t/m 30 april 2021 en die zijn geannuleerd vanwege de reisbeperkingen ten gevolge van corona, hebben wij reizigers een corona voucher verstrekt. Deze voucher valt onder de SGR-garantie (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en is maximaal een jaar geldig. De garantie biedt u als consument bescherming tegen eventueel financieel onvermogen van uw reisorganisatie. Zolang de de voucher geldig is, kunt u deze bij ons inwisselen voor een nieuwe reis. Dat betekent overigens niet dat u binnen de geldigheidsduur van uw voucher dient te reizen; u dient de boeking binnen deze periode te maken. Het is ook mogelijk om vanaf zes maanden na uitgifte te verzoeken om restitutie van dit bedrag. Wij zullen dit dan uiterlijk 12 maanden (minus 1 dag) na uitgifte aan u terugbetalen. Meer informatie over de corona voucher kunt u nalezen op de websites van SGR en van onze brancheorganisatie ANVR (zie onderstaande links).

 

Wijziging reisadvies onderweg

Verandert het reisadvies terwijl u in uw vakantieland onderweg bent, dan nemen wij contact met u op. Welllicht kunt u de reis gewoon afmaken, al dan niet met een aanpassing in de route. Lukt dat niet en dient u terug naar Nederland te komen, dan regelen wij dit uiteraard voor u. Voor noodgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar en datzelfde geldt voor onze lokale partners. Want deze service is precies waarom u uw reis bij een reisorganisatie boekt! 

 

Meer lezen?

Klik hier voor de website van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. 

Klik hier voor de website van de ANVR.

Klik hier voor de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Update: 16 juni 2021.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany