De grenzen zijn open!

Steeds meer landen buiten Europa openen de grenzen, nadat tijdelijk een (in)reisverbod van kracht was vanwege covid-19. Sinds 22 september 2021 hoeft u ook niet meer verplicht in thuisquarantaine na een verblijf in een land met een code oranje reisadvies als u volledig gevaccineerd bent. Na bijna anderhalf jaar kunt u dus ook eindelijk weer buiten Europa op pad!

Onderstaand vindt u ons overzicht van landen waar u wat ons betreft veilig en verantwoord kunt reizen. 

 

Hoe lees ik onderstaande tabel?

In de tabel kunt u zien welke landen de grenzen open hebben voor reizigers uit Nederland. Deze landen hebben bijna allemaal nog formeel een code oranje reisadvies. Staat er bij dit land ‘OK’, dan kunt u daar naar onze mening evengoed veilig en verantwoord reizen. Heeft het land een kleurcode geel, dan staat dit erbij vermeld. In dat geval is dus ook het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat u naar deze landen kunt reizen voor vakantie.

Sommige landen hebben open grenzen, maar zijn wat ons betreft nog niet OK om naartoe te reizen. Veelal gelden dan nog zo veel maatregelen en restricties dat u daar nog niet prettig vakantie kunt vieren.

Bent u voor een specifiek land op zoek naar meer informatie over de eisen m.b.t. een corona vaccinatie, PCR-test en eventuele andere maatregelen? Klikt u dan in de tabel op de naam van het land, dan kunt u de specifieke landinformatie bekijken.

 

Afrika Grens Ons advies
Botswana open OK
Kenia open OK
Mauritius open OK
Namibië open OK
Oeganda open OK
Réunion open OK
Rwanda open OK, code geel
Seychellen open OK
Tanzania open OK
Zambia open OK
Zimbabwe open niet OK
Zuid-Afrika open OK
     
Azië & Midden-Oosten Grens Ons advies
Cambodja open OK
China & Hongkong gesloten  
Filipijnen gesloten  
Indonesië gesloten  
Japan gesloten  
Laos gesloten  
Malediven open OK
Maleisië gesloten  
Oman open OK
Singapore open  OK
Sri Lanka open  OK
Taiwan gesloten  
Thailand open OK
VAE: Dubai open OK, code geel
VAE: Abu Dhabi open OK, code geel
Vietnam gesloten  
     
Caribbean Grens Ons advies
Aruba open OK, code geel
Bahama’s open OK
Barbados open OK
Bonaire open OK, code geel
Cuba gesloten  
Curaçao open OK, code geel
Mexico open OK
St. Lucia open OK
     
USA & Canada Grens Ons advies
USA open op 8 nov. OK
Canada open   OK, code geel
     
Midden- & Zuid-Amerika Grens Ons advies
Antarctica open OK
Argentinië open OK, code geel
Bolivia open OK
Brazilië open OK
Chili open OK, code geel
Colombia open OK, code geel
Costa Rica open OK
Cuba gesloten  
Ecuador  open OK
Mexico open OK
Nicaragua open OK
Panama open OK
Peru open OK, code geel
Suriname open OK
     
Australië, Nieuw-Zeeland, Pacific Grens Ons advies
Australië  gesloten  
Nieuw-Zeeland gesloten  
Pacific Eilanden: Cook  gesloten  
Pacific Eilanden: Fiji gesloten  
Pacific Eilanden: Frans Polynesië open  

 

Wij doen ons uiterste best om de landeninformatie op onze website zo actueel mogelijk te houden. 

 

Reisadviezen Ministerie van Buitenlandse Zaken

De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken veranderen voortdurend. Helaas geldt momenteel voor veel bestemmingen buiten Europa formeel nog steeds een ‘oranje’ reisadvies. Dit houdt in dat het Ministerie van Buitenlandse Reizen adviseert om alleen noodzakelijke reizen te maken. Evengoed kunt u in vele landen buiten Europa veilig reizen. Er worden namelijk al maandenlang reizigers uit andere herkomstlanden toegelaten. De protocollen voor reizen tijdens covid-19 zijn daar al uitgebreid getest. Ook steeds meer reizigers uit Nederland besluiten daarom om naar verre bestemmingen te reizen. 

Zodra meer bekend is over een herziening van de reisadviezen voor landen buiten Europa, zullen wij hiervan melding maken op deze pagina.

 

Landen met code rood advies

Wij voeren momenteel geen reizen uit naar landen met een code rood reisadvies, ook niet als de grenzen open zijn.

 

Reis- en annuleringsverzekering

De reisverzekering van Allianz Global Assistance dekt de medische kosten wanneer u naar een land buiten Europa reist, waarop vanwege covid-19 een code oranje reisadvies van toepassing is. Inmiddels volgen ook andere verzekeringsmaatschappijen dit voorbeeld. In het geval van Allianz maakt het geen verschil of u wel of niet gevaccineerd bent. Alle andere redenen van een oranje kleurcode zijn van dekking uitgesloten. Uiteraard dient u de module Medische Kosten dan wel hebben meeverzekerd. Extra reis- en verblijfskosten als gevolg van een besmetting met covid-19 (zoals bij verplichte quarantaine in uw vakantieland) zijn uitsluitend gedekt in landen met kleurcode geel of groen.

De annuleringsverzekering van Allianz dekt ook de annuleringskosten van uw reis als gevolg van een diagnose van covid-19 voor vertrek.

Meer informatie, inclusief een overzicht van de meest gestelde vragen, vindt u op de website van Allianz Global Assistance.

Deze verzekeringen sluiten wij graag voor u af.

 

Kosteloos annuleren

Natuurlijk laten wij u niet vertrekken als in uw vakantieland niet veilig en verantwoord gereisd kan worden, of maatregelen van kracht zijn – dan wel worden nadat u de reis heeft geboekt – die reizen naar uw vakantiebestemming (praktisch) onmogelijk maken. Is dit binnen 20 tot 30 dagen voor uw geplande vertrekdatum het geval, dan annuleren wij kosteloos uw reis. Wij overleggen dan met u over een omboeking naar een andere periode of een ander land. Hierbij doen wij er alles aan om de reis op de nieuwe datum voor dezelfde prijs aan te bieden. Wilt u niet omboeken? Voor reizen die wij vanwege corona moeten annuleren, ontvangt u – conform de ANVR voorwaarden – binnen twee weken uw (aan)betaling retour.

 

Onderweg? Blijf op de hoogte

De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed het reisadvies in de gaten te houden. Hiervoor kunt u kijken op Nederlandwereldwijd.nl. Het is nog makkelijker om de reis app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reis-app-buitenlandse-zaken

Bent u op reis in een land met code geel en wijzigt de code naar oranje? Sinds 22 september hoeft u niet meer verplicht in thuisquarantaine na een verblijf in een land met een code oranje reisadvies, als u volledig gevaccineerd bent. Wel dient u dan voor vertrek naar Nederland in uw vakantieland een coronatest te ondergaan. Dit kan veelal op locaties op of nabij de luchthaven. 

Bij een eventuele nieuwe uitbraak kunnen landen strenge maatregelen nemen, zoals het afsluiten van gebieden en het sluiten van grenzen. Mocht deze situatie onverhoopt optreden, dan zullen wij – samen met onze partners in uw vakantieland – hulp en bijstand verlenen conform artikel 6 van de ANVR Reizigersvoorwaarden 2020. U heeft immers de bewuste keuze gemaakt om een pakketreis te boeken bij een reisorganisatie die aangesloten is bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Heeft u echter zelf uw vliegreis geboekt, dan valt uw reis niet onder de definitie van ‘pakketreis’ en bent u zelf verantwoordelijk voor uw (eerdere) terugvlucht naar Nederland.

 

Corona voucher 

Voor reizen die zijn geboekt in 2020 voor vertrek t/m 30 april 2021 en die zijn geannuleerd vanwege de reisbeperkingen ten gevolge van corona, hebben wij reizigers een corona voucher verstrekt. Deze voucher valt onder de SGR-garantie (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en is maximaal een jaar geldig. De garantie biedt u als consument bescherming tegen eventueel financieel onvermogen van uw reisorganisatie. Zolang de de voucher geldig is, kunt u deze bij ons inwisselen voor een nieuwe reis. Dat betekent overigens niet dat u binnen de geldigheidsduur van uw voucher dient te reizen; u dient de boeking binnen deze periode te maken. Het is ook mogelijk om vanaf zes maanden na uitgifte te verzoeken om restitutie van dit bedrag. Wij zullen dit dan uiterlijk 12 maanden (minus 1 dag) na uitgifte aan u terugbetalen. Meer informatie over de corona voucher kunt u nalezen op de websites van SGR en van onze brancheorganisatie ANVR (zie onderstaande links).

 

 

Meer lezen?

Klik hier voor de website van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. 

Klik hier voor de website van de ANVR.

Klik hier voor de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Update: 30 november 2021.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany